Home » , » Στον χαβά της σκανδαλολογίας

Στον χαβά της σκανδαλολογίας

Από giorgis , Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 | 3:54 π.μ.

Του Γ. Γ.

Ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα, αν πιστέψουμε τον καταιγισμό πληροφοριών που αναφέρονται στο τι πρόκειται να αποκαλυφθεί στην συζήτηση που θα γίνει την Τρίτη στην βουλή για την δικαιοσύνη και την διαφάνεια. Ας μην πάρουμε θέση στα όσα διαρρέει το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο στα φιλικά σ’ αυτό ΜΜΕ προαναγγέλλοντας για «σκελετούς που θα βγουν απ’ τις ντουλάπες για Ν.Δ και ΜΜΕ».

Εχουμε όμως μια απορία. Πώς και ξαφνικά ξεθάφτηκαν ιστορίες στις οποίες είχε πέσει ταφόπλακα;

Διαβάζουμε ας πούμε σε έντυπο που πρόσκειται στο κόμμα της Κουμουνδούρου ότι ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της Προανακριτική Επιτροπής για το Βατοπέδι, Δημήτρης Τσιρώνης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της βουλής Νίκο Βούτση με την οποία τον προτρέπει να ζητήσει την κλήση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να καταθέσει, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη και ακατανόητη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως πλυντηρίου ξεπλύματος ποινικών και αστικών ευθυνών επωνύμων παραγόντων της οικονομικής ζωής».  

Καλά μύγα τσίμπησε τώρα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ; Και αυτό το σκάνδαλο έχει «σφραγιστεί» εδώ και χρόνια με το γνωστό «νόμιμο και ηθικό» του Βουλγαράκη και την περιβόητη απόφαση του Σανιδά για «παραπλανημένους» υπουργούς.
Πρέπει να είναι πολύ καχύποπτος κάποιος –σαν εμάς δηλαδή- για να σκεφτεί ότι σ’ αυτό το σκάνδαλο είχε ενεργεί συμμετοχή ο Σταύρος Ψυχάρης αφού διατηρούσε (και διατηρεί;) πολύ καλή επαφή με τους καλόγερους αυτού του μοναστηριού σχέση που απέκτησε σαν διοικητής του «αγίου» όρους που ήταν μέχρι το 2001.
Λέμε δηλαδή ότι δεν αποκλείεται το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να «πουλάει» εκδούλευση –με στοιχεία που απέκτησε σαν πρόεδρος της επιτροπής που αναφέραμε- στον ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας την «αξιοποίησή» του από το κυβερνητικό κόμμα. Προφανώς θα θεώρησε ιδανική την συγκυρία τώρα που υπάρχει ανοιχτό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ - ΔΟΛ.

Την ίδια στιγμή δημοσιεύματα φέρνουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «τρέμει» στην ιδέα ότι κατά την συζήτηση της Τρίτης στην βουλή ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μπορεί «να ανοίξει το στόμα» του.
Κι αυτό γιατί το κυβερνητικό στέλεχος που προέρχεται από την δεξιά παράταξη γνωρίζει πάρα πολλά από τα «άπλυτα» της Ν.Δ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τύπος αυτός υπήρξε διοικητής της ΕΥΠ ενώ σαν εισαγγελέας ξελάσπωσε την Ν.Δ όταν ήρθε στην επιφάνεια » το σκάνδαλο της MAYO (το περιβόητο μαύρο ταμείο της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη).

Αν ισχύουν και οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αγόρασε» από τον Ερβέ Φαλτσιανί. (Εδώ και χρόνια με το να «πουλάει» συνεντεύξεις και πληροφορίες βιοπορίζεται ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας HSBC που κατάφερε να ιδιοποιηθεί γύρω στις 80.000 καρτέλες μεγαλοκαταθετών, και οι 2.063 απ' αυτές αποτέλεσαν τη Λίστα Λαγκάρντ) που φέρουν πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ να διαθέτουν «μαύρους» λογαριασμούς στο εξωτερικό, τότε όντως οι εξελίξεις θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Ας αναμένουμε όμως γιατί η λαϊκή ρήση «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα» έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στην πολιτική ζωή μας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger