Home » , , » "Γιουσουφάκι" του Ερντογάν η Μέρκελ (Βίντεο) - Η σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου (Ηχητικό)

"Γιουσουφάκι" του Ερντογάν η Μέρκελ (Βίντεο) - Η σχετική τοποθέτηση του Ν. Μπογιόπουλου (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Απριλίου 2016 | 10:10 μ.μ.

Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλεργία σε κάθε μορφής κριτική που του ασκείται. Είτε αυτή προέρχεται από ΜΜΕ, είτε από παρεμβάσεις πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τότε που ανέλαβε το αξίωμα του, το 2014,  έχει κινήσει διαδικασίες ποινικής δίωξης σε πάνω από 2000 περιπτώσεις ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και μαθητές γυμνασίου για σχόλια που έκαναν στο διαδίκτυο.

Ο Τούρκος πρόεδρος όμως δεν αρκείται στην λογοκρισία που επιβάλλει στην χώρα του. Κάνει και … εξαγωγή της. Πέρα απ' αυτό όμως το βασικό είναι ότι  οι επιδιώξεις του βρίσκουν ανταπόκριση και από πανίσχυρους θεωρούμενους ηγέτες όπως η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Αυτό το γεγονός, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ακόμα και στο εσωτερικού του Γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ η Ζάρα Βάγκενκνεχτ του κόμματος Αριστερά (Die Linke) δεν δίστασε να κατηγορήσει την καγκελάριο ότι υποτάχθηκε στον «Τούρκο δεσπότη».

Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε την αφετηρία της υπόθεσης.
Στις 31 Μάρτη παρουσιαστής σατιρικής εκπομπής σε κρατικό Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, ο Γιαν Μπέμερμαν, με κάποια υπερβολή –έτσι είναι άλλωστε η σάτιρα- στρέφεται κατά του Τούρκου προέδρου. Ο Ερντογάν απαιτεί να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή και η Μέρκελ δίνει εντολή σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη εναντίον του κωμικού καλλιτέχνη.

Το σκίτσο του Γερμανικού περιοδικού Spigel τα λέει όλα: Η Μέρκελ παρουσιάζεται σαν Σαλώμη που προσφέρει επί πίνακι την κεφαλή του Μπέμερμαν στον σουλτάνο Ερντογάν.

 
Σ’ αυτό το σημείο θα ήταν παράληψη μας να μην παραθέσουμε το σκεπτικό με το οποίο προσεγγίζει το όλο θέμα ο Νίκος Μπογιόπουλος.  Σύμφωνα με τον κομμουνιστή δημοσιογράφο υπάρχουν τεράστιες εμπορικές μπίζνες μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας και στο όνομα της ελευθεροτυπίας δεν θα επέτρεπε η Μέρκελ να υπάρξει νεφέλωμα σ’ αυτή την σχέση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger