Home » , » Μια ιστορία κρατικού αυταρχισμού. Μια ιστορία εκδικητικότητας.

Μια ιστορία κρατικού αυταρχισμού. Μια ιστορία εκδικητικότητας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 | 4:31 μ.μ.

Της Αλέκας Ζορμπαλά

 Ο Δημ. Κουφοντίνας και ο Αλ.Γιωτόπουλος από το καλοκαίρι του 2010 απέκτησαν δικαίωμα άδειας εξόδου, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Γι΄αυτούς όμως δεν ισχύει ο νόμος..

Ο Σάββας Ξηρός δικαιούται να αποφυλακιστεί λόγω της κρισιμότητας της υγείας του, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Γι΄αυτόν όμως δεν ισχύει ο νόμος…

Γιατί ο Δ.Κουφοντίνας «είχε δημοσιοποιήσει με αναρτήσεις στο διαδίκτυο απόψεις υποστηρικτικές της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με μέλη των οποίων μάλιστα συγχρωτίζεται εκεί όπου κρατείται (!)»

Δηλώσεις μετανοίας λοιπόν απαιτούν και πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων.. 

Μια ιστορία κρατικού αυταρχισμού. Μια ιστορία εκδικητικότητας.


"Οι Δ. Κουφοντίνας και Αλ. Γιωτόπουλος εκτίουν ποινή ισοβίων για συμμετοχή στην Ε.Ο. 17Ν. Ήδη από τη σύλληψή τους, το 2002, υπέστησαν ακραίες παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησής τους, τον τρόπο διεξαγωγής των δικών τους, ακόμη και το ύψος των ποινών τους.Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκρατούμενός τους Σάββας Ξηρός, παρότι η υγεία του βρίσκεται σε απολύτως οριακή κατάσταση και δια νόμου μπορεί να αποφυλακιστεί, παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Οι Κουφοντίνας και Γιωτόπουλος απέκτησαν δικαίωμα άδειας εξόδου από τη φυλακή το καλοκαίρι του 2010, εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν τους έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια. Μάλιστα, σε πρόσφατη αίτηση του Κουφοντίνα, το υπουργείο Δικαιοσύνης απάντησε ότι δικαιούται άδεια με τη συμπλήρωση 13 χρόνων φυλάκισης, διότι εκτός από τα ισόβια έχει επιπλέον ποινή 25ετούς κάθειρξης, θέση νομικά αβάσιμη και πολιτικά ανεκδιήγητη.
 Όμως, επειδή και αυτός ο χρόνος έχει συμπληρωθεί, στο σκεπτικό της υπουργικής άρνησης προστέθηκε ότι ο Κουφοντίνας «συνεχίζει να υποστηρίζει την τρομοκρατία», ανοίγοντας τον ασκό της δικαστικής ασυδοσίας και της φρονηματικής αντιμετώπισης των πολιτικών κρατουμένων. Πέρα, ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων, συνιστά βασανιστήριο και παραπέμπει στις σκοτεινότερες μορφές αυταρχισμού και εκδικητικότητας. 

Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι άνθρωποι & περιττά δικαιώματα"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

19 Απριλίου 2016 στις 7:49 π.μ.

Αφου αποφυλακισαν το ναζιστσκουλικο Ρουπακια το φονια του Φυσα λογω παρελευσης 18μηνου και τον αρχιλησταρχο δημαρχο της Θεσσαλονικης Παπαγεωργοπουλο οι πολιτικοι κρατουμενοι αφου το νομο τον εφαρμοζει και ο ``αριστερος``Συριζα ας μεινουν για παντα εγκλειστοι κι αργοτερα ας τους προωθησουν στα κατεργα
Συριζεοι ενα πραγμα πρεπει να βαλεται βαθεια στο μυαλο σας Μια μερα των
ημερων αυτες οι εγκληματικες πρακτικες που εχεται εφαρμοσει εναντια στους
πολιτικους σας αντιπαλους θα τιμωρηθουν και μαλιστα πολυ σκληρα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger