Home » » Η Χίος στην «αγκαλιά» της Χρυσής Αυγής

Η Χίος στην «αγκαλιά» της Χρυσής Αυγής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 | 3:18 π.μ.

Πηγή: anapodos.com

Του  απεσταλμένου μας  Λουκή  Λάρα .

Νέο γύρω ντροπής  και αθλιότητας επιχείρησαν αλλά χωρίς αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τα γνωστά φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στη Χίο πάντα με την ανοχή της Αστυνομίας η οποία συγκαλύπτει πλέον όλες τους τις  έκνομες δραστηριότητες.
Ετσι απλά μπάτσοι και μέλη του ναζιστικού μορφώματος πορεύονται στη Χίο μετά τα αιματηρά γεγονότα της περασμένης Δευτέρας 6 Ιουνίου 2016 στη Σούδα της Χίου.

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου  γύρω στους πενήντα ανεγκέφαλους συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο του νησιού έπειτα από πρόσκληση του γνωστού μπράβου και πληροφοριοδότη της Ασφάλειας Χίου, Ματθαίου Μερμηγκούση ο οποίος, αν και σε βάρος του υπήρχε μήνυση, δεν συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου για τον σοβαρό τραυματισμό του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη στη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Σούδα της Χίου .

Η όλη υπόθεση δείχνει χωρίς περιστροφές το πόσο η μπάτσοι στη Χίο συνεργάζονται και καλύπτουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο νοσηλευτής Γιάννης Κουτσοδόντης κακοποιήθηκε άγρια την περασμένη Δευτέρα από τον Ματθαίο Μερμηγκούση μπροστά στα μάτια του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου Δημήτρη Αυγερινού ο οποίος όπως και όλη η αστυνομική δύναμη απολάμβανε την κακοποίηση του νοσηλευτή χωρίς να παρεμβαίνει .

Πρόσφυγες που διαμαρτυρόταν για την παραμονή τους μήνες τώρα στη Χίο έβαλαν φωτιά σε κάδους και σε διάφορα σημεία στη Σούδα που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο Χίου.
Ο γνωστός μπράβος πορτιέρης και πληροφοριοδότης της Αστυνομίας στη Χίο Ματθαίος Μερμηγκούσης χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι ένα 15χρονο πρόσφυγα.
Ενας άλλος διασώστης ο Βορειάς πήγε να σώσει τον 15χρονο από την επίθεση του μπράβου με αποτέλεσμα να χτυπηθεί άγρια και αυτός από τον Μερμηγκούση .
Τότε παρενέβη ο διασώστης Γιάννης Κουτσοδόντης για να σώσει τον συνάδελφό του και ο Μερμηγκούσης μπροστά σε ολόκληρη τη δύναμη της Αστυνομίας επιτέθηκε εναντίον του με λοστό και τον χτύπησε σε διάφορα μέρη του σώματός του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείου Χίου .

Η βρώμικη αυτή ιστορία στη Χίο έχει και συνέχεια .
Ο Γιάννης Κουτσοδόντης μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών  κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου σε βάρος του μπράβου και πληροφοριοδότη της Αστυνομίας Ματθαίου Μερμηγκούση αλλά ο τελευταίος ποτέ δεν συνελήφθη .

Χτες Τετάρτη 8 Ιουνίου ήταν επικεφαλής των Χρυσαυγητών που βρέθηκαν έξω από το Δημαρχείο που είχε Δημοτικό Συμβούλιο για να απαιτήσουν να φύγουν οι πρόσφυγες .
Ο Μερμηγκούσης πορτιέρης σε μπαρ της προκυμαίας ύψους 1,90  και βάρους 130 και πλέον κιλών θεωρείται από τα χαϊδεμένα παιδιά του Κεβόπουλου διοικητού μέχρι πρότινος,της Ασφάλειας Χίου και από τους καλύτερους χαφιέδες στο νησί.
Ο Κεβόπουλος τώρα πλέον μετά την παραίτηση του πρώην Αστυνομικούς Διευθυντή Χίου Ανδρέα Δαμοίρη είναι υποδιευθυντής στη Αστυνομία Χίου με προϊστάμενο του Διευθυντή τον νέο αστέρι της Αστυνομίας στο νησί τον Δημήτρη Αυγερινό.

Πώς είναι δυνατόν να συλληφθεί ένας χαφιές και μπράβος που κάνει όλες τις δουλειές της Αστυνομίας, στα όρια του αυτοφώρου;

Η υπόθεση του τραυματισμού του Γιάννη Κουτσοδόντη παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας στη Χίο έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από πολίτες και φορείς, ενώ ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ η Ανταρσία και πλήθος άλλων κινήσεων και οργανώσεων έβγαλαν καταγγελίες σε βάρος της Αστυνομίας που συγκαλύπτει όλα τα εγκλήματα κατά των προσφύγων αλλά και των πολιτών της Χίου που είναι αλληλέγγυοι.

Βέβαια τα αυτιά των μπάτσων δεν ιδρώνουν και κυρίως οι αστυνομικοί στη Χίο φροντίζουν με κάθε τρόπο να συγκαλύπτουν ανάλογες καταστάσεις.

Ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ αποκαλύπτει ότι τόσο ο πρώην αστυνομικός διευθυντής όσο και ο πρώην διοικητής της Ασφάλειας Χίου Γιώργος Κεβόπουλος συγκάλυψαν πολλές επιθέσεις και τραυματισμούς πολιτών από ακροδεξιά στοιχεία στη Χίο.

Τις μέρες του Πάσχα δύο εργαζόμενοι σε ΜΚΟ από τους οποίους ο ένας ήταν Χιώτης δέχθηκαν βάναυση επίθεση από δύο αγνώστους κοντά στη ΒΙΑΛ στο χώρο κράτησης των προσφύγων στο χωριό Χαλκειός .
Φυσικά ποτέ δεν βρέθηκαν οι δύο δράστες ενώ ο Χιώτης εργαζόμενος στη ΜΚΟ κατέληξε στο νοσοκομείο Χίου.

Επίσης τις μέρες του Πάσχα μπήκε φωτιά σε χώρο που συγκεντρωνόταν οι πρόσφυγες αλλά και αλληλέγγυοι στη Χίο.

Ο αρχιασφαλίτης Χίου Κεβόπουλος μαζί με τα σαΐνια της Ασφάλειας συνέλαβαν και περιποιήθηκαν στην Ασφάλεια 14χρονο Σύρο ο οποίος όλως παραδόξως παραδέχθηκε ότι αυτός έβαλε τη ... φωτιά στο χώρο .
Μάλιστα για να δέσουν το κατηγορητήριο βρήκαν από παρακείμενο κλειστό κύκλωμα πλάνα που δείχνουν τον 14χρονο να κατεβάζει την κάμερα που υπήρχε.
Φοβερό το αστυνομικό δαιμόνιο του Κεβόπουλου τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι ο μικρός έβαλε τη φωτιά με αποτέλεσμα να τον τυλίξουν σε μια κόλα χαρτί και να τον πάνε στην εισαγγελία κατηγορούμενο.
Φοβερός μπάτσος ο Κεβόπουλος .

Αν κάποιος μπει στο FB του μπράβου και πληροφοριοδότη της Ασφάλειας Ματθαίου Μερμηγκούση θα δει ότι τα περισσότερα Like που δέχεται είναι από τους μπάτσους στη Χίο. Τα περισσότερα προέρχονται από τον υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χίου Χριστόφορου Κυπραίου.

Πώς λοιπόν να περιμένει κάποιος να συλληφθεί από την Αστυνομία στη Χίο ο κάθε Χρυσαυγήτης;
Και βέβαια η ιστορία της δράσης των Χρυσαυγητών δεν σταματά μέχρις εδώ .

Στα θλιβερά επεισόδια στο Λιμάνι της Χίου ο Μερμηγκούσης έδινε πάντα το παρόν δίπλα δίπλα με τους μπάτσους χτυπώντας αδιάκριτα τους πρόσφυγες ενώ οι μπάτσοι σφύριζαν αδιάφορα .

Φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στη δράση ομάδας αξιωματικών του στρατού που με πολιτική περιβολή συμμετέχει στα περισσότερα επεισόδια στη Χίο σε βάρος των προσφύγων με επικεφαλής γνωστό Χιώτη υπολοχαγό.
Ο υπολοχαγός αυτός διακρίνεται με πολιτικά στο λιμάνι της Χίου να καθοδηγεί μπράβους και Χρυσαυγήτες κατά των προσφύγων.
Τα στοιχεία του είναι γνωστά στο υπουργείο Άμυνας το οποίο όμως κάνει την πάπια.

Αν ψάξει κανείς μέσα στην Ασφάλεια της Χίου θα βρει μπόλικους μπάτσους θιασώτες και οπαδούς της Χρυσής Αυγής ενώ υπάρχουν πολλές καταγγελίες για τον γνωστό Χασάπη αλλά και άλλους .
Φυσικά για τα επεισόδια του Απριλίου στο λιμάνι της Χίου τεράστιες ευθύνες φέρουν ο Λιμενάρχης Φραγκιάς και η υπολιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη που συντόνιζαν την μεταφορά των προσφύγων ανάμεσα από ένα αγριεμένο πλήθος στο Λιμεναρχείο με αποτέλεσμα οι ...  αγανακτισμένοι της Χρυσής Αυγής να τους κακοποιούν.

Τελευταία αφήσαμε την εισαγγελία της Χίου που όπως φαίνεται βρίσκεται στην αγκαλιά του Μορφέα .
Αν και υπάρχουν καθημερινά επεισόδια στη Χίο σε βάρος αλληλέγγυων η προϊσταμένη της εισαγγελίας κ.Εμμανουέλα Κεσιατζή δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτά.
Ούτε καν μια προκαταρκτική δεν διέταξε έτσι για τα μάτια του κόσμου .
Αλήθεια η εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήπως και ενδιαφερθεί για το θέμα της Χίου;

Βέβαια θα περίμενε κανείς ότι τουλάχιστον ο δικηγορικός σύλλογος Χίου και η καθόλα λαλίστατη πρόεδρός του κ. Ζανάρα θα έμπαιναν στον κόπο να πάρουν έστω και μια απλή θέση για τις κακοποιήσεις πολιτών κάτω από τα μισόκλειστα βλέφαρα των αστυνομικών. Εστω μια απλή ανακοίνωση διαμαρτυρίας.
Τίποτα .....

Βλέπεται η σχέση δικηγόρων και αστυνομικών είναι σε καλά επίπεδα.

Ο ΑΝΑΠΟΔΟΣ ενημερώνει τόσο την πολιτική όσο και της φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον υπουργό κ. Τόσκα και τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο κ. Τσουβάλα ότι οι υφιστάμενοί τους στη Χίο με την τακτική που ακολουθούν σύντομα θα οδηγήσουν τα πράγματα σε χειρότερες καταστάσεις .

Ελπίζουμε να μην δούμε και άλλα θύματα από τα χέρια Χρυσαυγητών .
Μια δολοφονία δεν είναι δύσκολο να γίνει .
Τότε τί θα κάνει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η ηγεσία της Αστυνομίας;
Θα στέλνει στο σπίτι τους τον Αυγερινό και τις Πούλιες του;

Το προηγούμενο ρεπορτάζ του ΑΝΑΠΟΔΟΥ για τους πρόσφυγες οι μπάτσοι της Χίου το χρέωσαν σε δύο δημοσιογράφους.
Ο ένας ζει και εργάζεται στη Χίο και ο άλλος στην Αθήνα.
Φαίνεται τους ενόχλησε.
Καλό θα είναι να μην καταλήγουν σε εύκολα συμπεράσματα.
Και το λέμε αυτό για το καλό τους.
Αλλωστε με αφορμή τα τελευταία γεγονότα αποδείχθηκε ότι στη Χίο εργάζονται έντιμοι και ικανοί δημοσιογράφοι που ενημερώνουν άμεσα και στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αναγνώστες τηλεθεατές και ακροατές των ΜΜΕ.

Σύντομα θα επανέλθουμε κύριοι και κυρίες της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου Χίου με νέα δικά σας κατορθώματα.

ΑΝΑΠΟΔΑ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger