Home » , » "Αστυνομικός της γειτονιάς" να σου πετύχει ...

"Αστυνομικός της γειτονιάς" να σου πετύχει ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016 | 3:30 μ.μ.


Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει «αστυνομικός της γειτονιάς», γι’ αυτό επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα της αστυνομίας  απ’ όπου διαβάζουμε «Σήμερα οι γειτονιές στις πόλεις μας έχουν αλλάξει φυσιογνωμία. Είναι πολυπληθείς, πολυπολιτισμικές, συχνά θορυβώδεις και απρόσωπες. Μέσα σε αυτό το νέο μωσαϊκό, αναπτύσσονται παραβατικές και εγκληματικές συμπεριφορές. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε προστασία καθημερινή και ορατή, ώστε να νιώθουμε ασφαλείς.
Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς είναι εδώ για να ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη αποτρέποντας το έγκλημα, βοηθώντας έμπρακτα κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις και δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας μεταξύ των Αρχών και των πολιτών».

Ερέθισμα μας γι’ αυτή την ανάρτηση ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας. Μας γράφει ότι στο κατάστημα που διατηρεί στην περιοχή Γαλατσίου τον επισκέφτηκε αστυνομικός που έφερε κονκάρδα στην οποία αναγραφόταν «αστυννομικός της γειτονιάς». Μας ενημερώνει ότι πριν απ’ αυτόν είχε επισκεφτεί όλους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή (από περιπτεράδες μέχρι φουρνάρηδες).

Ο λόγος της παρουσίας του «οργάνου της τάξεως» ήταν να ζητήσει από τους πολίτες «αν αντιληφθούν παραβατική συμπεριφορά οποιουδήποτε τύπου να επικοινωνήσουν αμέσως όλο το 24ωρο στα τηλέφωνα που αναγράφει η κάρτα» του την οποία μοίραζε σαν φεϊβ βολάν.

Απ’ την μια θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι είναι μια κίνηση του υπουργείου προστασίας του συστήματος να στρατολογήσει άμισθους χαφιέδες. Απ’ την άλλη βλέποντας την προσωπική του κάρτα που μοίραζε ο αστυνομικός μας έπιασαν τα γέλια και δεν αποκλείσαμε όλο αυτό να είναι μια πρωτοβουλία αυτού του μπάτσου. Τι σοβαρότητα μπορεί να έχει ένας αστυνομικός όταν στην επαγγελματική του κάρτα έχει τον ήλιο της Βεργίνας και αναγράφει  SHIFU, SHAOLIN WUSHU, KUNG FU και αντί για τα υπηρεσιακά τηλέφωνα δίνει τους προσωπικούς τηλεφωνικούς του αριθμούς,
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger