Home » » Τράπεζες ...χρηματοδότες των ΜΜΕ

Τράπεζες ...χρηματοδότες των ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 8 Μαΐου 2016 | 3:45 μ.μ.

Από την στιγμή που δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία για τον πακτωλό χρημάτων που έδωσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στα ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, για διαφημιστικού λόγους υποτίθεται, αρχίσαμε να «ψάχνουμε» κάπως το θέμα.

Η πρώτη αίσθησή μας είναι ότι μια ενδελεχείς έρευνα σε ποιους κατέληξαν αυτά τα τεράστια ποσά θα βγάλει «λαβράκια».
Συναντάμε δημοσιογράφους που είναι υπόδικοι για εκβιασμούς, να λαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Φρει εφημερίδες με ελάχιστη κυκλοφορία   να συντηρούνται απ’ αυτά τα διαφημιστικά κονδύλια. Ιδιοκτήτες ιστοσελίδων και μπλοκ χωρίς ιδιαίτερη αναγνωσιμότητα  να λύνουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα σιτιζόμενοι από τα ταμεία αυτών των τραπεζών με πρόσχημα ότι προβάλλουν την λειτουργία αυτών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Επειδή όμως πληροφορηθήκαμε ότι η δημοσιογραφική ομάδα ενός πολύ καλού περιοδικού ετοιμάζει ένα πολύ καλό αφιέρωμα σ’ αυτό το θέμα, δεν ασχοληθήκαμε επισταμένως. Απλώς  θα αναπαράγουμε τα αποτελέσματα αυτής της δημοσιογραφικής έρευνας μόλις δημοσιευτεί. Τώρα παραθέτουμε ένα σχετικό σχόλιο από την εφημερίδα «Πριν» που κυκλοφορεί:

Τράπεζες ...χρηματοδότες των ΜΜΕ

Ένας από τους λόγους που ο πιο σκληρός πυρήνας των υποστηρικτών των μνημονιακών πολιτικών που διασώζουν τράπεζες και λεηλατούν τον ελληνικό λαό είναι αδιαμφισβήτητα τα μέσα ενημέρωσης. Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο.
Αυτές τις ημέρες ανακοινώθηκαν τα ποσά που διέθεσαν οι μεγάλες τράπεζες στα ΜΜΕ.
Η Γιούρομπανκ πλήρωσε για διαφημίσεις στο ΔΟΛ 454 χιλ. ευρώ, στο Πρώτο Θέμα 433 χιλ., στην Καθημερινή 271 χιλ., στον Τηλέτυπο 491 χιλ. στον Άλφα 475 χιλ. και στον Αντένα 509 χιλ. ευρώ. Αντίστοιχα η Άλφα Μπανκ πλήρωσε στο Πρώτο Θέμα 609 χιλ. ευρώ, στο ΔΟΛ 462 χιλ., στην Καθημερινή 437 χιλ., στον Τηλέτυπο 428 χιλ., στο 'Εθνος 349 χιλ., στην Ρίαλ 340 χιλ. και στον Αντένα 294 χιλ. ευρώ. Μόνο οι δύο αυτές τράπεζες δαπάνησαν προς τα ΜΜΕ περίπου 15 εκατ. ευρώ!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger