Home » , » Για την πολιτική δίωξη στον Γεώργιο Καλαϊτζίδη

Για την πολιτική δίωξη στον Γεώργιο Καλαϊτζίδη

Από giorgis , Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 | 10:55 μ.μ.


Του  Γ. Γ.

Ο Γεώργιος Καλαϊτζίδης, μέλος της Αναρχικής συλλογικότητα "Ρουβίκωνας" κάθε άλλο παρά άγνωστος είναι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Η πολύχρονη δράση του στον αναρχικό χώρο του έχει κοστίσει διώξεις, συλλήψεις, σκευωρίες σε βάρος του.
Τι να πρωτοαναφέρει κανένας; Τις προφυλακίσεις του με βαριές κατηγορίες από τις οποίες τελικά αθωώθηκε;
Την περιπέτεια που πέρασε όταν μπάτσοι εισέβαλλαν στο σπίτι του –με πρόσχημα ότι έλαβαν τηλεφώνημα αγνώστου- κάνοντας τα πάντα άνω κάτω, αναζητώντας, υποτίθεται, όπλα και … μολότοφ;

Την σύλληψη του και την κατηγορία που του αποδόθηκε για αρπαγή ατόμου, χωρίς να υπάρχει απαχθέντας και για οπλοκατοχή χωρίς να έχουν βρεθεί όπλα (!!!)

Και πριν έρθουμε στην τελευταία δικαστική περιπέτεια που περνάει με την δίκη που ξεκίνησε σήμερα στην οποία βρίσκεται κατηγορούμενος για την πρόσφατη επίθεση στην Τουρκική πρεσβεία να παραθέσουμε την εισαγωγή από ένα εύστοχο κείμενο της Ντίνας Δασκαλοπούλου που δημοσιεύεται σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και μας δείχνει τα διαχρονικά «κατορθώματα» των «οργάνων της τάξεως».

ΕΛ.ΑΣ.: 24 χρόνια… επιτυχίες

Είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική φαρσοκωμωδία των 80’s. Με τεράστια κέρδη, αναρίθμητα σίκουελ και υψηλές τηλεθεάσεις ακόμα και σήμερα, η ταινία σημείωσε κι άλλη μια -απρόσμενη και μεγαλύτερη- επιτυχία: ο τίτλος της κατόρθωσε να τρυπώσει στην καθημερινότητά μας, αφού σε κάθε φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ. όλοι αναφέρονται στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Κι ίσως μόνο απόφοιτοι μιας τέτοιας σχολής θα έβαζαν απόρρητο έγγραφο σε δικογραφία (όπως έγινε με την περίπτωση του «Ρουβίκωνα»), αλλά και θα ισχυρίζονταν στη συνέχεια για να καλύψουν την γκάφα τους ότι το έκαναν για να… «αναδειχθεί η σοβαρότητα της υπόθεσης».

Η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι γεμάτη σπαρταριστά επεισόδια που ενέπνευσαν από συνθήματα σε πορείες μέχρι διαφημιστικά σποτ.

Ο οξυδερκής και διεισδυτικός Γιώργος Λάνθιμος στα ελάχιστα δευτερόλεπτα ενός σποτ απέδωσε ίσως με τον εναργέστερο τρόπο την εικόνα του Ελληνα απεινούς διώκτη του κακού. «Φρίιιιζ, πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλυ!»

Κι αν οι γκάφες τους δεν είχαν να κάνουν με ανθρώπινες ζωές (και δεν γίνονταν αφορμή να εντείνεται η αστυνόμευση στις πόλεις μας), οι σουρεαλιστικές στιγμές της ΕΛ.ΑΣ. θα μπορούσαν να είναι μια αστείρευτη πηγή γέλιου.  

Ξαναβρισκόμενος, λοιπόν, σήμερα στο ειδώλιο κατηγορουμένου ο Γεώργιος Καλαϊτζίδης για την παρέμβαση που έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα στην Τουρκική Πρεσβεία- του αποδίδονται τα αδικήματα, της διακεκριμένης φθοράς και της άρνησης δακτυλοσκόπησης- θεωρούμε ότι για μια ακόμα φορά θα γελοιοποιήσει τους ένστολους διώκτες του. Και συγκεκριμένα τους δυο μπάτσους της Κρατικής Ασφάλειας που ισχυρίστηκαν ότι «αναγνώρισαν», από το "σωματότυπο και τις κινήσεις του, επειδή τον είχαν δει παλαιότερα «δια ζώσης» στην Υπηρεσία τους", τον Γ.Κ. να συμμετάσχει στην ενέργεια στο κτίριο της Τουρκικής Πρεσβείας.

Από την στιγμή που υπάρχουν δυο βίντεο τα οποία απεικονίζουν το περιστατικό είναι πολύ εύκολα τεχνικά να διαπιστωθεί η παρουσία ή όχι του Γ. Καλαϊτζίδη. Αυτό και με δεδομένο ότι οι κατηγορίες είναι χωρίς καμιά βαρύτητα- θα ήταν εντελώς ανόητο για ένα άτομο με την ιδεολογική συγκρότηση και την εμπειρία του Γ.Κ να αρνείται κατηγορηματικά την συμμετοχή του, όπως έκανε σήμερα.
Οι μπάτσοι θέλουν να παρουσιάσουν «έργο» και αν πάρει κανείς υπ’ όψιν του τις πιέσεις της τουρκικής πρεσβείας καταλαβαίνει γιατί έχουμε άλλη μια «πολιτική δίωξη», όπως υπογράμμισε ο συνήγορος του κατηγορουμένου.

Θεωρούμε σίγουρο ότι στις 26 Οκτώβρη που θα επαναληφθεί η δίκη και θα γίνει δημόσια επισκόπηση των δύο βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα έχουμε άλλο ένα φιάσκο των μπάτσων.

Υ.Γ: Πλεονασμός να σχολιάσουμε την άγνοια και ανοησία των δημοσιογράφων που παπαγαλίζοντας ότι τους σερβίρουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί αποδίδουν στον Γ.Κ ότι είναι ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας», καθοδηγεί την αναρχική αυτή συλλογικότητα κλπ.
Οι τύποι αυτοί δεν έχουν ιδέα τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι συλλογικότητες
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger