Home » » Καταγέλαστος ο Γ. Πατούλης. Ανακάλυψε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 1987 όταν αυτή ιδρύθηκε το 2009!

Καταγέλαστος ο Γ. Πατούλης. Ανακάλυψε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ το 1987 όταν αυτή ιδρύθηκε το 2009!

Από giorgis , Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016 | 11:50 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Κακό πράγμα η ασχετοσύνη που κάποιες φορές μπορεί να σε καταντήσει καταγέλαστο. Και στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας Γιώργο Πατούλη.
Σε μια προσπάθεια να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, είπε ανάμεσα στα άλλα μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ fm: «Από το πανεπιστήμιο θυμάμαι τον κ. Πολάκη, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ τότε που "έχτιζε" καθηγητές, για τα μαθήματα.. Προφανώς ο κ. Πολάκης και ο κ. Μπασκόζος, δεν μπορούν να απογαλακτιστούν μέσα από την κομματική τους ιδιότητα. Λυπάμαι γιατί είναι Υπουργοί Υγείας όλων των Ελλήνων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ».
.
Αυθόρμητα σου έρχεται στο μυαλό η ερώτηση: Καλά πότε αποφοίτησε και πήρε πτυχίο ο κ. Πατούλης με δεδομένο ότι έχει κάποια σχετική ηλικία; Επισκεφτήκαμε λοιπόν τον ιστότοπο του και από το βιογραφικό που παραθέτει πληροφορηθήκαμε ότι: «Την περίοδο 1981-1987 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Για στάκα ρε μεγάλε. Μας λες ότι ολοκλήρωσες τις σπουδές σου το 1987 και όμως συμφοίτησες μαζί με τον Πολάκη που ήταν μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πώς γίνεται αυτό όταν η  Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) σαν πολιτικός σχηματισμός ιδρύεται τέλη του Μάρτη 2009; 
(Το 1987 δεν υπήρχε ούτε το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση αφού αυτός ο πολιτικός σχηματισμός συγκροτήθηκε τον Φλεβάρη του 1990)

Να προσπαθεί να μας κάνει ψιλό γαζί με χοντρή βελόνα και ο Πατούλης πάει πολύ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

23 Αυγούστου 2016 στις 1:54 π.μ.

Ο Πολλάκης κι ο Μπασκόζος νομίζω πως, αρχικά, σαν φοιτητές, και λιγο μετά, ανήκαν στην ΚΝΕ/ΚΚΕ.
Πρέπει νάφυγαν και οι δύο το '89, ο ένας με το ΝΑΡ, ο άλλος με τον Συνασπισμό, τρίχες δηλαδή, όπως δείχνουν και τα στερνά...
Ο Πατούλης ξέρει τι λέει, χωρίς να κολλάει σε τυπικότητες: Σε τι διαφέρει η Ανταρσυα από τον Συνασπισμό και το Ναρ; Μαζί δεν συμπαρατάχτηκαν στην μεγαλύτερη απάτη της Μεταπολίτευσης, το Δημοψήφισμα του 7/2015; Οταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι δείχνει ο καθένας τι είναι.
Οι δεξιοί απλά, χωρίς φιοριτούρες, ετοιμάζονται για τον επόμενο δικομματικό τους αντίπαλο...

23 Αυγούστου 2016 στις 7:34 μ.μ.

Αγαπητέ Σεχτάρ είσαι όντως τρομερός! ίσως να ήσουνα τότε μικρός και δε θυμάσαι (ή ήπιες το ρακί της λήθης) ότι τα στελέχη του ΝΑΡ και την ΚΝΕ ολόκληρη τους διέγραψαν τα στελέχη του ΚΚΕ και του μετέπειτα ΣΥΝ μαζί χωρίς "φιοριτούρες". και γιατί τους διέγραψαν παρακαλώ; Γιατί διαφώνησαν με το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ όπου το Κόμμα υιοθέτησε όλες τις προτάσεις του Κύρκου ακόμα και για την Ευρώπη των λαών κάνοντας γαργάρα την έξοδο, γιατί κατηγορούσαν τον Γκορμπατσώφ στον οποίο η Αλέκα έδωσε μαι δραχμή με τον Ηρακλή και τα δυο ρόπαλα για να χτυπά και δεξιά τον Γιέλτσιν και αριστερά τον Λιγκατσώφ. Γιατί δεν συμφώνησαν με τη σφαγή στην Τιεν Αμεν. γιατί τελικά αντέδρασαν στη συμμαχία του ΚΚΕ με την αστική τάξη της Χώρας που εκφραζόταν πολιτικά από ΝΑ και ΠΑΣΟΚ αλλά το Κόμμα διάλεξε να κάνει και κυβέρνηση μαζί τους. Μία για "να μην παραγραφούν τα Σκάνδαλα" και δεύτερη " για να μη συρθεί η Χώρα σε εκλογές". Μήπως ξεχνάς τις δημοτικές του 90 και με πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο Β' γύρο. Μήπως ξεχνάς τις δημοτικές του 94 σε 60 Νομαρχίες και Δήμους με τη ΝΔ, την πλάγια στήριξη του Έβερτ στο Β' Γύρο; Χρειάζεται πολύ θράσος λοιπόν να μιλά για ΝΑΡ ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συνεργάστηκαν δήθεν με το ΣΥΡΙΖΑ απλά και μόνο επειδή στήριξαν το ΟΧΙ το οποίο στήριξε η πλειοψηφία της Εργατικής Τάξης ακόμα κι αυτοί που ψήφιζαν ΚΚΕ!!! Και απέναντι, στο ΝΑΙ σύσσωμη η αστική τάξη και τα στηρίγματά της. Και ο Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του! Όσο για τη δεξιά και το καθ εξοχήν κόμμα της αστικής Τάξης τη ΝΔ σίγουρα αναγνωρίζει τους εχθρούς της -μέσα σ αυτούς και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ- αλλά δεν ξεχνά και τους φίλους και συμμάχους της. Γι αυτό και οι κατά καιρούς φιλοφρονήσεις και τα γλυκόλογα!!!

24 Αυγούστου 2016 στις 2:24 π.μ.

Κάτι δεν έχεις καταλάβει, Καμίνη, αν νομίζεις οτι ο τΣύριζα είναι κυβέρνηση ....ενάντια στην αστική τάξη!
Αποφασίστε κάποτε, εκεί στο Ναρ, έστω και στις 12 και τέταρτο, για τον χαρακτήρα του τΣύριζα: Είναι κυβέρνηση της εργατικής τάξης η της αστικής;
Γιατί αυτή η δυστοκία και οι επαμφοτερίζουσες απόψεις;
Δεν είναι "απλά και μόνο γιατί στήριξαν το ΟΧΙ" του Τσίπρα (και όχι της ..."εργατικής τάξης"(!), που στηρίζει προς το παρόν κατά 95% ...αστικά κόμματα - άστο!).
Γράφτε το στο μυαλό σας καλά:
Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ, που τις συνέπειές της θα πληρώνει ο ελληνικός Λαός για πολλά χρόνια.
Και την πατήσατε(;) πανηγυρικώτατα, οι "ΝΑΙ και ΟΧΙ-δες", που συνεργήσατε!
Τι διαφορετικό θα είχε γίνει, π.χ., αν είχε βγεί το ....τάχατες ..."αντίθετο" "ΝΑΙ";
Την "πατήσατε", γιατί θέλατε να την "πατήσετε", γιατι σας τρομάζει η ...."Δευτέρα Παρουσία". Κακά τα ψέματα.
Αυτές οι συνέπειες, ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΑΡΘΟΥΝ, και άρα η επανάσταση θα γίνει και ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ, σαν υπολόγων.
--------------------------------------------
Τα περί "Κοινού Πορίσματος" σαν ...ατιολογία διαγραφής, άστα! Το Πόρισμα υπογράφτηκε το '88 και στην ουσία του περιγραφόταν στο 12ο Συνέδριο το '87.
Δυο χρόνια το σκεφτόσασταν;
Μέχρι τώρα τσαμπουνάγατε σαν αιτία την "Κυβέρνηση Τζανεττάκη". Από πότε άλλαξε το βιολί;
Για την ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ της Τιεν Αν Μεν σε παραπέμπω στις σύγχρονες τότε δηλώσεις του Κ. Κάππου. Συμφωνείτε η διαφωνείτε; Αν τότε το θεωρήσατε έλασσον ζήτημα, είναι πολύ αργά για να το επικαλείστε μετά από 27 χρόνια!
Για μένα ήταν μια αντιδραστική εξέγερση, ενάντια σε μια ήδη αντιδραστική κυβέρνηση, σαν αυτές, που χιλιάδες έχουν γίνει στον κόσμο (Μαϊντάν, "πολύχρωμες", "αραβικές ανοίξεις" κλπ., κλπ.. Τελεία.
Για τις δημοτικές '90, τα παράπονα στους νυν συνεταίρους σας, συν-ΟΧΙ-στές του τΣύριζα, που τότε ήταν Συνασπισμός, και πήρε τις αποφάσεις.
Το ΚΚΕ είχε ήδη ουσιαστικα διασπαστεί, με τα στελέχη του κατά 80% να είναι Συνασπισμένοι, και την βάση του κατά 80% να παραμένει κομμουνιστική και στο ΚΚΕ. Μετά από ένα χρόνο η βάση μίλησε, και σιγά-σιγά διόρθωσε τα κακώς κείμενα. Η κριτική βέβαια (για μένα...) δεκτή, γιατί τα λάθη είναι λάθη, αλλά σημασία έχει να διορθώνονται. Επρεπε η βάση, και τα στελέχη, που παρέμειναν, νάχουν από πριν στρώσει αλλιώς.
Αλλά, όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.
Οι Χάγιο-Σκαμνάκη-Δεσύλλο-Γράψα-Κοτζιάδες και ....λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, το '89 αποχώρησαν από το ΚΚΕ, όπως έχουν κατά καιρούς αποχωρήσει περίπου οι ....μισοί έλληνες(!), γιατί απλά ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΙΑ Η ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ, και γιατί το πασόκικο χούϊ δεν βγαίνει εύκολα από την ψυχή του νεοέλληνα, άσχετα αν δηλώνει "αντικαπιταλιστής" (τζούμ!)η και"κομμουνιστής" (ταρατα-ντζούμ!).
---------------------
Δε στα λέω αυτά για να ...συμφωνήσεις(!), αλλά απλά για να καταγραφούν, και να τα θυμηθούν άλλοι, όπως σας τα λέγαν κι άλλοι, πριν από τρία μόλις χρόνια για τον τΣύριζα, τότε, που πανηγυρίζατε για ..."νίκες" και ...."αριστρές στροφές"..
Σας ξεσκονίζουν τις καρέκλες για τον διάδοχο δικομματικό "αντίπαλο" της "συντηρητικής παράταξης".

24 Αυγούστου 2016 στις 7:32 π.μ.

Αγαπητέ Σεχτάρ θα προσπαθήσω να σ απαντήσω στα πολιτικά ζητήματα που θέτεις.
1. Σε ότι αφορά το χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ξεκάθαρη θέση ότι πρόκειται για αστική διακυβέρνηση. (διάβασε ντοκουμέντα) το ότι επιχειρείς να μας ταυτίσεις είναι καθαρά προβοκατόρικο και μάλιστα εν γνώσει όχι από άγνοια.
2. Για την Τιεν Αμεν πράγματι υπήρχε η δήλωση του Κάπου ότι δεν έχουμε ΚΟΒ στο Πεκίνο αλλά υπήρχε και η ανακοίνωση της ΚΝΕ [πριν τη διαγραφή της)που ήταν συλλογική. υπήρχε όμως και η δήλωση του Χαρίλαου: "το να μαζεύτηκαν μερικά εκατομμύρια στην πλατεία ΤΙΕΝ ΑΜΕΝ είναι σαν να μαζεύτηκαν 100 άτομα στο Σύνταγμα". Εμείς είχαμε ξεκάθαρη θέση τότε!!!! ψάξτο...
3. για το κοινό πόρισμα το γνωρίζω καλύτερα από σένα πότε έγινε και βέβαια τότε είμασταν μέσα στο ΚΚΕ και όχι οργανωμένη φράξια όπως είπαν κάποιοι όμως οι περισσότεροι το καταψηφίσαμε στα κομματικά όργανα που συμμετείχαμε. Κι αν δεν το ξέρεις ρώτα...
4. Για το 90 επειδή τα ρίχνεις μόνο στους μετέπειτα ΣΥΝασπισμένους θα έχει ενδιαφέρον να μας πεις τι θέση πήραν τα στελέχη που παρέμειναν μετά στο Κόμμα αλλά και τι θέση πήρε η βάση που ήταν όπως λες 80% με το Κόμμα γιατί η απόφαση για στήριξη του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε στις οργανώσεις. αν δεν το ξέρεις εύκολο είναι να το μάθεις...
5.Για την κριτική σωστά τα λες αλλά αν δε γίνει βαθιά αυτοκριτική δεν διορθώνονται τα λάθη. και δεν είναι αυτοκριτική ότι "ήταν λάθος η συμμετοχή μας σε αστικές κυβερνήσεις" Και η συνεργασία με την αστική τάξη?? Δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ πολιτικοί της εκπρόσωποι???
6. Για την Καλογερική το ξέρουμε πολύ καλύτερα από σένα πόσο ζόρι γιατί για αρκετά χρόνια σηκώσαμε όλο το βάρος της κομουνιστικής αναφοράς στη χώρα, όταν εσείς μπαινοβγαίνατε στα σαλόνια της αστικής τάξης και είσασταν "στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων". Η καλογερική δεν είναι να παραμένεις στο Κόμμα όταν αυτό προδίδει την Τάξη και γυρίζει σαν τη Σβούρα πολιτικά... αλλά να παραμένεις με την Τάξη και στην ιδεολογία ακόμα κι έξω από το Κόμμα
Και τέλος η συζήτηση έχει ενδιαφέρον όταν γίνεται σε πολιτική βάση γιαυτό καλά είναι να σταματήσεις τη λάσπη και την προβοκάτσια και να επικεντρωθείς σ αυτή... Για το Αντικαπιταλιστής και Κομμουνιστής θα μπορούσα να απαντήσω ακριβώς όπως εσύ..... για σένα

24 Αυγούστου 2016 στις 10:03 μ.μ.

Ποσώς με ενδιαφέρει αν τσούζει άλλους, η και εμένα, ό,τι θεωρώ αληθές. Και είναι κατανοητό, πως κάθε τι, που αμφισβητεί ό,τι φαντασιώνεται ο αλάθητος έλληνας μικροαστός για τον εαυτό του, (η για τους ομοίους του) θα το απαξιώσει. Ξέρω σε τι τόπο ζω.
Γράψε για μένα ό,τι νομίζεις, ελεύθερα. Ετσι και αλλιώς, ...συμφωνώ με την τελευταία φράση σου! Δεν φαντασιώνουμαι πως ...."σηκώνω (και μάλιστα ....ΟΛΟ!) το βάρος της κομμουνιστικής αναφοράς στη χώρα". Γι αυτό άλλωστε αυτοχαρακτηρίζομαι "κομμουνίζων" και όχι κομμουνιστής, καθώς δεν πληρώ τα γνωστά κριτήρια. Αλλά αυτό δε σημαίνει, πως απαρνούμαι το γνωστικό μου εργαλείο.
Κι όπως έγραψα και πριν, γράφω ό,τι γράφω, για να μείνει γραμμένο και να το θυμηθούν όσοι το διάβασαν, χωρίς να εξαιρώ και τον ...εαυτό μου!
Δεν φιλοδοξώ να πείσω τον κατά 96% πασόκο νεοέλληνα για οτιδήποτε. Η ζωή θα πείσει τους πολλούς και θα ....στείλει τους υπόλοιπους, όπως έγινε και παληότερα με ταγματασφαλίτες, τροτσκιστές κ.α.
Η ταύτιση Μπασκόζου-Πολλάκη έχει σημειολογική αξία. Τα στερνά τιμούν (δηλαδή ερμηνεύουν) τα πρώτα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger