Home » , » Κακοστημένη προβοκάτσια από την φυλλάδα του "κομιστή"

Κακοστημένη προβοκάτσια από την φυλλάδα του "κομιστή"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 17 Απριλίου 2016 | 2:28 μ.μ.

'Η όταν ο "κουκουλοφόρος" είναι μπάτσος

Για άλλη μια φορά η φυλλάδα του  φιλοχρυσαυγίτη, Θέμου Αναστασιάδη χτυπάει «κόκκινο» στην προβοκάτσια σε εμετικό βαθμό.
Δεν είναι μόνο ότι το κύριο θέμα της ξεχειλίζει ρατσισμό, και συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία της "δημοσιογραφίας" τύπου Γεωργαλά και της "σχολής" του χουντικού "Ελεύθερου Κόσμου".  (Εχει «ειδίκευση» σ’ αυτό το θέμα ο «Μαυρότρυπας» από τότε που δούλευε στην «Ελευθεροτυπία». Και αν το δημοσίευμα φέρει την υπογραφή του –άγνωστου σε μας- Μανόλη Γαλάνη, απ’ τον τρόπο γραφής του είναι φανερό ότι το «κέντησε» ο «κομιστής»).

Μας δημιουργεί, επίσης, μια σειρά ερωτήματα γιατί επαναφέρει ένα θέμα «μπαγιάτικο», με το οποίο η ιστοσελίδα της φυλλάδας έχει ασχοληθεί πριν 3 ολόκληρους μήνες, χωρίς σήμερα να προσθέτει τίποτα ουσιαστικό. Απλώς επιλέγει να παραθέσει πομπώδεις τίτλους και ανούσια «σάλτσα».
Ας προσπεράσουμε όμως την σκοπιμότητα γιατί γίνεται αυτό και ας πάμε στην ουσία του δημοσιεύματος.


Απ’ την πρωτοσέλιδη «μελετημένη»  φωτογραφία της φυλλάδας κάνει "μπαμ"η προβοκάτσια! Η λεζάντα της φώτο μας γράφει "Το γνωστό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα δικαιοσύνης, Πάνος Λάμπρου, μαζί με μασκοφόρους!". Μάλλον χάνους θεωρεί τους αναγνώστες του το "Π.Θ" γιατί για ... αόμματους δεν παίζει... Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι στην φωτογραφία φαίνεται ολοκάθαρα -από την στολή που φοράει- ότι ο  «μασκοφόρος» είναι μπάτσος!!!  Και την εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να μας παρουσιάσει το δημοσίευμα με προφανή στόχο να ενεργοποιήσει τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας τη βλέπουμε από την εισαγωγή του:

«Διαστάσεις θρίλερ, που παραπέμπει στην αμερικανική ταινία τρόμου «Δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάιντ, προσλαμβάνει η ανάρμοστη σχέση που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε στελέχη του κυβερνητικού χώρου και σε σκοτεινής προέλευσης πρόσωπα που υποδύονται μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα και λυμαίνονται τα κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες».

Πριν αναφερθούμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα οποία γίνεται λόγος να πούμε ότι το δημοσίευμα αναφέρεται στις ΜΚΟ «Team Humanity» και  «Proemaid».
Επιφυλακτικοί όπως είμαστε για τον ρόλο των ΜΚΟ, επικοινωνήσαμε με συντρόφους  στην Μυτιλήνη και μας είπαν ότι γνωρίζουν άτομα απ’ αυτές τις συλλογικότητες, μιλώντας μας με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτούς και ότι μάλλον είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί  ότι οι οργανώσεις τους «λυμαίνονται κονδύλια για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες», όπως αναγράφει η φυλλάδα του κομιστή. (Στο διαδίκτυο φανταζόμαστε θα βρει κάποιος περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτές τις οργανώσεις. Δεν έχουμε καιρό να το κάνουμε τώρα, ενώ προσδοκούμε αργά σήμερα το απόγευμα να έχουμε αναλυτική σχετική ανταπόκριση από την Μυτιλήνη).

Ας παραθέσουμε όλο το σχετικό δημοσίευμα του "Π.Θ" και το σχολιάζουμε:


Ηταν πρωινές ώρες της 14ης Ιανουαρίου 2016 όταν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος έκανε περιπολία μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας. Στο ραντάρ του εντόπισε βάρκες μεταναστών αλλά και ένα ταχύπλοο να ξεκινάει από την ελληνική πλευρά και να κατευθύνεται προς τα τουρκικά παράλια. 

Το συμβάν και η καταδίωξη που ακολούθησε περιγράφονται λεπτομερώς στο επίσημο δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος εκείνης της ημέρας; «Πλοίο Aνοιχτής Θαλάσσης  ΑΣ.-ΕΛΑΚΤ. (ΠΑΘ.) εντόπισε ημεδαπό ιδιωτικής χρήσης ταχύπλοο σκάφος να κινείται πλησίον λέμβων με αλλοδαπούς, ευρισκόμενων εντός τουρκικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αεροδρομίου ν. Λέσβου, χωρίς προς τούτο άδεια. 

Στη θέα του ΠΑ.Θ. ΛΣ.-ΕΛΑΚΤ. το εν λόγω ταχύπλοο επιχείρησε να απομακρυνθεί και ακολούθησε καταρχήν καταδίωξη, η οποία δεν συνεχίστηκε καθόσον το ανωτέρω σκάφος προέβη σε κράτηση μηχανών». Στη συνέχεια τα πέντε αλλοδαπά μέλη του πληρώματος οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, «όπου κατόπιν σχετικής ενημέρωσης αρμόδιου εισαγγελέα συνελήφθηκαν. Το ΤΙΧ σκάφος κατασχέθηκε ενώ επ' αυτού εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία (03) μαχαίρια στιλέτα και δύο (02) ψηφιακές διόπτρες νυκτός».



Οι πέντε συλληφθέντες ήταν μέλη δύο ΜΚΟ που επιχειρούσαν στη Λέσβο σε ζητήματα μεταναστών και προσφύγων. Οι δύο από αυτούς, αραβικής καταγωγής και δανικής υπηκοότητας, ανήκαν στη ΜΚΟ «Team Humanity» και οι άλλοι τρεις, Ισπανοί, έπαιρναν μέρος στη συγκεκριμένη επιχείρηση για λογαριασμό της ΜΚΟ «Proemaid». 

Οι συλληφθέντες αλληλέγγυοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 16 Ιανουαρίου στη Λέσβο. Και στους  πέντε απαγγέλθηκε η κατηγορία της απόπειρας παροχής βοήθειας σε αλλοδαπούς  για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια, ενώ σε τρεις εξ αυτών απαγγέλθηκε και η κατηγορία της οπλοκατοχής. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα συγκεκριμένα άτομα επιχειρούσαν στην οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας ρυμουλκώντας  βάρκες  με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές  να κινδυνεύουν ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος και χωρίς να ενημερώσουν τις Αρχές για τη δράση τους.

Στη σκιά των εξελίξεων αυτών, οι πέντε συλληφθέντες  οδηγήθηκαν στις  16 Ιανουαρίου στο Δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης για να απολογηθούν. Από νωρίς το πρωί έξω από αυτό βρίσκονταν για να τους συμπαρασταθούν η βουλευτής Β’ Αθήνας Βασιλική Κατριβάνου, ο βουλευτής Λέσβου Γιώργος  Πάλλης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου. Με κοινή δήλωσή τους, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του κόμματος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα επί του ζητήματος δηλώνοντας την πρόθεσή τους  να καταθέσουν υπέρ των «συλληφθέντων: 
«Βρεθήκαμε σήμερα στα δικαστήρια Μυτιλήνης οι βουλευτές Γ. Πάλλης και Βασιλική Κατριβάνου και ο Πόνος Λάμπρου, μέλος της Π.Γ. τον ΣΥΡΙΖΑ, για να καταθέσουμε υπέρ των πέντε εθελοντών που διώκονταν για παράνομη διακίνηση προσφύγων. Δεν είναι δυνατόν η αλληλεγγύη και η διάσωση ανθρωπίνων ζώων να βαφτίζεται trafficking και κακουργηματική πράξη. Αποτελεί διακριτό ζήτημα να μπει σε πλαίσιο η δράση των ΜΚΟ από την αυθαίρετη καταστολή. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των κατηγορουμένων και των αλληλέγγυων, των οποίων τη συνεισφορά θεωρεί σημαντική και υπό τις παρούσες συνθήκες απαραίτητη».

Μετά την 11ωρη απολογία τους, ανακριτής και εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης αποφάσισαν να μην κρίνουν προφυλακιστέο κανέναν από τους συλληφθέντες, επιβάλλονταν ωστόσο χρηματική εγγύηση σε όλους, ενώ σε έναν από αυτούς απαγόρευσαν την έξοδο από τη χώρα. Συγκεκριμένα, στον ιδιοκτήτη του σκάφους με το οποίο επιχειρούσαν, με την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης κάθε εβδομάδα, ενώ του επιβλήθηκε και καταβολή εγγύησης 10.000 ευρώ. Στους υπόλοιπους τέσσερις επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ για τον καθέναν.


Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις  τους  ύστερα από την απόφαση μη προφυλάκισης των πέντε αλληλέγγυων χαρακτήρισαν «ντροπή» την όλη υπόθεση. Η κυρία Κατριβάνου σημείωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σαφή δήλωση πως η αλληλεγγύη δεν βαφτίζεται trafficking και δεν ποινικοποιείται. Το γεγονός ότι σε έναν από αστούς επιβάλλουν εγγύηση 10.000 ευρώ και τον αναγκάζουν να παραμείνει στη χώρα για να παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του διαλύει τη ζωή. Θεωρούμε ότι το μήνυμα που δίνεται με όλη αυτή την ιστορία πρέπει να αλλάξει και η αλληλεγγύη πρέπει να τιμάται και όχι να ποινικοποιείται. Αξίζουν ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για τις ζωές που σώζουν αυτοί οι άνθρωποι». 

Από την πλευρά του ο κ. Πάλλης ζήτησε να δοθεί κατεύθυνση από την πολιτικό ηγεσία ώστε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια «ντροπιαστικά», όπως τα χαρακτήρισε, περιστατικά: «Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μια πληγή στην εικόνα της Λέσβου της αλληλεγγύης και της συνολικής προσπάθειας που κάνουμε όλοι οι πολίτες της, οι αλληλέγγυοι και όλες οι ομάδες των ανθρώπων που έχουμε ριχτεί, στη μάχη να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Το μόνο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι αίσθηση της ντροπής για μια τέτοια εξέλιξη ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους  που ρισκάρουν τις ζωές τους μέσα στη θάλασσα για να σώσουν άλλους ανθρώπους. Επόμενα μας ευχαριστεί μόνο το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι. Οι περιοριστικοί όροι στον έναν κατηγορούμενο και το κατηγορητήριο όπως συστάθηκε δεν μπορούν να μας αφήνουν ικανοποιημένους. Θα πρέπει γα παρθεί μια πολιτική απόφαση ώστε να δοθεί μια κατεύθυνση από την πολιτική ηγεσία για να μην έχουμε στο μέλλον άλλα τέτοια φαινόμενα».


Παραθέσαμε όλο το δημοσίευμα της φυλλάδας. Ας το σχολιάσουμε λίγο. Το «Π.Θ» "ξεχνάει" να κάνει την παραμικρή αναφορά για τις αντιδράσεις που υπήρξαν σε μια σειρά χώρες όταν οι ακτιβιστές που φυλακίστηκαν για τρεις μέρες κατάγγειλαν σε ξένες εφημερίδες τις συνθήκες κράτησής τους «σε ένα βρόμικο κελί τριών τετραγωνικών μέτρων. Είχε μόνο μία τουαλέτα, ήταν πολύ απάνθρωπο. Είναι απίστευτο ότι υπάρχουν ακόμη τέτοια κελιά στην Ευρώπη του 21ου αιώνα» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» ο ακτιβιστής Julio Latorre  ένας απ’ τους εθελοντές της ΜΚΟ «Proemaid» που πέρασε αυτή την δικαστική περιπέτεια οδηγούμενος στο δικαστήριο «με χειροπέδες λες και είμαστε τρομοκράτες».
Ανάλογα δημοσιεύματα υπήρξαν σε αρκετές ξένες εφημερίδες αλλά η φυλλάδα του Αναστασιάδη τα αγνοεί. Και αυτό είναι το ελάχιστο.

Από πού προκύπτει ο «ξύλινος» τίτλος του δημοσιεύματος που μας λέει για «Τρίγωνο Λάμπρου- ύποπτων ΜΚΟ – διακινητών»; Ποιες είναι οι «ύποπτες ΜΚΟ», και από πού τεκμηριώνεται ότι είναι προβληματική η λειτουργία τους; Πού εντοπίζονται οι «διακινητές» και πού «κολλάνε» στο όλο δημοσίευμα; Πού εμπλέκεται ο Π. Λάμπρου με όλα αυτά; Και ποιοι είναι οι «Παρακρατικοί "αναρχοσυριζαίοι" που κατάργησαν το κράτος»;
Απάντηση σ’ αυτά τα ερωτήματα δεν μας δίνει το λιβελογράφημμα.

Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πάρα πολλά για να δείξουμε πόσο αλήτικο, προβοκατόρικο είναι αυτό το δημοσίευμα της φυλλάδας του κομιστή που βγάζει ένα θέμα απ’ το «ψυγείο» που το έχει για ένα τρίμηνο, προσθέτει «αλατοπίπερο» και μας το σερβίρει σαν φρέσκο.
Θα περιμένουμε όμως τους συντρόφους από την Μυτιλήνη να μας στείλουν την ανταπόκρισή τους και θα επανέλθουμε.  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger