Home » , » Υπόθεση εκβιασμών, το SBC TV και στη μέση Ν. Παππάς

Υπόθεση εκβιασμών, το SBC TV και στη μέση Ν. Παππάς

Από giorgis , Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 | 12:53 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Προφανώς θα θυμάστε τις καταγγελίες που είχε κάνει η παρουσιαζόμενη από τα ΜΜΕ επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλία Κάτζου. 
Οι καταθέσεις της στον εισαγγελέα για την ύπαρξη κυκλώματος εκβιαστών οδήγησαν τρεις κατηγορουμένους, έναν εκδότη και δυο δημοσιογράφους, να αντιμετωπίζουν την ποινή ακόμα και της ισόβιας κάθειρξης, όπως αναφέρει η καταγγέλουσα σε δήλωση της.  
Στην ίδια τοποθέτησή της η Κάτζου δηλώνει μεταξύ άλλων: «Η προσφυγή μου στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ήταν η μόνη και υποχρεωτική επιλογή, όταν οι εκβιαστές μου με είχαν οδηγήσει σε καταναγκαστική κατάσταση, με αποκορύφωμα την απειλή για τη ζωή της 13χρονης κόρης μου... εάν, τελικά, η πρωτοβουλία μου αυτή οδηγήσει στην εξάρθρωση και όλων των όμοιων κυκλωμάτων, που λυμαίνονται το χώρο της δημοσιογραφίας, θα αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένη». 

Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο. Οι δεύτερες σκέψεις και οι προβληματισμοί αρχίζουν να δημιουργούνται από ορισμένες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα μ’ αυτές η ουσιαστική δουλειά της Κάτζου είναι να εργάζεται σαν αρθρογράφος σε ιστοσελίδες και έντυπα με οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό περιεχόμενο. 
Μάλιστα στην κατάθεση του ο κατηγορούμενος για την υπόθεση εκβιασμών δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου τόνισε ότι η σχέση  του με την Κάτζου ήταν εργοδότη-υπαλλήλου αφού «η Αμαλία Κάτζου. εργάζεται ήδη σε εμένα». 
Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την εργασιακή τους σχέση αλλά αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι οι δυο τους παρουσίαζαν μια τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι SBC. (Ελάχιστα πράγματα γνωρίζαμε για τον τηλεοπτικό αυτό δίαυλο. Από δημοσίευμα του περιοδικού Unfollow μαθαίνουμε ότι αυτό το περιθωριακό κανάλι είχε κλείσει -κατέβηκε από την Digea- και ξανάνοιξε το καλοκαίρι του 2015, επί υπουργίας Ν. Παππά. Εκπέμπει με νοικιασμένη συχνότητα από τον φυγάδα Κυριακίδη -σκάνδαλο Rroton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης- με τον ιδιοκτήτη του Ηλία Κοπανίτσα να πλασάρεται μεταξύ των νέων προσώπων στο γαλαξία των τηλεοπτικών συχνοτήτων).

Τι είδους εκπομπή παρουσίαζαν; Σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέραμε «Κάτζου και Φράγκος, λειτουργούσαν σαν ιεροεξεταστές του μάνατζμεντ των συστημικών τραπεζών. Μιλούσαν και ξαναμιλούσαν για τις διοικήσεις όχι με τον τρόπο της δημοσιογραφικής προσέγγισης ή της σκληρής επικριτικής στάσης, αλλά μάλλον της διαμεσολάβημένης μεταφοράς μηνυμάτων..». Μάλιστα. Καθαρό το υπονοούμενο του δημοσιεύματος.

Τα «μυστήρια» όμως δεν σταματούν εδώ. Μια περατζάδα να κάνει κανείς στις παρουσίες που έχουν στο facebook Φράγκου και Κάτζου, διαπιστώνει ενδιαφέροντα πράγματα. Βλέπουμε τον πρώτο να φωτογραφίζεται με την γυναίκα που σήμερα τον καταγγέλλει σαν εκβιαστή και να διαφημίζει εκπομπή τους στο SBC TV.γράφοντας: «And the game has just begun...Τώρα θα μιλήσουμε για τα κόκκινα δάνεια και τις διοικήσεις των τραπεζών». 
Ενδιαφέρουσα και η ανάρτησή στον ιστότοπο της Κάτζου όπου συναντάμε σχετική φωτογραφία με την λεζάντα της να γράφει: «Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλάει στο δημοσιογράφο, Βασίλη Ταλαμάγκα για το ασφαλιστικό, το κυβερνητικό έργο και βεβαίως το νέο τηλεοπτικό τοπίο».

Και απ’ ότι μαθαίνουμε δεν είναι η μοναδική φορά που ο Νίκος Παππάς επιλέγει το συγκεκριμένο τηλεοπτικό κανάλι για να εκδηλώσει τις κυβερνητικές προθέσεις για το ξαναμοίρασμα της ραδιοτηλεοπτικής πίτας. Δεν είναι λίγο περίεργο;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger