Home » , , » Ο Ν. Μπογιόπουλος για το εφοπλιστικό "θαύμα" (Ηχητικό)

Ο Ν. Μπογιόπουλος για το εφοπλιστικό "θαύμα" (Ηχητικό)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 | 12:16 π.μ.

«Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους» τιτλοφορούσε πριν καιρό κύριο άρθρο της οικονομική εφημερίδα.
Φυσικά γνωρίζαμε ότι και εν μέσω καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια των εφοπλιστών εξακολουθούν να γιγαντώνονται, ξέροντας επίσης πώς συμβαίνει αυτό το εφοπλιστικό «θαύμα».

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία, γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας ενώ συμπληρώναμε ότι οι εφοπλιστές είναι χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, στα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια.  Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν έχουν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές με τα «σαπάκια» τους που τα πληρώνουμε πανάκριβα. Εξάλλου, δικοί μας άνθρωποι χάνονται. Αυτοί και η κλίκα τους ταξιδεύει με πολυτελείς κότερα και λίαρ τζετ.  

Με αφορμή την κατάθεση στην βουλή, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη –μετά από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ- των στοιχείων για τα ποσά με τα οποία φορολογήθηκαν οι εφοπλιστές τα τελευταία χρόνια, ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, κάνει αναφορά –στην ραδιοφωνική του εκπομπή- για το ισχύον εφοπλιστικό φορολογικό καθεστώς. Επικαλούμενος στοιχεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης μας λέει πώς αντιμετωπίζεται διαχρονικά η κλίκα αυτή της ντόπιας πλουτοκρατίας και στο ζήτημα της φορολογίας, από το αστικό πολιτικό προσωπικό, συγκρίνοντας την μάλιστα με την αντιμετώπιση που έχουν τα λαϊκά στρώματα.

Υ.Γ:   Σε μια προκήρυξη της η 17 Νοέμβρη έγραφε: "Παραφράζοντας λοιπόν έναν ξένο συγγραφέα ο οποίος έγραφε: «ένας εκατομμυριούχος, στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του, έχει στη διάθεση του περισσότερες ανθρώπινες ζωές από τον οποιονδήποτε μονάρχη» μπορούμε να πούμε χωρίς καμιά υπερβολή, ότι ένας Έλληνας εφοπλιστής στο βάθος των χρηματοκιβωτίων του έχει να παρουσιάσει περισσότερα πτώματα, έχει περισσότερες ανθρώπινες ζωές πού χει αφαιρέσει, από τον οποιοδήποτε κοινό «εγκληματία» των φυλακών".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger