Home » , , » Συνεργασία του υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο με αυτόν που χαρακτήριζε «έλληνα Μπερλουσκόνι»

Συνεργασία του υπεύθυνου έκδοσης του περιοδικού Unfollow Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο με αυτόν που χαρακτήριζε «έλληνα Μπερλουσκόνι»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 | 8:26 μ.μ.

Του Β.

Κάτι παραπάνω από ενδιαφέρον είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvsx που τιτλοφορείτε «Unfollow και Μαρινάκης ενώνουν τις δυνάμεις τους».

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται αυτό το –ανυπόγραφο- κείμενο, η βδομαδιάτικη εφημερίδα «Παραπολιτικά» συμφερόντων του εφοπλιστή και προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μαρινάκη, από τις 24 Σεπτέμβρη θα κυκλοφορεί με ένα ένθετο «μηνιαίο περιοδικό έρευνας», την ευθύνη του οποίου θα έχει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Unfollow Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος.

Επειδή τυχαίνει να είμαστε αναγνώστες του Unfollow, ξαφνιαστήκαμε από την ανάγνωση αυτής είδησης. Και αυτό γιατί φέρνουμε στην μνήμη μας κείμενα του Λ. Χαραλαμπόπουλου στα οποία  απέδιδε την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στις περασμένες αυτοδιοικητικές εκλογές στο ότι «οι δουλειές που ανοίγουν στο λιμάνι και αφορούν κάμποσα δισ. ευρώ», εκτιμώντας παράλληλα ότι «στις κάλπες του Πειραιά δεν διακυβεύονται μόνο πολιτικές καριέρες. Παίζονται μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ». 

«Θα ήταν αφελές να πιστεύει κάποιος ότι η συμμαχία επιχειρηματικών συμφερόντων γύρω από τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει αυτοδιοικητικό περιεχόμενο … Στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για δημοτικές παρατάξεις, αλλά για πολιτικοοικονομικά στρατόπεδα με τεράστια συμφέροντα» τόνιζε στα γραφόμενα του ο Λ. Χαραλαμπόπουλος χρεώνοντας στον Β. Μαρινάκη ότι θα χρησιμοποιήσει την διοίκηση του δήμου Πειραιά για να εξυπηρετήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
«Οι γνώστες των τεκταινομένων λένε ότι ο ίδιος ο Β. Μαρινάκης θα έμπαινε επικεφαλής του συνδυασμού, αν δεν υπήρχε ασυμβίβαστο στα πρόσωπα που κατέχουν off-shore εταιρείες» συμπλήρωνε ο Λ.Χ

Εύλογα δεν προκύπτει η απορία πώς γίνεται να επιλέξει την συνεργασία του ο δημοσιογράφος του Unfollow να σιτίζεται από το ταμείο ενός ατόμου που ο ίδιος σε δημοσίευμα του έχει χαρακτηρίσει «έλληνα Μπερλουσκόνι»; (Δεν θα αναφερθούμε στους λόγους που ανάγκασαν επώνυμους δημοσιογράφους, οι οποίοι συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή της στο εγχείρημα της έκδοσης του περιοδικού και τώρα έχουν αποχωρήσει από την Σ.Ο του Unfollow. Θεωρούμε όμως εύλογο να δοθεί μια απάντηση από τον Λ. Χαραλαμπούπουλο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε συνεργασία με πρόεδρο του Ολυμπιακού ο οποίος  χρησιμοποιεί τους οπαδούς της Πειραϊκής ομάδας «σαν ισχυρό όπλο στην φαρέτρα του» για τις επιχειρηματικές του μπίζνες)

Το δημοσίευμα του tvxs

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο τελευταίο τεύχος του Unfollow θα σταματήσει σίγουρα στο άρθρο με την, επιβλητική, φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη και τον τίτλο «Αυτός ο καναλάρχης ποιανού είναι; Άνοιξε το επάγγελμα. Διευκολύνσεις εκατέρωθεν. Τιμές φιλικές!».

Το άρθρο υπογράφει ο υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος και, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η ένταση με την οποία επεδίωξε κάθε ενδιαφερόμενος να αποκτήσει τη «μαγική» άδεια δείχνει πόσο πολύτιμο είναι γι’ αυτούς να έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που διαμορφώνει το πολιτικό κλίμα και επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση, από τη μεριά της, αν δεν υπήρχαν οι επιχειρηματίες Μαρινάκης, Σαββίδης, Καλογρίτσας, δεν θα οργάνωνε δημοπρασία με τόσο υψηλό τίμημα με τους υπάρχοντες καναλάρχες».

Η κριτική αυτή, ωστόσο, περί των «εργαλείων διαμόρφωσης του πολιτικού κλίματος», δεν εμπόδισε την εκδοτική ομάδα του – αυτοπροσδιοριζόμενου ως «αντισυστημικού» Unfollow – να συμπράξει πάραυτα με έναν από τους νέους… διαμορφωτές, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά», που απηχεί σταθερά τις απόψεις και τις θέσεις Μαρινάκη από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, ανακοίνωσε πανηγυρικά την κυκλοφορία, ως ένθετου στην εφημερίδα, ενός νέου «μηνιαίου περιοδικού έρευνας», του REPORT.

Το περιοδικό θα κάνει «πρεμιέρα» στις 24 Σεπτεμβρίου και τη έκδοσή του αναλαμβάνει η... εκδοτική ομάδα του Unfollow: 'Οπως ανακοίνωσαν τα «Παραπολιτικά», εκδότης-διευθυντής θα είναι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, υπεύθυνος έκδοσης του Unfollow, και διευθυντής σύνταξης ο Αυγουστίνος Ζενάκος, υπεύθυνος σύνταξης του Unfollow.

Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ... «αντισυστημικών» και «συστήματος» που – αν μη τι άλλο ― γεννά ενδιαφέρον, αλλά και πολλά ερωτήματα στην τρέχουσα συγκυρία του επιχειρηματικού και πολιτικού πολέμου για τις τηλεοπτικές άδειες.
Πόσο μάλλον, αφού το Unfollow διαπρέπει εδώ και πολύ καιρό στην έντονη κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά. Με εξώφυλλα όπως εκείνο με την φωτογραφία Τσίπρα και τον τίτλο «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ», με βολές για «παράκεντρα εξουσίας», «αρχηγικό ΣΥΡΙΖΑ» και «εθνικοπατριωτική στροφή», και με πυρά για διακυβέρνηση μέσω μιας «αυτονομημένης» ηγετικής ομάδας...

Β.Κ: Για λόγους δεοντολογίας θεωρούμε σκόπιμο να αναρτήσουμε το κείμενο της Μ. Αλεβιζοπούλου που ανάρτησε στην προσωπική της παρουσία στο f/b

Ως ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη του περιοδικού UNFOLLOW, επιλέγω να πω δυο πράγματα εδώ, εντελώς ανεπίσημα δηλαδή. Και το κάνω αυτό διότι δέχομαι μηνύματα από το πρωί στα οποία δυστυχώς δεν έχω χρόνο να απαντήσω ένα προς ένα. Σε αυτές και αυτούς που με ρώτησαν, λοιπόν, απευθύνομαι καταρχάς, και λίγο πιο κάτω θα εξηγήσω γιατί το διευκρινίζω αυτό. Λέω, έτσι, τα εξής:

Τα Παραπολιτικά έκαναν πρόταση στον Λευτέρη και στον Αυγουστίνο να φτιάξουν ένα ένθετο περιοδικό, να το παραγάγουν από τη σύνταξη ως τον σχεδιασμό αποκλειστικά με τους δικούς τους όρους, το οποίο θα διανέμεται μια φορά τον μήνα με την εφημερίδα. Δεν πηγαίνει το UNFOLLOW στα Παραπολιτικά. Επαγγελματίες είναι, τους έγινε μια συμφέρουσα πρόταση και ξεκίνησαν να δουλεύουν. Η πρόταση «έλα φτιάξε ό,τι γουστάρεις» είναι μια καλή πρόταση. Αυτοί τους προσέγγισαν, σ' αυτούς πήγαν. Αν η συμφωνία δεν τηρηθεί, θα φύγουν. Επαγγελματίες, εργαζόμενοι δημοσιογράφοι είναι. Πότε δεν διαφημίστηκαν ως κάτι διαφορετικό.

Και αφού ξεκαθάρισα τι κάνει και τι δεν κάνει το UNFOLLOW, να επαναλάβω ότι αυτά που έγραψα μόλις απευθύνονται σε καλοπροαίρετες και καλοπροαίρετους που με ρωτούν. Από δω και κάτω ό,τι γράψω αναφέρεται σε δύο άλλες κατηγορίες.

Προς τα σφουγγαρόπανα του κυβερνώντος κόμματος:
Με διασκεδάζει το γεγονός ότι εδώ μέσα επιλέγετε να κάνετε τουμπεκί ψιλοκομμένο όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάζει στον κώλο του 62% του λαού αυτής της χώρας το αποτέλεσμα της δημοκρατικής του έκφρασης σε ένα δημοψήφισμα. Όταν υφαρπάζει την αντιμνημονιακή ψήφο και τελικά υπογράφει μνημόνιο. Όταν ζητάει συγνώμη απ' τον Δένδια για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όταν δια στόματος του ίδιου της του πρωθυπουργού απαντά σε εργαζόμενη που κινδυνεύει η δουλειά της ότι η αγορά αυτορυθμίζεται. Είναι διασκεδαστικό λοιπόν να καταγράφει κανείς πότε επανεμφανίζεστε εδώ μέσα. Αν πάει ο Λαφαζάνης στον Φουρθιώτη, αν ξεμαλλιαστεί η Κωνσταντοπούλου με την Μακρή, και από σήμερα, αν κάποιοι δημοσιογράφοι του UNFOLLOW παραγάγουν ένα ένθετο για τα Παραπολιτικά.

Σφουγγαρόπανα, αν δεν αποτελούσατε οργανικά στηρίγματα (κατά κανόνα και έμμισθα) αυτής της κυβέρνησης, θα ήσασταν απλώς για γέλια. Διότι έχει, είναι η αλήθεια, πλάκα η αγωνία σας να πάρετε ρεβάνς από αυτούς που δεν έγιναν σαν τα μούτρα σας, που δεν προσκύνησαν για μια θεσούλα επιστημονικού συνεργάτη και δεν τουμπέκιασαν βλέποντας «συντρόφους» και «συντρόφισσες» να βουτάνε σα λυσσιάρικα στη νταμιτζάνα με το μέλι. Η πλάκα όμως σταματάει όταν αναλογιστεί κανείς ποιων πολιτικών τα δεκανίκια έχετε γίνει. Τομάρια.

Προς «μαχητικούς» «συναδέλφους»:
Οι δύο δημοσιογράφοι του περιοδικού βγήκαν με τις ονοματάρες τους και είπαν «ναι, είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μας λένε έτσι κι έτσι και βρήκαμε δουλειά και εκεί». Εσείς που σπεύσατε να τους πιάσετε στο στόμα σας; Πιο ξεκάθαρα: Επειδή η πιάτσα είναι μικρή και γνωριζόμαστε όλες και όλοι πάνω κάτω, καλό θα ήταν πριν μιλήσετε, να βασανίσετε λίγο την εξής σκέψη: Αυτοί ό,τι κάνουν το κάνουν δημόσια και θαρρετά. Εγώ; Μήπως εγώ που το παίζω ντόμπρος και ωραίος, έχω φάει ποτέ λεφτά από τους συνεργάτες μου; Από τους αναγνώστες μου;
Μήπως τα έχω τσεπώσει και από τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως τα έχω πάρει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τις τράπεζες και ενώ παρ’ όλα αυτά όδευα προς βέβαιο θάνατο ξαφνικά σώθηκα, άγνωστο(;) το πώς; Μήπως για το UNFOLLOW δεν έχει να πει κανείς κουβέντα στην τελική, πέραν του αν του γουστάρει ή δεν του γουστάρει;

Για την ώρα λέω αυτά. Συνειδητά δεν απευθύνομαι –τουλάχιστον ακόμα- ονομαστικά. Επίσης συνειδητά δεν συμπεριλαμβάνω μικροπαράγοντες του χώρου με τις οποίες και τους οποίους θα τα πούμε στον δρόμο - ή μάλλον δεν θα τα πούμε γιατί πολύ απλά κατά πρόσωπο θα κάνουν τουμπεκί.
 Όπως έχουν μάθει δηλαδή να κάνουν πρώτα απ' όλα με τα αφεντικά τους. Όσο για τα φερέφωνα του Νίκου Παππά, τι να πω; Θα πάρετε την απάντησή σας στο συνέδριο, ρε! Θα σας λιανίσουν οι 53+ (κλαψ).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger