Home » , » Οι Αμερικάνοι πούλησαν τον ηρωικό Κουρδικό λαό;

Οι Αμερικάνοι πούλησαν τον ηρωικό Κουρδικό λαό;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 | 1:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Στην πολιτική και τον πόλεμο τα λάθη πληρώνονται πανάκριβα. Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ "συμμάχων", ή καλύτερα "μη εχθρών" για τον έλεγχο της πόλης Hasakah στη Βόρεια Συρία.
Η πόλη ήταν στο κέντρο της περιοχής του Κουρδιστάν αλλά κατοικείται και από Άραβες. Οι στρατιώτες - κυρίως πολιτοφύλακες του Προέδρου της Συρίας Άσαντ έλεγχαν το 30% περίπου. Στο παρελθόν είχαν σημειωθεί μικρές εντάσεις μεταξύ Κούρδων και Σύριων.

Το να βρούμε ποιός άρχισε τη σύγκρουση είναι δύσκολο, αφού η αλήθεια είναι το πρώτο θύμα στον πόλεμο. Οι Κούρδοι κατηγορούν τους Σύριους, ενώ υπάρχουν κάποιοι που μιλούσαν για "προβοκάτσια και αμερικάνικο δάκτυλο".
Αν είναι έτσι, οι Αμερικάνοι πούλησαν τον ηρωικό Κουρδικό λαό. Κι αυτό γιατί με τις σφοδρότατες μάχες που έγιναν οι Κούρδοι συγκέντρωσαν μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο της περιοχής τους αντί να τις διαθέσουν για να ενώσουν το Κουρδιστάν απελευθερώνοντας εδάφη από τους ισλαμοφασίστες του ISIS. Τελικά οι έμπειροι και σκληροτράχηλοι Κούρδοι πήραν την πόλη, την οποία άλλωστε ήταν αδύνατο να κρατήσουν οι επίσης γενναίοι μαχητές του Άσαντ.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν και από τις δυο πλευρές θα μπορούσαν να απελευθερώσουν μια ακόμα μεγαλύτερη περιοχή από τους μισθοφόρους σαδιστές των ΗΠΑ.
Οι ΗΠΑ! Πάλι αυτοί. Δεν δέχονται ότι έχασαν. Έδωσαν μια φέτα ψωμί στους Κούρδους και τους άρπαξαν το φιλέτο. Θα πω αμέσως τι εννοώ.

Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι θέλω όσο τίποτε άλλο να απελευθερωθεί ο Κουρδικός λαός που έχει περάσει τόσα δεινά. Η λέξη Κούρδος συμπίπτει με τη περσική λέξη Κιούρτ που σημαίνει "ήρωας" - "πολεμιστής". Αξίζουν την Ελευθερία. Ελπίζω να κάνουν πράξη και την κοινωνία Ισότητας και Αλληλεγγύης που ευαγγελίζονται.

Ακριβώς επειδή τους αγαπώ, θα τους θυμίσω πράγματα που ξέρουν καλά. Ο σοφός Σουν Τζου στην τέχνη του πολέμου λέει ότι "Θα νικήσει αυτός που ξέρει πότε να πολεμήσει και πότε να μην πολεμήσει". Και ποιούς, να προσθέσω. Ο Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία. Οι Ρώσοι δεν δέχονταν καμία Τουρκική απόπειρα εισβολής. Μέχρι που έγινε η σύγκρουση στην πόλη Hasakah.
Σε μια χρονική στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις "Τίγρεις" του Συριακού στρατού κατέλαβαν έναν στρατηγικής σημασίας λόφο στο Χαλέπι απειλώντας με νέα, μεγαλύτερη περικύκλωση όλο σχεδόν το στρατό της αντιπολίτευσης, δηλαδή του "άλλου ISIS" που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Σε μια στιγμή που αναμένονται διπλωματικές εξελίξεις. Σε μια κρίσιμη στιγμή, που ο Συριακός στρατός φαίνεται να διασπά τις άμυνες των τρομοκρατών σχεδόν παντού. Ήταν ανάγκη να γίνει αυτή η ανούσια ανθρωποσφαγή;

Οι Αμερικάνοι είναι σαν τον ISIS, ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ. Πουλάν και αγοράζουν τους λαούς (είναι μανούλες στην αγοραπωλησία) στη στιγμή. Ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος για τους Κούρδους είναι ο Άσαντ! Για να δούμε λοιπόν τι έγινε.

Οι στρατιώτες μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, οι Ρώσοι λίαν ενοχλημένοι και οι τζιχαντιστές παίζουν το γνωστό παιχνίδι της κατάληψης πόλεων της αντιπολίτευσης, του alter ego τους δηλαδή. Ότι πρέπει για να βρουν αφορμή οι Τούρκοι να εξάγουν τα εσωτερικά τους προβλήματα. "Μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων υποστηριζόμενα από μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ εξαπέλυσαν σήμερα επιχείρηση στη βόρεια Συρία για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από τη μεθόριο με τη Συρία". Σε περιοχές άμεσου ενδιαφέροντος των Κούρδων. "Θα διώξουμε εμείς τους ισλαμιστές που εξοπλίζουμε, αλληλοσκοτωθείτε Κούρδοι με τον Άσαντ".
Παραδέχομαι ένα πράγμα: ότι οι Τούρκοι ξέρουν να εκμεταλλεύονται τα λάθη των άλλων. 'Έγινε βέβαια εκεχειρία, αλλά έγινε και ζημιά. Οι Κούρδοι πάντως είναι αποφασισμένοι, ούτε αυτοί δέχονται τετελεσμένα και το απέδειξαν πολλές φορές σ' αυτόν τον πόλεμο... 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

24 Αυγούστου 2016 στις 2:45 μ.μ.

ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.
ΓΙΑΥΤΟ ΕΣΠΕΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΑΙΤΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΝΑΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ..
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ. !!

24 Αυγούστου 2016 στις 3:52 μ.μ.

Αναμενομενο Δεν παει καιρος που ενα τετοιο ενδεχομενο τοχα γραψει οτι θα
συνεβαινε μεταξυ κουρδων και αμερικανων Κριτικαροντας τοτε τη συμμαχια που
ειχαν συνυπογραψει Ειχα προβλεψει οτι οταν οι αμερικανοι θα κανουν τη δου
λεια τους θα τους πουλησουν τους Κουρδους Αυτο ακριβως συνεβη τωρα Αυτη η αρνητικη εμπειρια ας τους γινει μαθημα για τις μελλοντικες συμμαχιες που θα κληθουν να συναψουν

24 Αυγούστου 2016 στις 10:37 μ.μ.

Μην ανησυχείτε, ο κουρδικός ΛΑΟΣ είναι πολλά χρόνια τώρα πουλημένος από την ίδια την αστική του τάξη. Οι αμερικανοί, τούρκοι ρώσσοι κλπ. κεφαλαιοκράτες τη δουλειά τους κάνουν, να σκυλοτρώγουνται. Αλλά μην περιμένετε να βγάλει κόρακας κοράκου μάτι. Και στους κόρακες περιλαμβάνεται και η κουρδική αστική τάξη.
Αν οι λαοί δεν κάνουν τα κουμάντα τους, θα πληρώνουν πολύ σκληρά τους τυχοδιωκτισμούς των κεφαλαιοκρατών τους, και τον επιθανάτιο ρόγχο του ίδιου του Καπιταλισμού, που μπορεί να μας παρασύρει όλους στον διάολο.
Καμιά αστική τάξη, πουθενά στον κόσμο, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να παίξει τον παραμικρό θετικό ρόλο.
Ζούμε πια στον 21ον αιώνα....

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger