Home » , » Πάλι στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών οι γνωστοί αναρχικοί Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης

Πάλι στο στόχαστρο των κατασταλτικών μηχανισμών οι γνωστοί αναρχικοί Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 | 7:13 μ.μ.

Ο Κώστας Σακκάς δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για το ελληνικό κράτος. Αυτό το ξέρουν και οι κότες. Προσφέρεται, όμως, για «εργαλείο». Με το χαρακτηρισμό του τρομοκράτη, σημαντικό μέρος της κοινωνία μπορεί και να συναινεί στις καταχρήσεις της εξουσίας. Ο Σακκάς είναι το μέσο για να δοκιμαστεί το σύστημα δικαίου και να ντρεσαριστεί στις νέες «απειλές». Οι «πρόθυμοι» δικαστές έκαναν ήδη αισθητή την παρουσία τους. Αποφάνθηκαν ότι ο Σακκάς μπορεί να μένει επ' αόριστον στη φυλακή, καταστρατηγώντας για πρώτη φορά με τόσο κραυγαλέο και «νομότυπο» τρόπο το όριο που έχει θέσει η πολιτεία με το Σύνταγμα της για την προφυλάκιση κάθε πολίτη όταν συντρέχουν οι λόγοι που ρητά ορίζονται. Η υπό την πίεση της κατακραυγής και υπό όρους καθυστερημένη απελευθέρωση του δεν αλλάζει τη μεθόδευση.

Ο Σακκάς χρησιμοποιήθηκε για να ανασκευαστεί η νομική πραγματικότητα, να αμφισβητηθούν εμπράκτως και να επανακαθοριστούν με δυσμενέστερους όρους τα δικαιώματα του πολίτη

Στέλιος Ελληνιάδης -13 Ιουλίου 2013, "Δρόμος της Αριστεράς"


Ο κ. Σίμος Σεϊσίδης, επικηρυγμένος με 600.000 ευρώ από τον κ. Χρυσοχοΐδη, κατηγορούμενος για 13 κακουργήματα, ταλαιπωρούμενος επί πενταετίαν, κρίθηκε παμψηφεί αθώος. 

Διεσύρθη με πρωτοσέλιδα, αθωώθηκε με μονόστηλα (εν μέσω των οποίων και αυτό της στήλης). 

Πώς δεν το λέει, αλλά το ομολογεί ο Γιωργάκης, «ήταν καθήκον μου να σας λέω ψέματα»! ε, το ίδιο ο κ. Χρυσοχοΐδης τότε, ο κ. Παπακωνσταντίνου τώρα, κι όλοι οι πρασινοβένετοι πάντοτε. Παρασαπίσαμε... 

Σχόλιο του Στάθη στην "Ελευθεροτυπία"  - 9 Μάη 2011

Για τις περιπέτειες που πέρασαν βρισκόμενοι στο στόχαστρο δικαστικών και κατασταλτικών μηχανισμών οι γνωστοί αναρχικοί Κώστας Σακκάς και Σίμος Σεϊσίδης έχουμε αναφερθεί πάρα πολλές φορές στο μπλοκ μας (Ρίξτε μια ματιά στην μηχανή αναζήτησης).

Σήμερα έχουμε άλλη μια εξέλιξη στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται πάλι ο Κώστας Σακκάς και ο αδελφός του Σίμου, Μάριος Σεϊσίδης. Ηταν και οι δυο καταζητούμενοι. Ο Κ. Σακκάς από το 2014 μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκισή του λόγω του 18μήνου και κατηγορούνταν για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και ο Μ. Σεϊσίδης από το 2006 είχε κατηγορηθεί σαν ένας από τους ληστές της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος.
Να υπενθυμίσουμε ότι το 2009 οι τότε υπουργοί Χρυσοχοϊδης - Παπακωνσταντίνου είχαν επικηρύσσει με το τεράστιο ποσό των 600.000 (!!!) ευρώ τους καταζητούμενους Συμεών Σεϊσίδη, τον αδελφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη.

Μάλιστα στο κείμενο της επικήρυξης τονίζετε ότι αν υπάρξουν χαφιέδες το κράτος τους θα τους προστατέψει εξασφαλίζοντας ανωνυμία «έναντι κάθε αρχής και οποιουδήποτε τρίτου».

Τους χρέωναν την συμμετοχή τους στην «συμμορία με τα μαύρα» που λήστεψε την τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας και είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Δημητράκη. 


Ισως να θυμάστε τις φρικιαστικές εικόνες που είχαμε δει τότε απ’ τις τηλεοράσεις. Ενας άνθρωπος, ο Γ. Δημητράκης, να βρίσκετε αιμόφυρτος στο έδαφος με δυο σφαίρες στην κοιλιά και μια στο στήθος. Να δένεται πισθάγκωνα με χειροπέδες, μπάτσοι να του ρίχνουν κλωτσιές στα μουλωχτά και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ να τον γυρίζουν ανάποδα για να του βάλουν τον ορό στο χέρι, χωρίς οι μπάτσοι να συγκινούνται και χωρίς αυτοί να έχουν τη στοιχειώδη ευαισθησία να ζητήσουν την αφαίρεση των χειροπέδων από ένα βαριά τραυματία που ούτως ή άλλως ήταν αφοπλισμένος και ακίνδυνος για οτιδήποτε.

Την υπόθεση τότε είχε αναλάβει ο γνωστός Διώτης, που δοκιμάσει να επαναλάβει το έγκλημα του «Ευαγγελισμού». Δηλαδή, να ανακρίνει στην Εντατική τον τραυματία, χωρίς την παρουσία συνηγόρου.
Το προσπάθησε δυο φορές, αλλά δεν το κατόρθωσε γιατί αντέδρασαν έντονα οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι ο τραυματίας δεν μπορεί να ανακριθεί, διότι δεν έχει διαύγεια πνεύματος εξ’ αιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. (Με την ευκαιρία διαβάστε μια συνέντευξη που είχε δώσει ο Γ. Δημητράκης ένα άρθρο του Γιώργου Ρούση για την δίκη του, καθώς και ένα ενυπόγραφο κείμενο συμπαράστασής του). 


Και επανερχόμαστε στην χθεσινή εξέλιξη. Οι δυο καταζητούμενοι συνελήφθησαν από μπάτσους της ομάδας "ΔΙΑΣ" στην Σπάρτη όταν βρισκόμενοι σε αυτοκίνητο δεν σταμάτησαν σε αστυνομικό έλεγχο. Σύμφωνα μάλιστα με καταγγελία που έκανε ο συνήγορος του Κώστα Σακκά, ο οποίος επικαλέστηκε γνώση από επικοινωνία που είχε με τους δύο συλληφθέντες: αν και συνελήφθησαν σε τυχαίο έλεγχο, την ώρα που άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου για να διαφύγουν δέχτηκαν πυροβολισμό σε ευθεία βολή και μετά τη σύλληψή τους κακοποιήθηκαν βάναυσα.

Κείμενο που υπογράφεται από την "Πρωτοβουλία κρατουμένων από την Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού" και δημοσιεύεται στο indymedia αναφέρει:


Στο άκουσμα της σύλληψης των δυο αγωνιστών Μάριου Σεϊσίδη και του Κώστα Σακκά δεν μπορείς παρά να αισθανθείς θλίψη. Θλίψη που δυο αναρχικοί αγωνιστές πέφτουν στα χέρια των διωκτικών αρχών, γεγονός που τους στερεί πλέον την όποια ελευθερία απολάμβαναν ως καταζητούμενοι. Μια θλίψη που νιώθει οποιοσδήποτε από εμάς έχει βιώσει αυτή την στιγμή της βίαιης στέρησης της.

Ο Μάριος Σεϊσίδης στοχοποιημένος και κατηγορούμενος και αυτός για την αποδεδειγμένη πλέον κρατική σκευωρία της υπόθεσης των “ληστών με τα μαύρα”, επέλεξε εδώ και 10 χρόνια τον δρόμο της φυγοδικίας αρνούμενος να παραδοθεί και να θέσει ενέχυρο την ελευθερία του στα χέρια των διωκτών του.

Ο Κώστας Σακκάς αφού κατηγορήθηκε ως μέλος της Σ.Π.Φ με ανύπαρκτα εις βάρος του στοιχεία, φυλακίστηκε και αργότερα αποφυλακίστηκε μετά από απεργία πείνας, με περιοριστικούς όρους τους οποίους παραβίασε επιλέγοντας να ζήσει όπως αυτός ορίζει και όχι με τους περιορισμούς που του επιβλήθηκαν.

Η εκδικητική μεταχείριση τους από τους μπάτσους μας γεμίζουν οργή και μας υπενθυμίζουν ότι η απάντηση στην καταστολή δεν μπορεί να είναι άλλη από την εντατικοποίηση του αγώνα ενάντια σε όσους μας στερούν την ελευθεριά που τόσο αγαπάμε. Η σκέψη μας βρίσκεται μαζί τους και τους εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας.

Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο!

Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές!

Δύναμη στον Μάριο και τον Κώστα !

Σήμερα το απόγευμα αναρχικές συλλογικότητες οργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Κ. Σακκά και M. Σεϊσίδη έξω από το κτίριο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων.


Δήλωση του συνηγόρου του Μάριου Σεϊσίδη, Κώστα Παπαδάκη:

"Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθες Μάριου Σεισίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Παρά το ότι οι τρεις από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες.

Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.

Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά :

1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία.

2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.

Για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας"


Η παραπάνω φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η λεζάντα που την συνοδεύει γράφει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ που καλούσε σε οικονομική ενίσχυση όταν ο Σακκάς κινδύνευε να πεθάνει …  είναι η κυβέρνηση που τον σακάτεψε στο ξύλο και τον έφερε στα δικαστήρια με ολόκληρη πολεμική επιχείρηση! Είπαμε θα ναι μέρα μεσημέρι που θα τα πληρώσουν όλα, πάνω από όλα το φτύσιμο πάνω σε οράματα και ιδανικά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger