Home » , » Κυβερνητική κτηνωδία με θύμα τους απόμαχους της δουλειάς (Βίντεο)

Κυβερνητική κτηνωδία με θύμα τους απόμαχους της δουλειάς (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 | 3:36 μ.μ.

Πόσο αδίστακτο εξουσιαστικό πρεζόνι πρέπει να είσαι για να αντιμετωπίζεις έτσι τους απόμαχους της δουλειάς; Πόσο πολιτικό κάθαρμα πρέπει να αισθάνεσαι για να απευθύνεσαι μ’ αυτόν τον τρόπο στους απόκληρους που δημιουργεί η καπιταλιστική επέλαση;
Ρητορικά τα παραπάνω ερωτήματα που θα μπορούσε να απευθύνει κανείς στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα. 

Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του στελέχους του Σύριζα, που ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πουλήσει την ψυχή τους … στην βουλευτική καρέκλα και στα προνόμια που αυτή τους αποφέρει
Αλλωστε τέτοιες δηλώσεις που ξεφεύγουν απ’ την προκλητικότητα και αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας δεν είναι εύκολο να τις σχολιάζεις ψύχραιμα χωρίς το λεξιλόγιο σου να βαδίσει στα μονοπάτια της πασαλιμανιώτικης αργκό.

Στεκόμαστε μόνο στο συγκεκριμένο γεγονός, σε μια εξέλιξη που τώρα πια οι κυβερνητικοί βουλευτές δεν την νομοθετούν με «πόνο καρδιάς», όπως μας έλεγαν στο παρελθόν, αλλά την θεωρούν και «δίκαιη».
Αναφερόμαστε φυσικά στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει στους πιο φτωχούς συνταξιούχους, σε ανθρώπους που οι περισσότεροι απ’ αυτούς λόγω ηλικίας πέρα απ’ την οικονομική ανέχεια μαστίζονται και από αρρώστιες, να επιστρέψουν στα κρατικά ταμεία το ποσό του ΕΚΑΣ που έλαβαν από 1/1/2016.

Ετσι συνταξιούχος  έπαιρνε την «πλουσιοπάροχη σύνταξη» των 668 ευρώ τον μήνα τώρα είναι αναγκασμένος να επιστρέψει 1035 ευρώ. Υπάρχει όμως και η «κοινωνική ευαισθησία» της «αριστερής» κυβέρνησης και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Δεν του κρατάει μια κι έξω αυτά τα χρήματα αφήνοντας τον δυο μήνες απλήρωτο αλλά του τα «σουφρώνει» σε 12 μήνες, κρατώντας του κάθε μήνα 86 ευρώ.
Τι άλλο δείγμα θέλουμε για να διαπιστώσουμε ότι για μια ακόμα φορά υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ;

Φυσικά και αυτή η εξέλιξη δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Περιλαμβάνεται στο 3ο «αριστερό» Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019. Σ’ αυτή την κατεύθυνση άλλοι 200.000 συνταξιούχοι θα χάσουν το ΕΚΑΣ μέσα στο 2017 ενώ να προσθέσουμε ότι απ’ τα 850 ευρώ που ήταν προηγουμένως σήμερα το ανώτατο όριο από τις συντάξεις του ΕΚΑΣ είναι τα 668 ευρώ.

Το ζήτημα είναι ότι δεν αρκεί να κάνουμε διαπιστώσεις ... Δεν είναι εκκωφαντικά τα μηνύματα που μας στέλνει ο Γαλλικός λαός;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Μαΐου 2016 στις 7:20 μ.μ.

Οταν πριν δυο χρονια εδω στο ΒΚ εγραφα για το Συριζα
βρωμερη σοσιαλδημοκρατια του κερατα, με κοβατε.

Τωρα πεφτετε απο τα συνεφα αλλα η αναλυση σας ειναι παλι η ιδια.
Μεταλαχτηκαν, αλλαξαν, πουληθηκαν.

Ειναι καλλη η σοσιαλδημοκρατια, μας αγαπαει η σοσιαλδημοκρατια...

Οπου βρωμερη σοσιαλδημοκρατια δες, αριστερα.


Η απατη συνεφο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger