Home » , , » Δίωξη στον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο: "Για μια ακόμα φορά το δικαστικό κατεστημένο κάνει τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Δίωξη στον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο: "Για μια ακόμα φορά το δικαστικό κατεστημένο κάνει τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 | 11:23 μ.μ.

Ο Παύλος Αντωνόπουλος είναι ένας εκπαιδευτικός, μαχητικός συνδικαλιστής, πρωτοπόρος σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση. Αυτό είναι και ο λόγος που κατά καιρούς έχει βρεθεί στο στόχαστρο είτε γραφικών δημοσιοκάφρων σαν τον Στέφανο Χίο είτε του αστικού κράτους.

 Η τελευταία ποινική δίωξη που του έχει ασκηθεί -και η οποία έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων από συνδικαλιστικούς φορείς και πολιτικές συλλογικότητες- είναι γιατί στα πλαίσια της κινηματικής του δραστηριότητας και υλοποιώντας συλλογικές αποφάσεις συμπαραστέκεται σε μετανάστες – πρόσφυγες.  "Για μια ακόμη φορά το δικαστικό κατεστημένο, η αστική δικαιοσύνη τους έρχεται μετά τα ΜΑΤ και τα Τάγματα Εφόδου των Ναζί Χρυσαυγιτών, να κάνει τη βρώμικη δουλειά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης.

Παρακάτω παραθέτουμε το σχετικό υπόμνημα που κατάθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, όπως το έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο f/b.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ
Παύλου Αντωνόπουλου του Δημητρίου, κατοίκου Ν. Σμύρνης Αττικής, οδός Ραιδεστού αρ. 11-13.
***
Κε Εισαγγελέα
Σχετικά με την, υπό στοιχεία ΑΒΜ – Δ16/3/2016 δικογραφία δια της οποίας φέρομαι ως ύποπτος για τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης, θέτω υπ’ όψη Σας τα ακόλουθα:

Γενικό ιστορικό

Η εμπλοκή μου στην παρούσα υπόθεση, η οποία αποκτά χαρακτηριστικά ποινικοποίησης των πολιτικών φρονημάτων, οφείλεται στη συμμετοχή μου στο Συντονισμό για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων, δεδομένου ότι επί της ανακοίνωσης του Συντονισμού ανεγράφη δικός μου αριθμός τηλεφώνου για τις ανάγκες της επικοινωνίας μεταξύ προσφύγων και Συντονισμού.

Ο εν λόγω Συντονισμός είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται στον τίτλο του. Μια συνάντηση πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων, φοιτητικών συλλόγων και διαφόρων κοινωνικών συλλογικοτήτων για την κοινή πολιτική δράση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται ή βρίσκονται στην Ελλάδα.

Συγκροτήθηκε μετά την ιδιαίτερη έξαρση που παρουσίασε το πρόβλημα των προσφύγων – μεταναστών στη χώρα μας, με τα γνωστά σε όλους μας γεγονότα των αλλεπάλληλων πνιγμών στο ανατολικό Αιγαίο ανθρώπων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου και της φτώχιας, το κλείσιμο των συνόρων, τον εγκλωβισμό των ανθρώπων αυτών στη χώρα μας σε συνθήκες απάνθρωπες και για άγνωστο χρονικό διάστημα, μετά ιδιαίτερα την υπογραφή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ο εν λόγω Συντονισμός λειτουργεί με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες καταλήγουν πάντοτε σε μαζικές πολιτικές δράσεις που πραγματοποιούνται πάντοτε στο φως της μέρας και επώνυμα, στο όνομα του συντονισμού και των φορέων - μελών του, με όρους μαζικού κινήματος και στόχο την ενωμένη δράση εργαζομένων και νεολαίας για την διεκδίκηση των σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων για όλους, ανεξάρτητα από φυλή, έθνος, θρησκεία ή άλλο διαχωρισμό και την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες,
Όπως αυτόματα προκύπτει από την ανάγνωση και της επίμαχης ανακοίνωσης του Συντονισμού, διατηρούμε και ιστοσελίδα, στην οποία αναρτούμε όλες τις ανακοινώσεις μας και πληροφορούμε όλους τους πολίτες για τις δράσεις μας, αναρτώντας μάλιστα συχνά και φωτογραφίες όπου φαίνονται ολοκάθαρα τα πρόσωπά μας.

Τα φυσικά πρόσωπα που εκπροσωπούν σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες και συμμετέχουμε στο Συντονισμό δραστηριοποιούμαστε ταυτόχρονα στο συνδικαλιστικό κίνημα και στους χώρους εργασίας μας, κατοικίας μας ή στους χώρους σπουδών μας. Είμαστε γνωστοί και υπερήφανοι για την κοινωνική και πολιτική μας δράση, την οποία θέλουμε να προβάλουμε και όχι να κρύψουμε.

Ως εκ περισσού και μόνο αναφέρω, το ήδη γνωστό σε Σας, ότι το σύνολο των δικαιωμάτων τα οποία υπερασπιζόμαστε είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα της χώρας μας τόσο για τους Έλληνες, όσο και για τους αλλοδαπούς ευρισκόμενους στο έδαφος της χώρας μας.

Είναι προφανώς σκόπιμα παραπλανητικό το δημοσίευμα που βρίσκεται στη δικογραφία, όπως άλλωστε και τα λοιπά παρόμοια δημοσιεύματα που ανέφεραν δήθεν «αγνώστους αλληλέγγυους που υποκινούν σε επεισόδια» κλπ, όπως άλλωστε και το βρισκόμενο στη δικογραφία δημοσίευμα της ιστοσελίδας «secret real truth», το οποίο πληροί πράγματι τους όρους του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων, αλλά και της συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον εμού και των συναδέλφων μου συμμετεχόντων στον ίδιο Συντονισμό.

Επίσης, δύο άλλα έγγραφα που βρίσκονται στη δικογραφία (μια εξουσιοδότηση και ένα ξενόγλωσσο έγγραφο, χωρίς υπογραφή και σφραγίδα) δεν εκφράζουν το Συντονισμό, που πάντα ενυπόγραφα κυκλοφορεί τις ανακοινώσεις του και δεν έχουν καμία σχέση με τη δράση του Συντονισμού, άρα και τη δική μου.

Απορίας άξιο βέβαια είναι το γεγονός της επιλογής του συγκεκριμένου δημοσιεύματος για την εκκίνηση μιας ποινικής διαδικασίας εναντίον μου, χωρίς την προηγούμενη έρευνα, στα πλαίσια του διαδικτύου, για δεκάδες άλλα δημοσιεύματα, τα οποία αποτυπώνουν την πραγματικότητα της δράσης του Συντονισμού και τη δική μου στα πλαίσιά του! Με ποιο κριτήριο επελέγη το συγκεκριμένο δημοσίευμα ως ακριβές (;) και ικανό να κινητοποιήσει τις Αρχές εναντίον μου και κυρίως, δι’ εμού, εναντίον του Συντονισμού;

Ειδικό ιστορικό

Είμαι 65 ετών, καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδικαλιστής επί δεκαετίες, έχω χρηματίσει μέλος της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και αυτήν την περίοδο είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αθήνας, η οποία με απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της συμμετέχει στο Συντονισμό για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό σωματείων – φοιτητικών συλλόγων - συλλογικοτήτων και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Μελετών της Ο.Λ.Μ.Ε.

Εκτός από τη συνδικαλιστική μου δράση, έχω και έντονη πολιτική δράση, ενταγμένος σε πολιτικές οργανώσεις της ριζοσπαστικής, αντικαπιταλιστικής, σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς και αυτή την περίοδο είμαι μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Από τη δικτατορία ακόμη και μέχρι σήμερα, είμαι ενταγμένος στο μαζικό κίνημα των εργαζομένων και το κομμουνιστικό κίνημα και αγωνίζομαι συλλογικά για μια άλλη κοινωνία δικαιοσύνης, ελευθερίας και απελευθέρωσης του ανθρώπου. Ποινικές διώξεις και συλλήψεις έχω αντιμετωπίσει ήδη από τη χούντα. Από τότε, το 1974 και μέχρι σήμερα ουδέποτε κρύφτηκα για τη συμμετοχή μου στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες. Διεκδικώ, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τη νεολαία, να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, όμως θεωρώ το Σύνταγμα της χώρας και ένα ελάχιστο κατοχυρωμένο πλαίσιο κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, το ελάχιστο κεκτημένο για τους πολίτες της και δεν διανοούμαι να απεμπολήσω οποιοδήποτε δικαίωμά μας.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 5 παρ. 2, «όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».

Προφανώς η εν λόγω διάταξη συμπεριλαμβάνει τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, οι οποίοι, πολύ περισσότερο προστατεύονται και από τη Σύμβαση της Γενεύης, την οποία η χώρα μας έχει συνυπογράψει και εντάξει στην έννομη τάξη της με αυξημένη τυπική ισχύ. Η εν λόγω Σύμβαση, επιβάλει πλήρη δικαιώματα προστασίας και ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες, γεγονός που ουδόλως δύναται να ανατραπεί από τις πρόσφατες συμφωνίες της κυβέρνησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως προκύπτει από την συνημμένη στο παρόν ανακοίνωση του Συντονισμού (υπογεγραμμένη με το λογότυπο και το σήμα του και με το τηλέφωνο επικοινωνίας που είναι στο όνομά μου, καθόλου «ανώνυμα» δηλ.) αυτά τα κατοχυρωμένα από το Ελληνικό Σύνταγμα και τη Σύμβαση της Γενεύης δικαιώματα, υπερασπιζόμαστε.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανακοίνωσή μας:


α) Ενημερώνουμε τους πρόσφυγες για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την απόφαση των κρατών μελών να κλείσουν τα σύνορα. Επίσης, τους ενημερώνουμε για τις ρυθμίσεις που προβλέπει η τελευταία συνθήκη μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για το δικαίωμά τους να υποβάλουν αίτημα για άσυλο, προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμα μετεγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Είναι αυτές οι πληροφορίες ψευδείς;;; Η πληροφόρηση αυτή είναι όχι μόνο νόμιμη, αλλά και επιβεβλημένη. Θα όφειλε δε να την κάνει κάποιο κυβερνητικό όργανο. Το γεγονός ότι τα κυβερνητικά όργανα, αντί της αλήθειας, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις στους πρόσφυγες, ότι δήθεν θα φύγουν από μέρα σε μέρα, δεν καθιστά παράνομη τη δική μας πληροφόρηση. Αντιθέτως, την καθιστά επιβεβλημένη. Το γεγονός ότι οι αρμόδιες κυβερνητικές αρχές αρνούνται εν τοις πράγμασι την εφαρμογή των ρυθμίσεων για το άσυλο, που η ίδια η κυβέρνηση συμφώνησε, ματαιώνοντας κάθε πρακτική δυνατότητα των προσφύγων να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του Νόμου, καθιστά αυτές τις Αρχές υπόλογες για παράλειψη οφειλομένης νόμιμης ενέργειας δια της οποίας δημιουργείται κοινός κίνδυνος για πρόσωπα.

Εισαγγελική έρευνα λοιπόν θα έπρεπε να διαταχθεί για τις πράξεις και παραλείψεις των αρμοδίων αρχών, καθώς και για τα μυθεύματα που διαδίδουν διάφορες ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ που απολαμβάνουν την κυβερνητική προστασία και όχι για την από μέρους των Ελλήνων εργαζομένων αληθή και νόμιμη πληροφόρηση. Ούτε, πολλώ δε μάλλον, για την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη έκφραση των πολιτικών μας φρονημάτων και πολιτικής μας δράσης.

β) Ως Συντονισμός καλούμε τους πρόσφυγες να οργανωθούν και μαζί με μας, μαζί με τους Έλληνες εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα που μας αναλογούν και που, παράνομα στερούνται οι ίδιοι. Διατυπώνονται δε τα αιτήματα για τα οποία τους καλούμε να αγωνιστούμε μαζί. Αιτήματα που αφορούν τα νόμιμα δικαιώματα της προστασίας της ζωής, της τιμής, της ελεύθερης διέλευσης των ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ντόπιων και ξένων κλπ. Είναι άραγε αυτό πρόσκληση για απείθεια ενάντια σε Νόμιμες αποφάσεις των Αρχών; Υπάρχει νόμιμη απόφαση που ορίζει ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν ίσα δικαιώματα; Ότι πρέπει να μαζεύονται με τη βία σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Ότι δεν δικαιούνται συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας; Ότι πρέπει να εμποδίζεται η διέλευσή τους από χώρα σε χώρα; Ότι δεν δικαιούνται να αγωνίζονται για έναν κόσμο χωρίς πολέμους και φτώχια, τις αιτίες δηλαδή του ξεριζωμού τους; Υπάρχει εν τέλει νόμιμη απόφαση της αρχής που να λέει ότι ΝΑΤΟ και Ε.Ε. δικαιούνται να βομβαρδίζουν τις χώρες των προσφύγων αλλά αυτοί δεν δικαιούνται να φύγουν για να γλυτώσουν;;;


Τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Μπορεί οι κυβερνήσεις να παρουσιάζουν στα πλαίσια εξυπηρέτησης πολιτικών επιλογών και σκοπιμοτήτων το κρέας ως ψάρι, αλλά αυτό δεν αλλάζει την πραγματική ζωή. Για παράδειγμα η ελληνική κυβέρνηση που διατηρεί ακόμη την Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν που εδρεύει στην Καμπούλ, χαρακτηρίζει μετανάστες τους Αφγανούς μετανάστες κι όχι πρόσφυγες, υπονοώντας ότι ο ξεριζωμός τους είναι θέμα επιλογής. Οι Έλληνες εργαζόμενοι, ξέρουν και από εκμετάλλευση και από πόλεμο και από προσφυγιά. Ξέρουν ότι μόνο αυτοί μπορούν και πρέπει να επιδείξουν πραγματική αλληλεγγύη στον κόσμο της προσφυγιάς. Οι ίδιοι που τον ίδιο καιρό, κυνηγημένοι από τον κοινωνικό πόλεμο της φτώχιας, των αλλεπάλληλων μνημονίων και της συνεχούς επίθεσης στο εισόδημα τους και στα δικαιώματά τους, βλέπουν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας, τα παιδιά τους να παίρνουν για άλλη μια φορά, το δρόμο της μετανάστευσης…

Εμείς άλλωστε, οι Έλληνες εργαζόμενοι διεκδικήσαμε και κερδίσαμε στο δρόμο, συχνά με το αίμα μας, τα δικαιώματα που μετά καταγράφηκαν στο Σύνταγμα. Έτσι, όταν στο άρθρο 14 παρ. 1,2 του Συντάγματος αναφέρεται : «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει ελεύθερα, προφορικά και διά του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του κράτους» καταγράφονται ακριβώς τα δικαιώματα που στερηθήκαμε στη δικτατορία. Τότε που οι διατάξεις σαν αυτές της «διέγερσης» του άρθρου 183 Π.Κ. αλλά και του 191 Π.Κ. για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων κυριαρχούσαν κάθε άλλης διότι εξυπηρετούσαν την ασύδοτη άσκηση της εξουσίας και τον αποκλεισμό κάθε πολιτικής κριτικής.

Η μεταπολίτευση δεν εξάλειψε όλες τις αντισυνταγματικές διατάξεις. Διατάξεις όπως αυτές του 183 Π.Κ. που χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στο μετεμφυλιακό κράτος για να στέλνουν αγωνιστές στη φυλακή, απλώς έπεσαν σε μαρασμό, αφού συγκρούονταν με το Σύνταγμα του 1975 και το ακαταδίωκτο του πολιτικού φρονήματος. Σήμερα, 40 χρόνια μετά, δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείται η ενεργοποίηση διατάξεων ποινικοποίησης του φρονήματος προκειμένου να εξυπηρετηθεί η πρόσκαιρη κυβερνητική πολιτική αποστέρησης των προσφύγων και των Ελλήνων εργαζομένων από τα δικαιώματά μας. Αντιθέτως, αυτή μας η κοινωνικοπολιτική έκφραση και δράση, προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους σύμφωνους με αυτό νόμους του κράτους.

Επειδή, ουδεμία από τις πληροφορίες που διαδώσαμε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δεν ήταν ψευδής.

Επειδή, ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο παρέβην διατάξεις νόμου ή νόμιμες διατάξεις των αρχών.

Επειδή, προτίθεμαι, μαζί με όλους τους συντρόφους μου συναδέλφους εργαζόμενους και νεολαίους φοιτητές και σπουδαστές να συνεχίσω την συνταγματικά κατοχυρωμένη κοινωνικοπολιτική έκφραση και συλλογική δράση για την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων ντόπιων και ξένων.

Επειδή, ουδέν αδίκημα διεπράχθη.

Για τους λόγους αυτούς – ζητώ
Να θέσετε την υπόθεση στο αρχείο.

Μάρτυρες προτείνω:
………………………………………………….
Αθήνα……
Ο παρέχων τις εξηγήσεις
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger