Home » , » Χρεοκοπεί ο ΔΟΛ, με τα στελέχη του να έχουν θησαυρίσει

Χρεοκοπεί ο ΔΟΛ, με τα στελέχη του να έχουν θησαυρίσει

Από giorgis , Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:01 π.μ.

Του Γ. Γ.

 «Η πιο σημαντική για μας φήμη –αφού δεν έχουμε την δυνατότητα να την διασταυρώσουμε για να μπορεί να μιλάμε για πληροφορία- είναι αυτό που ψιθυρίζεται. Ότι δηλαδή υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία Τσίπρα – Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα να «τελειώσουν» τον Ψυχάρη», έγραφα σε ανάρτηση που είχε τίτλο «Πανικόβλητος ο Ψυχάρης;» στις 19 Μάρτη.

Η τωρινή εξέλιξη στον ΔΟΛ δείχνει ότι οι φήμες που κυκλοφορούσαν τότε είχαν βάση.

Όπως αναφέρουν μια σειρά ενημερωτικές ιστοσελίδες ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης διαβίβασε επιστολή του στην συνέλευση εργαζομένων του ΔΟΛ στην οποία τους ενημερώνει ότι ο Οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πάει για λουκέτο.
Ζητάει απ’ τους εδώ και σχεδόν 4 μήνες απλήρωτους εργαζομένους του ΔΟΛ να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται μέχρι της 15 Οκτώβρη, στην προσπάθεια του να βρει νέο επενδυτή. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του ΔΟΛ με απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Να κάνουμε μια σημείωση. Είναι κάτι συνηθισμένο οι επιχειρήσεις να χρεοκοπούν, αλλά τα στελέχη τους βρίσκονται πάμπλουτα. Στην προκειμένη περίπτωση αρκεί να θυμηθούμε ότι όταν ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής αποχώρησε από τον ΔΟΛ για να δουλέψει στο μαγαζί του Αλαφούζου πήρε αποζημίωση πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ (!!!) ενώ όσο εργαζόταν στον ΔΟΛ αμειβόταν με 18.014 ευρώ τον μήνα για να μας εξηγεί πόσο αναγκαιότητα είναι τα μνημόνια και πόσο απαραίτητη η λιτότητα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης αυτό που είχε ρθει στην επιφάνεια για έναν άλλο στέλεχος του ΔΟΛ. Οταν πριν καιρό ο Αλέξης Μητρόπουλος αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες που του στέρησαν την δυνατότητα να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει μέτωπο με τον Γ. Παπαχρήστου είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία μας γνωστοποιούσε ότι το όνομα του δημοσιογράφου των «Νέων» περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη και ελέγχεται για έμβασμα που έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Αλήθεια, πώς τα απόκτησε τόσα λεφτά ο Παπαχρήστου; Και γιατί αυτή η ιστορία δεν είχε καμιά κατάληξη;
Δεν θα ήταν σκόπιμο να μας δώσει κάποια απάντηση το στέλεχος του ΔΟΛ και σήμερα σιτιζόμενο και από το ταμείο του Αλαφούζου;
Κι αυτά που αναφέραμε είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αν τύχει και κάποια στιγμή μάθουμε τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία που απέκτησαν στην θητεία τους στον ΔΟΛ άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του Οργανισμού όπως ο Πρετεντέρης, ο Καρακούσης ή ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης το θεωρούμε βέβαιο ότι θα μείνουμε άφωνοι.

Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Ποιος καπιταλιστής θα ποντάρει τα λεφτά του σε «κουτσό άλογο»; Ναι. Τα ΜΜΕ σε γενικές γραμμές είναι ζημιογόνα και όσοι πλουτοκράτες εμπλέκονται σ’ αυτά το κάνουν για να τα χρησιμοποιούσουν σαν μέσο πίεσης για να πηγαίνουν οι άλλες τους μπίζνες –ειδικά με το δημόσιο- πρίμα.

Ο ΔΟΛ όμως τώρα έχει εντελώς απαξιωθεί. Τα τελευταία χρόνια η «ναυαρχίδα του», το Κυριακάτικο Βήμα δηλαδή, έχει χάσει τα 2/3 της κυκλοφορίας του, ενώ τα καθημερινά «Νέα» κινούνται γύρω στα 15.000 φύλα της ημέρα.
Αυτό και με δεδομένο ότι ο δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, -  με βρόμικο ρόλο  στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας για σχεδόν ένα αιώνα-  σήμερα υπό τον Σταύρο Ψυχάρη, έχει δανεισμό που φτάνει τα 136 εκατομμύρια ευρώ, παράλληλα οι υποχρεώσεις της εταιρίας είναι 208 εκατομμύρια, ενώ οι ζημιές από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τα 170 εκατομμύρια ευρώ, κάνουν σχεδόν αδύνατη την σωτηρία αυτού του δημοσιογραφικού μαγαζιού. 

Ναι θα μείνουν άνεργοι σ’ αυτή την εξέλιξη. Θα λυπηθούμε τόσο όσο αν μαθαίναμε ότι μένουν στον δρόμο εργαζόμενοι σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηρωίνης. Γιατί πρέζα αποχαύνωσης, παραπληροφόρησης, συκοφαντίας κάθε εργατικού αγώνα, παράγει το «εργοστάσιο» που λέγεται ΔΟΛ. (Αναφερόμαστε πάντα στους δημοσιογράφους του ΔΟΛ και όχι στο υπόλοιπο προσωπικό του, το οποίο έχει την συμπαράστασή μας αφού κι αυτό θα στελεχώσει τις απέραντες στρατιές των ανέργων).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger