Home » , » Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση μαφιόζου, ναρκοέμπορα στα Εξάρχεια

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση μαφιόζου, ναρκοέμπορα στα Εξάρχεια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 | 5:27 μ.μ.

Όταν στα τέλη του Φλεβάρη έγινε δολοφονική επίθεση από μαφιόζους πρεζόμπορους σε άτομα του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*ΒΟΞ κανένας τηλεοπτικός δίαυλος δεν αφιέρωσε ούτε δευτερόλεπτο να αναφερθεί στο γεγονός.

Όπως σημείωνε και ένα περασμένο κείμενο που έφερνε την υπογραφή «Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση»: «Η πολλαπλή στοχοποίηση της κατάληψης ΒΟΞ από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τα ΜΜΕ και τους ναρκέμπορους καταδεικνύει ότι το κράτος και οι μαφίες έχουν κοινά συμφέροντα, διαπλέκονται οργανωτικά και συντονίζουν τα σχέδιά τους για να χτυπήσουν το κοινωνικό κίνημα και να σπείρουν στο κοινωνικό έδαφος την τρομοκρατία τους, την σήψη και την εκμετάλλευση».

Όταν, λοιπόν, τον περασμένο Ιούνη βρέθηκε δολοφονημένος στα Εξάρχεια ένας γνωστός στην περιοχή Αιγύπτιος ναρκοέμπορας,, ονόματι  Χαμπίμπι αρκετοί έκαναν στην εκτίμηση ότι ήταν θύμα του πολέμου που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό ανάμεσα σε αναρχικές συλλογικότητες και σε εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια.

Ερχεται σήμερα μια προκήρυξη –που σημειωτέον η ασφάλεια την θεωρεί γνήσια- μέσω indymedia από μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση που φέρει τον τίτλο «ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ» και αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτέλεση του 36χρονου Χαμπίμπι.

Αιτιολογεί την πράξη της γράφοντας: «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εκτέλεση του μαφιόζου Χαμπίμπι, ο οποίος εδώ και χρόνια πρωτοστατούσε σε περιστατικά βίας απέναντι σε κατοίκους και θαμώνες της περιοχής των Εξαρχείων, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση σε τρείς συντρόφους του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ τον περασμένο Μάρτη».

Εδώ ολόκληρη η προκήρυξη

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

9 Ιουλίου 2016 στις 10:56 μ.μ.

Μακάρι να καθαρίσουν όλους τους εμπόρους ναρκωτικών ντόπιους κ αλλοδαπούς κ τους προστάτες τους μπάτσους,
ειδικά στη πλατεία Αμερικής που επι 24ωρο πουλιούνται σαν καραμέλλες τα ναρκωτικά υπο τη προστασία φυσικά του τοπικού μπατσικού τμήματος που κάνει χρυσές δουλειές με τους ναρκωτέμπορους

10 Ιουλίου 2016 στις 3:10 μ.μ.

Με την προυπόθεση οτι η ανακοίνωση δεν ειναι πλαστη φαίνεται οτι το πρακτοριλίκι και η προβοκάτσια ειναι δέυτερη φύση στους αναρχομπάχαλους.Ενα βαποράκι της πιάτσας αναγάγεται εντέχνως στον μέγιστο εχθρό και θέλω να δω τι θα πουν αν μέλη της συμμορίας που ανήκει ο Αιγύπτιος πρεζέμπορας δράξουν την ευκαιρία ή την αφορμή οτι θέλει ο καθένας ας διαλέξει και με τη σειρα τους εκτελέσουν καποιον-ους αθωο-ους ή όποιον-ους τους στέκεται εμπόδιο στις δουλειές τους στην περιοχή.Ετσι θεωρούν στο Β.Κ τον αγώνα ένάντια στην μάστιγα των ναρκώτικών και στην δράση και διακίνηση των κυκλωμάτων του οργανομένου εγκλήματος;
Mε ορους συμμοριας και υπόκοσμου δεν γινεται αγωνας απλως δυναμωνεις και ενισχύεις το σιδερενιο χερι του αστικου κρατους.Κάτω απο την κουκούλα των αυτόκλητων ένοπλων αναρχοζορό μπορεί πολύ έυκολα το παρακράτος να στήσει τέτοιες ομάδες (αν δεν συμβαίνει ήδη) και να τοποθετήσει εκτελεστές και εκμετελλευόμενο την ανωνυμία να χτυπά ανενόχλητα το εργατικό κίνημα με τρόπους και μεθόδους που εως τώρα δεν τολμά φοβούμενο μην εκτεθει , μένοντας το σύστημα στο απυρόβλητο.Γι αυτό λέμε οτι οι αναρχικοί που ιστορικά δρούν και δρούσαν πάντα έξω και πέρα απο το οργανωμένο εργατικό κίνημα αποτελούν χρήσιμο εργαλείο για το σύστημα στο χτύπημα και το τσάκισμα της πάλης των εργατών.

10 Ιουλίου 2016 στις 7:09 μ.μ.

Μάλιστα. "Αναρχομπάχαλοι" αυτοί που επέλεξαν να κάνουν μια ενέργεια γνωρίζοντας ότι αν συλληφθούν θα σαπίσουν σε κάποιο κάτεργο των κατ’ ευφημισμό σωφρονιστικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα, μάλιστα με τον σχολιάστή μας οι ίδιοι επιδίδονται επίσης σε "πρακτοριλίκι και προβοκάτσια". Βαθυστόχαστη πολιτική εκτίμηση αντάξια της πρώην γγ του ΚΚΕ ότι "στην επανάσταση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι".

Μιλάμε για πολιτική τοποθέτηση απέναντι σε έναν πολιτικό χώρο που στον αγώνα του ενάντια στον καπιταλισμό έχει δώσει νεκρούς -Κασίμης, Τσουτσουβής, Πρέκας Φούντας-.

Αναφερόμαστε σε συλλογικότητες που συγκεντρώνουν πάνω τους όλο το ταξικό μίσος του συστήματος, όπως είδαμε και προχτές με τις εξωφρενικές ποινές που κεράστηκαν οι κατηγορούμενοι για το σχέδιο Γοργοπόταμος.

Τι να μας πει τώρα το "γατάκι" ο Λένιν, (με προσωπικά βιώματα αφού είδε τον αδελφό του στην αγχόνη, μετά από αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του τσάρου) πολέμιος της ένοπλης μειοψηφικής βίας, -όπως είμαστε άλλωστε όσοι θέλουμε να χαρακτηριζόμαστε κομμουνιστές- όταν έγραφε για τους τρομοκράτες της εποχής του: "Οι άνθρωποι αυτοί έδειξαν μεγάλη αυτοθυσία και με τη ηρωική τους τρομοκρατική μέθοδο πάλης κατέπληξαν όλο τον κόσμο. Οι θυσίες αυτές αναμφισβήτητα δεν πήγαν του κάκου, συντέλεσαν αναμφισβήτητα άμεσα ή έμμεσα στην επαναστατική διαπαιδαγώγηση του ρώσικου λαού που επακολούθησε".

Αλλά εδώ για τον Λένιν θα μιλάμε, όταν έχουμε σχολιαστές ογκόλιθους της πολιτικής ανάλυσης;

10 Ιουλίου 2016 στις 8:17 μ.μ.

Giorgis

Τελικά το γατάκι ο Λένιν ήταν πολέμιος της ατομικής ή μειοψηφικής ενοπλης βίας ή οχι;Και αν ήταν μπορείς να δώσεις τους λόγος για τους οποίους ήταν ή δεν σε βολέυει να τους επισημάνεις;Ετσι για να δούμε πόσο ογκόλιθος πολιτικής σκέψης είσαι εσυ και οχι εμείς που διαπιστώνουμε ενα θέμα όπως η σχέση του οργανωμένου κινήματος και της ατομικής ή μειοψηφικής ένοπλης βίας που έχουν χωρίσει τα τσανάκιας τους εδω και πάνω απο εναν αιώνα απο την εποχή του λένιν και όμως ορισμένοι όπως εσυ επιμένουν να την πλασάρουν ως επαναστατική πράξη.Ο τροπος που δρουν διάφορες αυτοαποκαλούμενες αναρχικές ομάδες ένοπλης βίας εαν όντως είναι τέτοιες και δεν είναι κυκλώματα του οργανωμένου εκλήματος ή τους παρακράτους που ενεργούν κάτω απο τον μανδύα του αντιεξουσιαστικού χώρου της αναρχίας είναι βούτυρο στο ψωμί του συστήματος.

Φαντάζομαι εσυ στην ταξική σύγκρουση θα σπας τζαμαρίες και θα λεηλατεις εμπορέυματα καταστημάτων ή θα πυρπολείς κτήρια μαγαζία και αυτοκίνητα.

10 Ιουλίου 2016 στις 8:23 μ.μ.

Δηλαδή Γιωργη ο Λένιν ηταν υπέρ της ατομικής βιας ?

10 Ιουλίου 2016 στις 9:30 μ.μ.

Νομίζω ότι σ’ αυτό το θέμα έχω τοποθετηθεί αρκετές φορές στο μπλοκ μας. Όπως γράφω και στο σχόλιο μου όσοι έχουμε αναφορά στον μετασχηματισμό της κοινωνίας μας σε σοσιαλιστική κομμουνιστική κατεύθυνση –και πρώτους απ’ όλους οι θεωρητικοί μας- έχουν εκφράσει την αντίθεση τους με τις οργανώσεις ένοπλης μειοψηφικής βίας.
Κι αυτό με δεδομένο ότι η ανατροπή του συστήματος είναι έργο των μαζών –με πρωτοπορία φυσικά του κόμματος της εργατικής τάξης- και όχι κάποιας σέχτας.

Απ’ την άλλη όμως, όπως μας δείχνει η ντόπια και διεθνής εμπειρία οι οργανώσεις μειοψηφικής επαναστατικής βίας, οι οργανώσεις "ατομικής τρομοκρατίας", όπως τις αποκαλούσε ο Λένιν, είναι σάρκα απ' την σάρκα του αντικαπιταλιστικού κινήματος της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Από κει και πέρα μπαίνει ένα άλλο ουσιαστικό ζήτημα: Το πότε και πώς ασκείται η βία, αν είναι επαναστατικά σκόπιμη στη μια ή την άλλη ιστορική συγκυρία, στο ένα ή το άλλο επεισόδιο της αέναης πάλης των τάξεων. Πάνω σ’ αυτά τα ζητήματα μπορεί και πρέπει να συζητήσουμε και να εκφράσουμε απόψεις μέσα στο αντικαπιταλιστικό κίνημα. Αυτή η συζήτηση όμως πρέπει να γίνει μακριά από προβοκατορολογίες και ανιστόρητες απόψεις –κατά την γνώμη μου- όπως αυτές που εκφράζονται από το ΚΚΕ αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Και όσο αφορά αυτή την καραμέλα που ορισμένοι πιπιλίζουν χρόνια περί «διάβρωσης» των οργανώσεων μειοψηφικής ένοπλης βίας από μυστικές υπηρεσίες, ας ρίξουν μια ματιά στην πρόσφατη ιστορία της μεταπολίτευσης.
Οι 4 πράκτορες που αποκαλύφτηκαν να έχουν διεισδύσει σε πολιτικά κόμματα, οι 3 λειτουργούσαν σαν οργανωμένα μέλη του ΚΚΕ –ο ένας μάλιστα ήταν επαγγελματικό στέλεχος, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και γραμματέας της Κ.Ο Θεσσαλονίκης- και ο τέταρτος –ο Ντάνος Κρυστάλης ήταν γραμματέας της νεολαίας ΕΔΑ του (Κατριβάνου), είχε διασπαστεί η ΕΔΑ τότε, που συνεργαζόταν με το ΚΚΕ.
Αντιθέτως δεν έχει αποδειχθεί ότι μπόρεσε ποτέ η ασφάλεια να διεισδύσει σε καμιά οργάνωση ατομικής τρομοκρατίας. Δεν μιλάω φυσικά για μαζικές αναρχικές συλλογικότητες. Εκεί είναι άλλη πονεμένη ιστορία. Οι «παλιοί» ξέρουν την περίπτωση με το αναρχικό περιοδικό «Δοκιμή» και την «Υπόθεση Δύτη».

Και για να μην πλατιάζω, την διαφωνία μου με την θέση του ΚΚΕ αλλά και άλλων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων γ’ αυτό το θέμα την έχω διατυπώσει αρκετές φορές. Μια χαρακτηριστική μου ανάρτηση βρίσκεται εδώ.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_27.html

10 Ιουλίου 2016 στις 9:56 μ.μ.

Την σχέση κουκούλας και παρακράτους όπως έχει αποκαλυφθεί μέσα απο δεκάδες ντοκουμέντα με φωτό και βίντεο μόνο εσυ giorgi δεν την έχεις πάρει χαμπάρι;Είναι πολύ απλο στην σκέψη.Κάτω απο την κουκούλα και πίσω απο αγνωστές ομάδες ατομικής τρομοκρατίας μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε.Τρανό παράδειγμα για το πως η κουκούλα μετατρέπεται σε όπλο του συστήματος είναι τα γεγονότα του Οκτώμβρη του 11 όπου γίναμε μάρτυρες της δολοφωνικής επίθεσης των φίλων σου στο μπλόκ του ΠΑΜΕ και των γεγονότων και των σκηνών που ακολούθησαν.Μια βροχή απο μάρμαρα πέτρες και μολότωφ πάνω στα σώματα των απεργών της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό τουλάχιστων 70 ανθρώπων εκ των οποίων κάποιοι με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που οδήγησαν σε χειρουργία.Μην αναφέρουμε τον νεκρό άνεργο οικοδόμο πατέρα 2 παιδίων.

10 Ιουλίου 2016 στις 11:13 μ.μ.

Παραδίνομαι Παναγιώτη. Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω και να αντιπαρέλθω τα ακαταμάχητα επιχειρήματά σου. Και δεν εννοώ απλώς την οξεία αντίληψη σου που σε οδήγησε στην εκτίμηση ότι είναι φίλοι μου αυτοί που επιτέθηκαν με δολοφονικές προθέσεις στο μπλοκ του ΠΑΜΕ τον Οκτώβρη του 11.

Ασήμαντη λεπτομέρεια είναι φυσικά ότι τότε εμείς γράφαμε σχολιάζοντας τα γεγονότα: "Ομάδες προβοκατόρων που αποδεδειγμένα με τη δράση τους διαλύουν σαν μακρύ χέρι της καταστολής και του κράτους μεγαλειώδεις μαχητικές διαδηλώσεις, βρίσκουν δυστυχώς έρεισμα σε λογικές καρικατούρας ανεγκέφαλων που ευτελίζουν τη μαζική λαϊκή αντιβία και προσφέρουν την καλύτερη υπηρεσία στην κυβέρνηση και το κράτος στέλνοντας «την μπάλα στην κερκίδα». … Το να πετάς μολότοφ, μάρμαρα και πέτρες σε μπλογκ εργαζομένων που απεργούν και διαδηλώνουν είναι παρακρατικές δολοφονικές πρακτικές που δεν έχουν καμία σχέση με μαζική λαϊκή αντιβία. Το λαϊκό και εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει σαφή θέση καταδίκης τους".
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2011/10/blog-post_1603.html

Και φυσικά αναγνωρίζω και ομολογώ την αδυναμία μου να πάρω «χαμπάρι» την ταύτιση που υπάρχει «κουκούλας και παρακράτους» με «άγνωστες ομάδες ατομικής τρομοκρατίας». Προφανώς θα έχω έλλειμμα πολιτικής αντίληψης.

Επίσης σ’ ευχαριστώ Παναγιώτη που με απάλλαξες από την αυταπάτη μου ότι είχαν αποκαλυφθεί τα άτομα που στελέχωναν τον ΕΛΑ, τον Ε.Α, την 17Ν την ΣπΦ, και έχει γίνει γνωστή η οργανωτική συγκρότηση και οι θέσεις που πρέσβευαν.
Είχα την αίσθηση δηλαδή ότι επρόκειτο για άτομα που είχαν παρανοήσει την γνωστή ρήση του Μαρξ ότι "το όπλο της κριτικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κριτική των όπλων".

Αγνοούσα τα όσα απολύτως σημαντικά κοινοποιείς και περιοριζόμουν να κάνω κριτική σ’ αυτές τις οργανώσεις –όπως στους «Πυρήνες»- αποδίδοντας τους ότι οι πολιτικές τους απόψεις διακατέχονται από άκρατο ελιτισμό και αβανγκαρντίστικο σεκταρισμό.
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2010/11/blog-post_4783.html

Καλά που ήρθες εσύ φίλε μου και έβαλες τα πράγματα στην θέση τους. Αν είχα την δυνατότητα θα πρότεινα να αναλάβεις επικεφαλής της ιδεολογικής επιτροπής του ΚΚΕ.

11 Ιουλίου 2016 στις 12:14 μ.μ.

Γιωργη αφου έβαλες και το μηδενισταν(σπφ)που δέχονται κρητική ακομα και απο μεγαλο κομμάτι του λεγόμενου αυτου χώρου ,σηκώνουμε τα χερια ψηλά
Απλα πράγματα,Γιωργη σε κ@υλ@νει το κουμπούρι ..Όταν διαφωνείς με κατι (ατομικη βια)δεν εχει ναι μεν αλλα...Αυτα εχουν ειπωθεί......
Την ΣΕΧΤΑ που εφαγε τον δημοσιογράφο ,πόσα κιλά κοινωνικοί αγωνιστές λες να ειναι ? Να τους βαλεις στην λίστα των ηρωικών αγωνησταραδων..Εγω τους βαζω σε αυτη των κατσαπλιαδων....

11 Ιουλίου 2016 στις 4:33 μ.μ.

"Αν κάποιοι από μας δεν είχαμε κάποια τούβλα μαρξισμού-λενινισμού (τότε, μπορεί και σήμερα) στον εγκέφαλο, θα είμαστε όλοι δυναμιτιστές. Ήταν εύκολο, γοητευτικό και ριψοκίνδυνο. Δηλαδή ό,τι χρειάζεται για κάποιο νέο που βαριέται τα πολλά μπλα μπλα των αναζητήσεων. Αλλά οι πολιτικοί αγώνες είναι άλλο πράγμα. Εντούτοις κατανοώ αυτό το φαινόμενο και πια δεν μιλάω για λάθη, αλλά για ιστορικά φαινόμενα."

Περικλής Κοροβέσης (http://web.archive.org/web/20030419033354/http://www.epohi.gr/korovesis_columns_2322003.htm)

Αυτά είχε πει όταν "μια βραδιά στο Λονδίνο με τον Κρις Γουντχάουζ" του είχε προταθεί "δυναμική αντίσταση εναντίον της χούντας με πράξεις σαμποτάζ".
Ας μην ξεχνάμε πως ο Κοροβέσης είχε "φωτογραφηθεί" και κυνηγηθεί ως αρχηγός 17Ν ...

Για όποιον ονειρεύεται διαβρώσεις και υποκινούμενες "ομάδες σαμποτάζ" ας δει στην Βίκη το λήμμα "Κρις Γουντχάουζ" για να του φύγουν οι αυταπάτες.
Για όποιον θέλει να την πει στο ΚΚΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει την ερώτηση: τι κάνει σήμερα το ΚΚΕ για να γεμίσει με "τούβλα μαρξισμού-λενινισμού" τα κεφάλια των σημερινών νέων ώστε να μην επιλέγουν το "εύκολο,γοητευτικό και ριψοκίνδυνο";


11 Ιουλίου 2016 στις 7:10 μ.μ.

Κακό πράγμα η άγνοια dionmich1! Πού να ήξερες πόσο αρνητικά πολιτικά φορτισμένη είναι η λέξη "Κατσαμπλιάδες"! Ποιοι την πρωτολανσάρισαν στο πολιτικό λεξιλόγιο, σε ποια εγχειρίδια του μεταδεκεμβριανού αστικού κράτους χρησιμοποιήθηκε και σε ποιους αποδιδόταν!!!

Τι τα θες και μπλέκεσαι με τέτοιους χαρακτηρισμούς; Περιορίσου στα οράματα σου που σου λένε ότι … με κ@υλ@νει το κουμπούρι. Θα σε και στο κλίμα των ημερών. Οράματα έβλεπε και ο Παϊσιος και τον κάναν άγιο.

Οσο για την ΣΕΧΤΑ εμείς έχουμε τοποθετηθεί στο μπλοκ μας ξεκάθαρα … αλλά είναι η άγνοια σου που λέγαμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger