Home » , » Μια απ’ της πιο γνωστές σκευωρίες της ιστορίας ξεκίνησε σαν σήμερα το 1920. Σάκο και Βαντσέτι, αναρχικοί εργάτες, πέφτουν θύματα του ταξικού μίσους των κεφαλαιοκρατών

Μια απ’ της πιο γνωστές σκευωρίες της ιστορίας ξεκίνησε σαν σήμερα το 1920. Σάκο και Βαντσέτι, αναρχικοί εργάτες, πέφτουν θύματα του ταξικού μίσους των κεφαλαιοκρατών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 | 1:45 π.μ.

Μια απ’ της πιο γνωστές σκευωρίες της ιστορίας που είχε θύμα τους Ιταλούς αναρχικούς Σάκο και Βαντσέτι, μετανάστες στην Αμερική, ξεκίνησε σαν σήμερα το 1920.
Η κατηγορία ήταν σκηνοθετημένη και στόχο είχε να πλήξει το εργατικό κίνημα των ΗΠΑ, στο οποίο οι δύο αναρχικοί εργάτες πρωτοστατούσαν.

Τηλεγραφικά η ιστορία, με περισσότερες λεπτομέρειες στις παραπομπές μας.

Δυο άντρες ληστεύουν και δολοφονούν τον ταμία και έναν φρουρό του εργοστασίου κατασκευής παπουτσιών Slatter and Morrill, αποσπώντας $15.776, στη Μασαχουσέτη.

Τρεις εβδομάδες αργότερα οι Ιταλοί μετανάστες και διακεκριμένοι αναρχικοί Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti, κατηγορούνται και συλλαμβάνονται για το έγκλημα, παρά τις ανύπαρκτες αποδείξεις εναντίον τους.

Μετά από μια δίκη επτά εβδομάδων, οι Sacco και Vanzetti κρίνονται ένοχοι, χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές αποδείξεις, για φόνο και καταδικάζονται σε θάνατο.
Επτά χρόνια αργότερα, μετά από πολυπληθείς εφέσεις και την τεράστια δημόσια κατακραυγή, εκτελούνται αμφότεροι για τα «εγκλήματά τους».

Η εκτέλεση των Sacco και Vanzetti δεν είναι άλλο από μια εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία.

Οι Σάκο και Βαντσέτι ήταν κομμάτι του μεγάλου μεταναστευτικού κύματος του τέλους του 19ου- αρχών του 20 αιώνα, που μέσα σε ελάχιστα χρόνια γέμισε την Αμερική με εκατομμύρια απελπισμένους, που αναζητούσαν τη Γη της Επαγγελίας. Ηταν μέσα σε εκείνους που είδαν τον εαυτό τους όχι σαν μελλοντικούς πλούσιους στη Γη της ευκαιρίας, αλλά σαν ανθρώπους που πάλευαν πλάι και μαζί με όλους τους εργάτες που γνώριζαν την άγρια εκμετάλλευση, για το μεγάλο όνειρο της κοινωνικής απελευθέρωσης. Για το όνειρο ενός κόσμου καλύτερου, χωρίς δεσμά και χωρίς καταπίεση κάθε είδους.

Διαβάστε ακόμα

Σάκο και Βαντσέτι Οι δύο ιταλοί αναρχικοί, που καταδικάστηκαν σε θάνατο χωρίς να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία

Σαν σήμερα, 15/04/1920, οι Σάκο και Βαντσέτι «φορτώνονται» με την κατηγορία φόνου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger