Home » , » Ετοιμάζεται νέος «πανωλεθρίαμβος»!

Ετοιμάζεται νέος «πανωλεθρίαμβος»!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2016 | 5:20 μ.μ.

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι ο κ. Τσίπρας επιτύχει το «καλό» σενάριο. Ποιο είναι αυτό; Να κλείσει η λεγόμενη αξιολόγηση με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης οι οποίες:
α) Οπως ομολόγησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ισοδυναμούν με νέα βάρη για τον λαό ύψους  5,4 δισ. ευρώ (!).
β) Οπως ομολόγησε ο κ. Κατρούγκαλος, ισοδυναμούν με νέα βάρη για συνταξιούχους και νέες μειώσεις συντάξεων για 265.000 απόμαχους της δουλειάς,
γ) Ισοδυναμούν με νέα φοροκαταιγίδα που θα πλήξει ακόμα και τους εργαζομένους που αμείβονται με πάνω από 600 ευρώ (!), όπως ομολόγησε ο κ. Τσακαλώτος.
δ) Ισοδυναμούν με νέα αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 14% και από το 23% στο 24%.

Εδώ μια σημείωση: Από την αύξηση που επήλθε στον ΦΠΑ με το τρίτο μνημόνιο ήδη τα βάρη που επωμίστηκαν τα λαϊκά στρώματα ανέρχονται, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, στα 900 εκατομμύρια. Τώρα με τη νέα αύξηση, που η ίδια η κυβέρνηση προτείνει, γίνεται λόγος για επιβάρυνση ύψους επιπλέον 500 εκατομμυρίων.
Με άλλα λόγια, από μια και μόνο κίνηση, από την αύξηση της πιο άδικης και πιο ληστρικής φορολογίας, της έμμεσης, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει επιφέρει σε μόλις ενάμιση χρόνο πλήγμα της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ στα λαϊκά στρώματα!

Αλλά αν αυτό είναι το «καλό» σενάριο, τότε τι έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός από τις νέες «ηρωικές» διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα, τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί, για μια ακόμα φορά, να ντύσει με τα συνήθη άδεια πουκάμισα των επικοινωνιακών της «θριάμβων»;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger