Home » , » Να γιατί οι αστυνομικοί δεν δίνουν στην δημοσιότητα φωτογραφίες των Σακκά - Σεϊσίδη

Να γιατί οι αστυνομικοί δεν δίνουν στην δημοσιότητα φωτογραφίες των Σακκά - Σεϊσίδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 | 7:25 μ.μ.

Του Β.

 Ένα γεγονός που έχει εξαφανιστεί εντελώς από την ειδησεογραφία είναι κάποιοι θα το χαρακτήριζαν «αξιοπερίεργο» είναι το εξής: Ενώ η αστυνομία δηλώνει ότι ψάχνει τους χώρους που διέμειναν οι πρώην καταζητούμενοι Σακκάς και Σεϊσίδης δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα φωτογραφίες τους οι οποίες θα βοηθούσαν τους πιθανούς χαφιέδες να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών. Οσες φωτογραφίες των δυο αυτών αναρχικών δημοσιεύονται είναι αρχείου και η προέλευση τους είναι πριν πολλά χρόνια με μηδαμινή λειτουργικότητα ως προς τις επιδιώξεις των κατασταλτικών μηχανισμών/

Δεν υπάρχει προηγούμενο άτομα που κατηγορούνται για τρομοκρατικές πράξεις και έχουν συλληφθεί να έχουν περάσει τέσσερις μέρες –από την Παρασκευή βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας Σακκάς και Σεϊσίδης και οι φωτογραφίες τους να μην δίνονται από την ασφάλεια στο φως της δημοσιότητας.

Η εξήγηση σ’ αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ απλή. Οι αστυνομικές δυνάμεις θέλουν να αποφύγουν το φιάσκο που έπαθαν με τις φωτογραφίες που είχαν δώσει με τα παιδιά που κατηγορήθηκαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Τα είχαν βασανίσει άγρια και για να μην γίνει αυτό αντιληπτό απ’ τις φωτογραφίες χρησιμοποίησαν τεχνικές με το φώτο σοπ.
Αλησμόνητες έμειναν οι δηλώσεις του τότε υπουργού Ν. Δένδια ότι η επεξεργασία στα κακοποιημένα πρόσωπα των συλληφθέντων έγινε για να μπορούν να αναγνωρίζονται οι δράστες. Φωτιά είχαν πάρει τότε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σατίριζαν το νεοδημοκρατικό στέλεχος με κείμενα και βίντεο (εδώ ένα απ’ αυτά).

Για να αποφύγουν, λοιπόν, οι αστυνομικοί ένα νέο φιάσκο (δεν έχουμε κανένα λόγο να μην δεχθούμε τις καταγγελίες του Κ. Σακκά ότι οι συληφθέντες βασανίστηκαν άγρια) αποφεύγουν να δώσουν στην δημοσιότητα φωτογραφίες τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger