Home » , » "Γιατί να είσαι άνθρωπος όταν μπορείς να είσαι πετυχημένος;" (Μπρεχτ)

"Γιατί να είσαι άνθρωπος όταν μπορείς να είσαι πετυχημένος;" (Μπρεχτ)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 | 12:12 π.μ.

Όταν από σπόντα βρέθηκε βουλευτής ο δημοσιογράφος Γιώργος Κυρίτσης –διαδέχτηκε τον Νίκο Χουντή όταν αυτός κατέλαβε την έδρα του Μανώλη Γλέζου στην Ευρωβουλή-  και ψήφισε το «αριστερό» μνημόνιο, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μνημείο δημοσιογραφικής … λογοτεχνίας, όπως γράφαμε τότε. Εκανε λόγο ότι «αρρώστησε» γιατί δεν «πίστευε στο μνημόνιο», μιλώντας παράλληλα για την πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή του, περισσότερο κι απ’ όταν «κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού», όπως τόνιζε στις δηλώνεις του.

Από τότε όμως κύλισε πολύ καιρό στο αυλάκι. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα ντόμπερμαν υπεράσπισης της ταξικής μνημονικής κυβερνητικής πολιτικής, φτάνοντας στα όρια της χυδαιότητας με την γραπτή και τηλεοπτική παρουσία του.

Η παρακάτω δήλωση του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Αυγής» δεν παίρνει κανέναν παραπάνω σχολιασμό από την πρόταση του  Bertolt Brecht «Γιατί να είσαι άνθρωπος όταν μπορείς να είσαι πετυχημένος;». Και ο Γ. Κυρίτσης ξέχασε κάθε ίχνος ανθρωπιάς του, αρκεί να αποκτήσει τον τίτλο του «πετυχημένου». 

«Το ελληνικό κράτος δεν παίζει το κρυφτό. Οι ελληνικές αρχές ούτε κατευθύνουν, ούτε διευκολύνουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν κλειστά σύνορα, αλλά αντιθέτως λειτουργούν αποτρεπτικά στο πλαίσιο των καθηκόντων τους».

Γιώργος Κυρίτσης, - εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το προσφυγικό
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger