Home » , » Μας γυρίζουν πίσω στις σκοτεινές εποχές δεισιδαιμονίας, φρίκης και αθλιότητας...

Μας γυρίζουν πίσω στις σκοτεινές εποχές δεισιδαιμονίας, φρίκης και αθλιότητας...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 | 2:51 μ.μ.

Γράφει ο  mitsos175.

Εκείνο που πρέπει να γίνει με το φασισμό δεν γίνεται. Γιατί απλά ο φασισμός - ναζισμός, εξυπηρετεί το σύστημα. Το προστατεύει αποπροσανατολίζοντας, διαιρώντας, τρομοκρατώντας.
Είχαμε πει παλαιοτέρα για την αθλήτρια - "εκπρόσωπο" της Χρυσής Αυγής ότι δεν επιθυμούσαμε τιμωρία, αλλά καταδίκη του ρατσισμού. Το ίδιο λέμε και για τον Μητροπολίτη Χίου.
"Μα αυτά που είπε είναι προκλητικά, δεν στέκουν λογικά, είναι ρατσιστικά, απαράδεκτα", θα πείτε, και θα έχετε Απόλυτο Δίκιο. Αν όμως η ποινή του αποκλεισμού είχε παιδαγωγικό σκοπό, τότε απέτυχε. Οι ρατσιστές δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από αυτό, αφού επανήλθαν, άσχετα, αν στο τέλος γελοιοποιήθηκαν.

Λέω λοιπόν ότι ο φασισμός θέλει ουσιαστική καταδίκη κι όχι απλά "δίωξη" επειδή ένας φασίστας είπε κάτι. Όταν η αστική δικαιοσύνη ξεπλένει φασιστικά εγκλήματα, όταν καταδιώκει αγωνιστές ή πρόσφυγες, όταν τα ΜΜΕ, κυρίως τα ιδιωτικά, προπαγανδίζουν τις θέσεις ακροδεξιών κομμάτων, όταν οι ίδιοι οι νόμοι είναι άδικοι επιβάλλοντας εγκλεισμό ΑΘΩΩΝ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, τότε δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια υποκριτική κίνηση αποπροσανατολισμού. Υποκρισία και συνάμα σκοπιμότητα. Γιατί θα επιχειρηθεί τσουβάλιασμα. "Να τώρα εμείς, οι δήθεν καλοί, θα τιμωρήσουμε τον αυτόν που είπε κακά λογάκια. Μετά έρχεται η σειρά όλων όσων λένε διαφορετικά από ότι πιστεύουμε εμείς".Η κουτοπονηριά των πολιτικών είναι προφανής.

Εκείνο που θα περίμενα να γίνει, ήταν να καταδικάσει η ίδια η Εκκλησία τις ρατσιστικές δηλώσεις καθαρά και αμετάκλητα. Αντίθετα κρύβεται πίσω από τη "δικαιοσύνη". Ερωτώ και πάλι: Ποιά ή θέση της Ιεράς Συνόδου στο θέμα των μεταναστών; Αν τους θεωρεί "πλησίον" σύμφωνα με τα χριστιανικά κηρύγματα, τότε οφείλει να καταδικάσει η ίδια τους Αρχιερείς, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους ναούς ως εκλογικά κέντρα της Χρυσής Αυγής. Αυτό όμως δεν γίνεται!
 Έτσι παρουσιάζεται το φαινόμενο να ακούγεται στις Εκκλησιές όχι πλέον χριστιανικό κήρυγμα, αλλά καθαρά φασιστική προπαγάνδα. Η χρησιμοποίηση της θρησκείας για τέτοιους σκοπούς είναι απείρως χειρότερη από τη φράση αυτή καθ' αυτή, γιατί ασκεί ψυχολογική πίεση στον πιστό προτρέποντας τον μάλιστα σε υιοθέτηση ακροδεξιών πρακτικών.

Το επόμενο που χρειάζεται είναι να σταματήσει η ρατσιστική αντιμετώπιση στην Πράξη. Να ελευθερωθούν οι αθώοι κρατούμενοι, να αποκτήσουν δικαιώματα, διότι γίνεται άγρια εκμετάλλευση με σκοπό πάντα το κέρδος.
Ο χωρισμός Kράτους - Eκκλησίας είναι επιβεβλημένος, καθώς η θρησκεία έχει σκοπό (τουλάχιστο έτσι υποστηρίζει) την ενασχόληση με τα μεταφυσικά, ενώ το κράτος ασχολείται με αυτόν τον κόσμο (αν κι οι πολιτικοί είναι συνήθως στην κοσμάρα τους). Και οι δυο οφείλουν να σέβονται την Ισότητα. Να φέρονται το ίδιο σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, φύλου κοκ. Αυτό κι αν ΔΕΝ εφαρμόζεται σήμερα. Δεν ζητώ τιμωρίες, αλλά Ελευθερία και Ίσα Δικαιώματα για όλους. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά.

Ο μόνος που μπορεί να καταδικάσει το φασισμό, οριστικά και αμετάκλητα είναι ο κόσμος. Μόνο με αγώνες, μαζική λαϊκή κινητοποίηση και αγώνες νικιέται ο ναζισμός. Κυρίως με την Αλληλεγγύη την εφαρμογή της Ισότητας, του Αλληλοσεβασμού στην καθημερινή μας ζωή.

Δυστυχώς τα κόμματα θα χρησιμοποιήσουν αποπροσανατολιστικά το Προσφυγικό. Οι αιτίες που πρέπει να αναζητηθούν στον Ιμπεριαλισμό και τον Καπιταλισμό παραμένουν όσο υπάρχει αδικία, φόβος και εκμετάλλευση. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγριότητα του Μεσαίωνα ξανάρχεται σε όλο τον κόσμο, αφού οι εραστές του κέρδους με κάθε μέσο μας γυρίζουν πίσω στις πιο σκοτεινές εποχές δεισιδαιμονίας, φρίκης και αθλιότητας... 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger