Home » , » Τα δημόσια νοσοκομεία ... στην εντατική (Βίντεο με τον γιατρό Π. Παπανικολάου)

Τα δημόσια νοσοκομεία ... στην εντατική (Βίντεο με τον γιατρό Π. Παπανικολάου)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 | 12:21 μ.μ.

Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε τον Νευροχειρούργο Πάνο Παπανικολάου από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας – Πειραιά, να μας περιγράφει την οριακή κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία.
Με λόγο μεστό και περιεκτικό, ο αγωνιστής γιατρός, εκπρόσωπος του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών, περιέγραψε την κατάρρευση που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια και στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ανάμεσα στ’ άλλα ακούμε τον Π. Παπανικολάου να αναφέρεται για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό –οι θέσεις που χηρεύουν λόγο συνταξιοδότησης κ.α δεν αναπληρώνονται αφού δεν υπάρχουν καθόλου προσλήψεις τα τελευταία χρόνια- ενώ η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας σ’ αυτό το καυτό θέμα περιορίζεται «στα χαρτιά και στις εξαγγελίες».

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τόνισε ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά λόγω απουσίας ιατρικού προσωπικού.

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί σε όλο το σύστημα δημόσιας υγείας υποδηλώνει το γεγονός ότι ολόκληρο τον Αύγουστο δεν υπήρχε ούτε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο στα κρατικά νοσοκομεία και χειρουργούνται μόνο τα άκρως έκτακτα περιστατικά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger