Home » , , » Άχ καλέ πώς μεγάλωσε τόσο!

Άχ καλέ πώς μεγάλωσε τόσο!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 | 4:21 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Να σας ζήσει κυρία Μέρκελ το χρέος. 211,09% του ΑΕΠ. Στο προηγούμενο άρθρο ήταν 211,08%. Αυτό μάλιστα, είναι βιώσιμο, ζει και βασιλεύει. Εμείς πάλι δεν θα τη βγάλουμε καθαρή, αλλά ποιός νοιάζεται; Σίγουρα των τοκογλύφων δεν καίγεται καρφί.

Άντε να πέφτουν τα νούμερα: 351 δις κι ανεβαίνει. Ψηλώνει το χρυσό μου. Το θες σε δολάρια; κοντά 400 δις. Το ΑΕΠ μας ποιό είναι; Σε ευρώ 166,3 δις. Πόσο ήταν το ΑΕΠ πριν το Μνημόνιο; Το 2008 ήταν 233,2 δισ € από τότε μας πήρε η κατηφόρα, μας πήρε ο ποταμός. Το χρέος τότε ήταν 112,9% του ΑΕΠ.

Είπαμε ότι όλα αυτά τα Μνημόνια έγιναν για να γίνει το χρέος βιώσιμο. Τα κατάφεραν! Πιο βιώσιμο, πεθαίνουμε όλοι μας. Το χρέος πάντως θα υπάρχει ακόμα κι αν όλα γίνουν στάχτη. Ήταν πράγματι πολύ δύσκολο να δουλεύουμε περισσότερο και να παράγουμε συνολικά μόλις το 71% όσων κάναμε το 2008! Αν δεν είχαμε Ύφεση, μόνο και μόνο από αυτό, το χρέος θα ήταν στο 150%!

Για να γίνει ύφεση χρειάστηκε να αυξηθεί η ανεργία, να γίνουν απολύσεις. Έχουμε ανεργία ρεκόρ, "γιούπι"! Τους περάσαμε όλους, ακόμα τους Ισπανούς. Άλλο ένα ευρωπαϊκό. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. 24,4% το Φεβρουάριο. Πρώτο κόμμα οι άνεργοι κι ανεβαίνουμε, πάμε για αυτοδυναμία! Σκάστε από τη ζήλια σας Αλέξη και Κούλη.

Να δούμε τώρα το μισθό. Ποιόν μισθό; Δεν έμεινε τίποτα. Τι να δούμε, πτώμα; Ο ΦΠΑ όμως από 19% πήγε 24%. Ενώ ο βασικός έπεσε 586 ευρώ από 794! Και τότε υπήρχαν στις συντάξεις δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων, επιδόματα που κόπηκαν. Πάνω από τα μισά μας τα βούτηξαν. Έτσι εν ψυχρώ!

Να δούμε τώρα τι αναπτύχθηκε: Οι off shore. Η φοροδιαφυγή. Τα κέρδη των πλουσίων, των εφοπλιστών. Τα δικαιώματα των εργαζόμενων κατακρεουργήθηκαν ενώ των εφοπλιστών αυξήθηκαν οι απαλλαγές! Το ίδιο έγινε και στις Πολυεθνικές. Ζητάνε μείωση δημοσίων υπαλλήλων αυτοί που δίνουν σε ιδιωτικές εταιρίες, τις Τράπεζες, δισεκατομμύρια και τα χρεώνουν σε μας! Τη δόση θα την πάρουν οι "φτωχούληδες". Οι τοκογλύφοι και οι τραπεζίτες! Ενώ θα πρέπει να κόψουμε εμείς κι άλλο από μισθούς και συντάξεις.

Αλλά έχουμε Ευρώ! Γιατί; Για να μην χάνουν, όταν βγάζουν στο εξωτερικό τα κέρδη οι πλούσιοι. Τότε το 2008 και όλα τα προηγούμενα, προετοιμάζονταν για τα χρόνια της Κρίσης, για να παγιδεύσουν τον πολίτη. Γιατί, όσο υπήρχε Σύμφωνο Βαρσοβίας, ο φόβος φύλαγε τα έρμα, και πετούσαν μερικά ψίχουλα οι καπιταλιστές. Αφού δεν υπάρχει αντίπαλος τώρα, λεηλατούν.

Δεν θέλω να γυρίσω στο 2008, γιατί θα βρεθώ πάλι μπροστά στο 2009-2016 και συνεχίζεται. Θέλω να προχωρήσω μπροστά κι αυτό γίνεται μόνο αν φύγουμε τελείως από την παγίδα του Καπιταλισμού. Αλλιώς στα επόμενα χρόνια, το 2016 θα φαντάζει μια "καλή" χρονιά κι ας είναι κόλαση! Όσο πάνε γίνονται και πιο άπληστοι, πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα. Ήδη η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Ας μην γίνει χειρότερη, ας σταματήσουμε το μαρτύριο. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Ιουνίου 2016 στις 9:16 μ.μ.

http://tvxs.gr/news/ellada/den-anemixthi-eis-antethnikas-organoseis-kath-ilikias-trion-eton
Πρέπει να το διαβάσετε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger