Home » , » Βρώμικα παιχνίδια πλουτοκρατών

Βρώμικα παιχνίδια πλουτοκρατών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 23 Ιουλίου 2016 | 2:49 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

«Είκοσι επιχειρήσεις που ανήκαν στο παρελθόν στον Ουκρανό πλουτοκράτη Igor Kolomoisky πωλούνται από αρχές της Κριμαίας. Η κυβέρνηση της περιοχής επιδιώκει να αποζημιώσει τους ανθρώπους που έχασαν χρήματα τους σε τράπεζες της Ουκρανίας, ως επί το πλείστον στην PrivatBank του Kolomoisky.
Ο αντιπρόεδρος της Κριμαίας λέει ότι τα περιουσιακά στοιχεία του ολιγαρχικού θα πωληθούν στο τέλος του έτους 2 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 30 εκατομμύρια $). "Τα χρήματα θα μεταφερθούν στο ταμείο προστασίας των καταθετών για την καταβολή αποζημιώσεων στους κατοίκους της Κριμαίας, των οποίων οι καταθέσεις σε τράπεζες της Ουκρανίας ξεπερνούν τα 700.000 ρούβλια (10.500$)". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η δημοκρατία έχει ήδη συγκεντρώσει 1,5 δισεκατομμύρια ρούβλια (23,5 εκατομμύρια $) από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Kolomoisky. Η πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων του μεγιστάνα είναι ξενοδοχεία ή θερινές κατασκηνώσεις.

Η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αφού οι κάτοικοι της ψήφισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από την Ουκρανία το Μάρτιο του 2014. Μετά το δημοψήφισμα, οι τράπεζες της Ουκρανίας, με επικεφαλής την PrivatBank του Kolomoisky, αρνήθηκαν να επιστρέψουν τις καταθέσεις των 200.000 καταθετών κατοίκων της Κριμαίας. Το ρωσικό ταμείο του κράτους για την προστασία των καταθέσεων έχει συμφωνήσει να αποζημιώσει τις καταθέσεις κάτω από 700.000 ρούβλια (10.500$), ενώ οι μεγαλύτερες καταθέσεις αποζημιώνονται από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Kolomoisky στη χερσόνησο.

Το Forbes (αμερικανικό περιοδικό με θέμα τις επιχειρήσεις) εκτιμά ότι ο Kolomoisky είναι το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ουκρανία μετά τη βιομήχανο μεγιστάνα Rinat Akhmetov με μια καθαρή αξία των 1,4 δις $». (Πηγή)

Σίγουρα δεν θα του λείψουν. Είναι σαφές ότι οι Τράπεζες πλέκονται παντού στην πολιτική παίζοντας πολύ βρώμικα παιχνίδια. Κανονικά οι καταθέσεις των κατοίκων της Κριμαίας δεν θα έπρεπε να πειραχθούν, όπως δεν πειράζονται καταθέσεις άλλων ξένων πελατών. Αλλά ο πλούσιος βρήκε ευκαιρία κι έκλεψε τα χρήματα των κατοίκων της Κριμαίας. Με την προτροπή των φασιστών που κυβερνάνε την Ουκρανία βεβαίως. Πάντως ήταν η τελευταία φορά που αρπάζει οτιδήποτε στην Κριμαία. Φυσικά κάτι τέτοια κόλπα των ναζί δεν πτοούν το πάθος των ανθρώπων για Ελευθερία και Αξιοπρέπεια.

Μήπως θα έπρεπε κι εμείς να το δούμε ως παράδειγμα για κάτι βαθύπλουτους που μας έχουν φεσώσει; Μήπως; Αλλά εδώ οι τράπεζες είναι "ιερές αγελάδες"! Οι τραπεζίτες τι είναι λοιπόν; "Όσια βόδια"; Για να μην ξεχνάμε: Έχουμε Μνημόνιο, κόβονται μισθοί - συντάξεις απολύεται κόσμος, υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας, επειδή τα ιδιωτικά αυτά μαγαζιά έδωσαν χαριστικά δάνεια σε αγύρτες πολιτικούς, κι απατεώνες επιχειρηματίες, που έβγαλαν τα κέρδη τους έξω, ενώ από πάνω μας λένε να κάνουμε θυσίες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί!

Οι τράπεζες είναι ιδιωτικά μαγαζιά, που εμπορεύονται χρήμα, τίποτε περισσότερο. Δεν το χουν σε τίποτα με οποιαδήποτε αφορμή να αρπάξουν ότι μπορέσουν, ιδιαίτερα από τους αδύναμους. Μην τους έχετε καμιά εμπιστοσύνη.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger