Home » » «ΛΕΣΒΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Πορεία προς τον θάνατο»

«ΛΕΣΒΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Πορεία προς τον θάνατο»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 | 1:30 μ.μ.

Της Τ.Γ. 

Η άγνοια, η παραποίηση και η λήθη της πραγματικής ιστορίας, υπήρξαν ανέκαθεν οι πιο καλοί σύμμαχοι των εκάστοτε εξουσιών!
Τούτες τις εποχές, που ο καπιταλισμός άπληστα ρουφά δικαιώματα και κατακτήσεις μαρτυρικά κερδισμένες, σπέρνει ταυτόχρονα τη γη που φυτρώνει ο φασισμός!
Για τούτο είναι μεγάλη η ανάγκη να γνωρίσουμε  όσους ήρωες γίναν, όσους με τη ζωή και το αίμα τους στρώσαν τους δρόμους της δικής μας λευτεριάς!
Το βίο και την πορεία του καθενός να μάθουμε χαρίζοντας του μια θέση στο εικονοστάσι της ψυχής, κι ίσως έτσι γίνουμε και μεις λίγο καλύτεροι..

Κάθε συμβολή λοιπόν στη γνώση και τη μνήμη της ιστορικής πραγματικότητας, πολύτιμη.
Σ' αυτή την κατεύθυνση κινείται και το καινούριο  βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα «ΛΕΣΒΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – Πορεία προς τον θάνατο» που ήρθε να προστεθεί και να συμπληρώσει την προηγούμενη συγγραφική του δραστηριότητα, το ιστορικό ντοκουμέντο «Στο σημάδι».

Κεντρικός παρουσιαστής του βιβλίου ήταν ο δικηγόρος Απόστολος Κομνηνάκας σε μια εκδήλωση που έγινε στα «Τσαμάκια», μαρτυρικό τόπο εκτέλεσης των Λέσβιων αγωνιστών, από τους απάνθρωπους ναζίδες και τους ντόπιους συνεργάτες τους!
Παρόντες συγγενείς των αδικοχαμένων πατριωτών, κάποιοι εκ των οποίων αγνοούσαν μερικώς ή γνώριζαν διαστρεβλωμένες τις ιστορίες των προγόνων τους!

Η αξιόλογη αυτή καταγραφή και αποκατάσταση της αλήθειας έγινε, όπως ο κ. Γαλέτσας αναφέρει στον πρόλογο που επιμελήθηκε ο Μ. Γλεζος: «Ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αμνημόνευτους μάρτυρες της Λευτεριάς. Ως ανάθημα μνήμης για να μη ξεχαστεί η προσφορά τους. Ως παράδειγμα  της αυτοθυσίας τους για το σύνολο. Ως απόδειξη ότι γεννήτορες της Ιστορίας είναι οι ίδιοι οι Λαοί».

Ευχόμαστε από καρδιάς ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger