Home » , » Μια εργατική δικαστική νίκη

Μια εργατική δικαστική νίκη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 | 7:53 μ.μ.

Το να στοχοποιούν κρατικοί μηχανισμοί και αστυνομία αγωνιστικά σωματεία και πρωτοπόρους συνδικαλιστές είναι μια πάγια τακτική του αστικού κράτους. Όχι σπάνια οι εργατικοί αγώνες ποινικοποιούνται εργάτες/ιες σέρνονται στα δικαστήρια αντιμετωπίζοντας κατασκευασμένες κατηγορίες και παλεύουν να αποδείξουν ότι … δεν είναι ελέφαντες.

Άλλη μια εκδίκαση –εξ αναβολής- είχαμε και σήμερα με την πρωτοπόρο συνδικαλίστρια και μέλος του Δ.Σ του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων wind, Ολγα Κολιούση να βρίσκεται κατηγορούμενη για  άσκηση παράνομης βίας (!).

«Η δίωξη της Ο. Κολιούση αποτελεί ουσιαστικά επίθεση ενάντια στο σωματείο μας και έχει σκοπό να υπονομεύσει τη δράση και την ύπαρξή του, ιδιαίτερα ενόψει των αγώνων που έχει να δώσει για την προάσπιση των θέσεων εργασίας και της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Οι κινήσεις αυτές είναι στα πλαίσια της συνολικότερης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι από κράτος και εργοδότες», τόνιζε τότε σε ανακοίνωση του το εργατικό σωματείο της wind.

Σήμερα και αφού είχε προηγηθεί ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της διωκόμενης εργάτριας η εξωφρενικά κατηγορία που αντιμετώπιζε κατέπεσε στην ακροαματική διαδικασία κάτι που επισημαίνει και το σωματείο της σε ανακοίνωσή του, προς τα μέλη του:

ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΚΟΛΙΟΥΣΗ

Συνάδελφοι,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η συνάδελφός μας και μέλος του Σωματείου Όλγα Κολιούση αθωώθηκε ως προς όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονταν για άσκηση παράνομης βίας (!) στην κινητοποίηση της 6ης Αυγούστου 2009 ενάντια στις απολύσεις και το outsourcing.

Το Σωματείο μας, παρά τις απόπειρες διώξεων και ποινικοποίησης της δράσης του από τη διοίκηση και τα δικαστήρια, παραμένει δυνατό και ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο με τη ουσιαστική μας συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες και την αλληλεγγύη.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις/τους συναδέλφους, εργαζόμενες,-ους στη Wind και αλληλέγγυες,-ους που στήριξαν έμπρακτα τον αγώνα για την παύση των διώξεων ενάντια στην Ο. Κολιούση και γενικότερα τον αγώνα ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά στοχεύοντας στην υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με βάση τις ανάγκες μας και στην υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και σας καλούμε να είστε όλοι συμμέτοχοι στην επίτευξή τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

27 Μαΐου 2016 στις 10:21 μ.μ.

Η δικαιωθείσα αγωνίστρια ανήκει στο ΠΑΜΕ!

29 Μαΐου 2016 στις 4:08 μ.μ.

#Σπυρίδων Ταμπούρλος
Γι αυτό το ΒΑΘΥ ΜΑΥΡΟ "πνίγει" ότι ή Όλγα Κολιούση ανήκει στο ΠΑΜΕ. Ας υποθέσει ο καθένας ότι ανήκει όπου να ναι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger