Home » , , » Η ασυλία της κ Στουρνάρα και οι μπίζνες της μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΟΦ

Η ασυλία της κ Στουρνάρα και οι μπίζνες της μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΕΟΦ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 | 6:44 μ.μ.


Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Τα παραπάνω που γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας είναι και η ουσία του θέματος. Το να βλέπουμε περιστασιακά ότι κάποια «κραγμένα» πολιτικοοικονομικά στελέχη της καθεστηκυίας τάξης να λογοδοτούν για τις λαμογιές τους είναι κι αυτό μέσα στο αστικό πολιτικό παιχνίδι. Είτε γιατί το σύστημα θέλει να εμπεδώσει μαζικά την αυταπάτη ότι έχει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» είτε γιατί η αντιπαράθεση μεταξύ εξουσιαστικών κλικών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, με τις σημερινές αποκαλύψεις του περιοδικού  Hot Doc  δεν μπορεί να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Ακόμα όμως και αυτές οι «σταγόνες» μπόχας που βλέπουν την δημοσιότητα μας δίνουν να καταλάβουμε τον καπιταλιστικό ωκεανό διαφθοράς και σήψης στον οποίο έχουν ρίξει την τάξη μας και θαλασσοπνίγεται μια κατάσταση που θα συνεχίζεται όσο δεν ψάξουμε «σωσίβιο» σε μαζικούς ταξικούς αγώνες με μορφές πάλης που θα ανταποκρίνονται στην αναγκαιότητα των καιρών.

Για να μην «κάψουμε» κυκλοφοριακά το περιοδικό που αναφέραμε παραθέτουμε μόνο την εισαγωγή του σχετικού άρθρου.

Εκτός ελέγχου η σύζυγος Στουρνάρα, όσο είναι υπουργός ο Στουρνάρας

Του Κώστα Βαξεβάνη

Όταν ο Γιάννης Στουρνάρας ήταν τσάρος της ελληνικής Οικονομίας, κάτι παραπάνω από Καίσαρας δηλαδή, η σύζυγος του τσάρου, Σταυρούλα ή Λίνα Νικολοπούλου, μέσω εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης που είχε, έπαιρνε συστηματικά δουλειές από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και τον ΕΟΦ.

Και ναι μεν δεν απαγορεύεται η σύζυγος του υπουργού να παίρνει δουλειές από το Δημόσιο, αν έχει τις προϋποθέσεις. Αλλά, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, οι συμβάσεις αυτές υπήρξαν αρκετές φορές αντικείμενο έρευνας ακόμη και από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος και το
ΣΔΟΕ, τα δε επίσημα πορίσματα χάθηκαν στο επιμελημένο χάος της ελληνικής γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας.

Ένας ακόμη επίσημος έλεγχος, που αφορούσε τις συμβάσεις αυτές, αναβλήθηκε, για να ματαιωθεί τελικώς, από δύο υπουργούς, ενώ ο επικεφαλής της Αρχής Ελέγχου Δημοσίων Συμβάσεων, εισαγγελέας Βασίλης Φλωρίδης, οδηγήθηκε σε παραίτηση όταν έκρινε τις συμβάσεις των εταιριών της συζύγου Στουρνάρα παράνομες.

Το σύνολο των συμβάσεων αυτών απουσίαζε από το αρχείο του ΣΔΟΕ και όταν οι ελεγκτές κατέγραψαν τα στοιχεία που οδήγησαν σε διώξεις εταιριών και προσώπων, που έπαιρναν παράνομα χρήματα από το Κέντρο, δεν βρήκαν στοιχεία και έτσι δεν υπήρξε δίωξη εναντίον της κυρίας Στουρνάρα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι εισαγγελείς έκαναν τελικώς έρευνα στα γραφεία της εταιρίας της κυρίας Στουρνάρα, την οποία η ίδια σύνδεσε με προσπάθεια να πληγεί το πρόσωπο του συζύγου της.

Συνολικά τέσσερις έρευνες, που συμπεριλάμβαναν την κυρία Στουρνάρα ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά σε σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί όσο ο σύζυγός της είναι υπουργός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger