Home » , , » Oλυμπιακοί αγώνες- τα σύγχρονα σταφύλια της οργής.

Oλυμπιακοί αγώνες- τα σύγχρονα σταφύλια της οργής.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 | 1:06 μ.μ.

Της Ε. Χ.

Αρχές της δεκαετίας του 1930 μετά το μεγάλο κραχ της προηγούμενης χρονιάς στην Αμερική, χιλιάδες εξαθλιωμένοι αγρότες με τις σοδιές κατεστραμμένες λόγω της εισβολής σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας (πάντοτε η επονομάζόμενη ανάπτυξη λειτουργεί σε βάρος των πληθυσμών) εκτοπίζονται με βίαιες και συνοπτικές διαδικασίες.

Και ερχόμαστε στο σήμερα, στη Βραζιλία του Μισέλ Τέμερ, του μεταβατικού προέδρου που πήρε με τον πλέον ιντριγκαδόρικο και χυδαίο τρόπο την εξουσία «ρίχνοντας» την δημοκρατικά εκλεγμένη Ντίλμα Ρούσεφ.
Ο Τέμερ με το σκάνδαλο της Petrobras να κρέμεται δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι του αλλά του ιδίου να μην ιδρώνει το αφτί του, επαγγέλλεται τον εθνοσωτήρα της χώρας καμαρώνοντας για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Εδώ είναι που έρχεται λοιπόν η γκλαμουριά να ισοπεδώσει τα πάντα. Τα αρπαχτικά του διεθνούς κεφαλαίου με την προσωπίδα της διεθνούς επιτροπής Ο.Α σε συνεργασία με την δεξιά -νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση συνθλίβουν τους πάμφτωχους κατοίκους του Ρίο εκτοπίζοντας τους σε απόσταση ασφαλείας ώστε να μην προσβάλλεται η αισθητική των υψηλών καλεσμένων στη χώρα της σάμπα και της διασκέδασης με τον πρόεδρο Τέμερ να δίνει εντολή να συλλαμβάνονται όσοι διαδηλώνουν κατά της πολιτικής του κατά της διάρκεια των ΟΑ.

Διαφθορά, φτώχεια, εγκληματικότητα, μόλυνση, τρομοκρατία, ασθένειες, μπαίνουν κάτω από το χαλί για να μείνει ατσαλάκωτο το ολυμπιακό ιδεώδες, ενώ ταυτόχρονα χιλιάδες φτωχοποιημένου κόσμου παρακολουθεί από μακριά την ασυδοσία και την κατασπατάληση των φυσικών πόρων της χώρας του προς τέρψη του περιφερόμενου θιάσου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Είναι λοιπόν ηλίου φαεινότερο ποιο ρόλο παίζει κάθε φορά αυτή η άθλια αθλητική διοργάνωση (ας μη ξεχνάμε τα δικά μας) που μόνο τις αξίες της δικαιοσύνης και της ευγενούς άμιλλας δεν προβάλλει.

Οι επόμενοι Ο.Α έχουν προγραμματιστεί στο Τόκιο το 2020. Οι κυβερνήτες της πόλης ήδη στιγματίζονται από υποψίες για διαφθορά και υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος.
Δεν τίθεται όμως ζήτημα ανησυχίας, η έκβαση των φετινών αλλά και των επόμενων Ο.Α θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία για το παγκόσμιο κεφάλαιο και τους παρατρεχάμενους του και η αυλαία θα πέσει με τυμπανοκρουσίες και ένθερμους εναγκαλισμούς. Είναι οι καθιερωμένοι εναγκαλισμοί σ' αυτές τις περιπτώσεις που στην ουσία είναι στραγγαλισμοί για τις λαϊκές μάζες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger