Home » , » Δεν πέρασε το "κουκούλωμα" της ναζιστικής επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο». Αποφασίστηκε άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α Λαγού και Μίχου.

Δεν πέρασε το "κουκούλωμα" της ναζιστικής επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο». Αποφασίστηκε άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α Λαγού και Μίχου.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 | 4:09 μ.μ.


Για την επίθεση Χρυσαυγιτών στον  Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη στις 10/7/2013 είχαμε αναρτήσει ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας που μας περιέγραφε αναλυτικά το περιστατικό.

Σ’ αυτή την ναζιστική επίθεση είχαμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ηταν μια απ’ τις πολλές φορές που παρακολουθήσαμε ολοφάνερη συνεργασία κράτους-παρακράτους.
Και αυτό το γεγονός τεκμηριωνόταν από βίντεο –που για άγνωστο λόγο έχει «κατέβει» από το δίκτυο ενώ είχε δημοσιευτεί σ’ αυτή την διεύθυνση και στην οποία διαβάζουμε «Στο βίντεο βλέπουμε την συνοδεία των ΔΙΑΣ στην ναζιστική συμμορία, που αφού συγκεντρώθηκε δίπλα στο ΑΤ Ηλιούπολης, επιτέθηκε στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Συνεργείο. Οι ΔΙΑΣ, απλά κοιτούσαν....», - καθώς και από φωτογραφίες.

Το ποιο σημαντικό είναι ότι αν και υπήρχαν μαρτυρίες και φωτογραφίες που δείχνουν τους μπάτσους της αηΔΙΑΣ να παρατηρούν ατάραχοι τη φασιστική εισβολή στο "Συνεργείο" και στην οποία ηγετικό ρόλο είχαν Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχου ο αρμόδιος εισαγγελέας αποφάσισε να παραπέμψει στο αρχείο τη δικογραφία, θεωρώντας ότι δεν ταυτοποιήθηκαν οι δράστες! 

Χρειάστηκε να υπάρξουν επανειλημμένα δημοσιεύματα από εφημερίδες, από την πολιτική αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn καθώς και την παρέμβαση του εισαγγελέα Ι. Ντογιάκου για ανασυρθεί η υπόθεση από το αρχείο.

Σήμερα η βουλή με απόφαση της τάχτηκε υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού και Νίκου Μίχου, οπότε αναμένουμε να παραπεμφθούν σε τακτική δικάσιμο.
Αναμένουμε την εξέλιξη
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger