Home » , , » Οι "στρογγυλεμένες" αλήθειες του Γ. Κύρτσου

Οι "στρογγυλεμένες" αλήθειες του Γ. Κύρτσου

Από giorgis , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 | 7:33 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Παλιά καραβάνα της πολιτικής ο Γ. Κύρτσος. Υπήρξε μυστικοσύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου», εκδότης της “City Press”, αποτυχημένος πολιτευτής του Καρατζαφέρη, για να καταλήξει σήμερα ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Σε όλη την διαδρομή του όμως τον χαρακτηρίζει ο κυνισμός, αλλά και η διατύπωση της άποψης του χωρίς να υπολογίζει ότι τα γραφόμενα ή λεγόμενα του μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στον πολιτικό χώρο που ανήκει.

Οσοι έχουν καλεί μνήμη θα θυμούνται ότι υποστήριξε δημόσια τη μείωση των συντάξεων «για τη διατήρηση του πλεονάσματος», αλλά και ότι «Το σύστημα εξουσίας έχει πάρει πια στην αντίληψη του μέσου πολίτη την μορφή συμμορίας. Συμμορίας εξυπηρέτησης συμφερόντων. Θεωρώ ότι το σύστημα εξουσίας έχει χάσει την πολιτική νομιμοποίηση του».
Να εκτιμάει ότι το εξωτερικό χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο, αντίθετα με τα όσα υποστήριζε τότε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και να ισχυρίζεται μέσα από το έντυπο του  ότι έχουν καταλήξει σε κομματικά ταμεία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Οπότε εμάς δεν μας παραξένεψε καθόλου που είπε κάποιες αλήθειες –έστω και μισές- σε σημερινή παρουσία του στην δημόσια τηλεόραση.  Με απλά λόγια μας  είπε ότι θα αποδειχθεί ένα φιάσκο όλη αυτή η δικαστική περιπέτεια με τον Γεωργίου, -που τον «φύτεψαν» ντόπια και ξένα αφεντικά του στην θέση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για να «μαγειρέψει» τα οικονομικά στοιχεία και να παρουσιαστεί σαν μονόδρομος η παραμονή της χώρας μας στη βάρβαρη μνημονική εποχή- γιατί η δικαστική εξουσία δεν είναι παρά ένας εντολοδόχος της κάθε φορά κυβέρνησης.

Στρογγυλεμένα τα είπε φυσικά αλλά αυτή είναι η ουσία των παρακάτω δηλώσεων του:

«Κοιτάξτε κάθαρση με τον Βγενόπουλο, αλλά κάλυψη στον Μπόμπολα. Μη μας δουλεύουνε κιόλας. Η δικαιοσύνη είχε επιρροές πολιτικές επί ΝΔ, έχει επιρροές πολιτικές επί ΣΥΡΙΖΑ, και για να βγάλει μια απόφαση η δικαιοσύνη θέλει και 10-15 χρόνια και αυτός είναι και ένας παράγοντας που δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση. Άσε δε που έχει και συντεχνιακή λογική η δικαιοσύνη, διότι έχει καταρρίψει όλες τις μνημονικές αποφάσεις, έχουν δώσει αυξήσεις στους εαυτούς τους, έχουν πάρει αναδρομικά και άντε να κυβερνήσεις αυτή τη χώρα».

Εχουμε δηλαδή μια εξουσιαστική δικαστική κάστα, που ναι μεν φροντίζει για πάρτι της αλλά ουσιαστικά εκτελεί εντολές από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τόσα απλά. Και έχει και δίκιο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger