Home » , , » Δημοσιογραφική ανεπάρκεια ή «πούλησε» εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζηνικολάου; (Βίντεο)

Δημοσιογραφική ανεπάρκεια ή «πούλησε» εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζηνικολάου; (Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 | 4:30 π.μ.

Του Γ. Γ

Δημοσιογραφική ανεπάρκεια ή «πούλησε» εκδούλευση στον ΣΥΡΙΖΑ ο Χατζηνικολάου; Αυτό το ερώτημα θα δημιουργήθηκε σε κάθε αντικειμενικό παρατηρητή που άντεξε να παρακολουθήσει την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στον εκδότη – δημοσιογράφο και η οποίο κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η δικιά μας απάντηση είναι κατηγορηματική. Με δεδομένο ότι στο χώρο της εκδοτικοδημοσιογραφικής αλητείας δεν κάνουν πιάτσα μαλάκες, αλλά λαμόγια περιωπής, η στάση του Χατζηνικολάου απέναντι στον Τσίπρα είναι ένα «γραμμάτιο» που περιμένει την «εξόφληση» του.  Αλλωστε ο μακαρίτης ο Νίκος Κακαουνάκης είχε πει κάποτε μια σωστή κουβέντα αναφερόμενος στους μεγαλοδημοσιογράφους του σιναφιού του: «Ο καλύτερος από μας, έχει πουλήσει τη μάνα του την ίδια».
Το ότι τα έργα και οι ημέρες τους δεν γίνονται ποτέ γνωστά είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία. Όπως δεν έγιναν ποτέ γνωστό ποιες δυνάμεις συνέργησαν ώστε να επέλθουν τα «θαύματα» που έκαναν τον Χατζηνικολάου από ένα απλό τηλεπαρουσιαστή σημερινό πανίσχυρο ιδιοκτήτη ΜΜΕ.

Ας μην μακρηγορήσουμε όμως και ας επανέλθουμε στο θέμα μας. Στις πάνω από δυόμισι ώρες που κράτησε η συνέντευξη του Χατζηνικολάου με τον Αλέξη Τσίπρα, ένα απ’ τα θέματα που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία, οι μυστικές συναντήσεις του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ, Ψυχάρη, κράτησε λιγότερο από δέκα λεπτά. (Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο). Και ο τρόπος της αντιμετώπισης του καλεσμένου του από τον παρουσιαστή της εκπομπής πρέπει να διδάσκεται στις δημοσιογραφικές σχολές, σαν παράδειγμα κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.

Δείτε ένα παράδειγμα. Ρωτάει   ο Χατζηνικολάου τον Τσίπρα: «Γιατί έγιναν μυστικές συναντήσεις»;  Και η απάντηση που παίρνει τον καλύπτει πλήρως: «Ηταν η επιθυμία του συνομιλητή μου να μην βγούμε σε δημόσιο χώρο»! Λέει λοιπόν ο πρωθυπουργός της χώρας ότι ένας εκδότης του ζητάει μυστική συνάντηση, αυτός την αποδέχεται χωρίς καμιά αντίρρηση και ο Χατζηνικολάου αυτό το προσπερνάει χωρίς κανένα σχολιασμό. Ούτε καν αναφέρεται ότι τα όσα έχουν δημοσιευτεί κάνουν λόγω για τέσσερις συναντήσεις και όχι μια, αλλά ούτε ζητάει απ’ τον Τσίπρα να γνωστοποιήσει ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με τον πρόεδρο του ΔΟΛ. Αφήνει τον πρωθυπουργό να βάλει την κασέτα του κάνοντας ένα μονόλογο για το πόσο η κυβέρνησή του καταπολεμάει την διαπλοκή, για την αδειοδότηση  που προχωράει η κυβέρνησή του στα κανάλια για να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, μπλα μπλα …

Υ.Γ. Πάτε στοίχημα ότι σύντομα θα δείτε ολοσέλιδες κρατικές διαφήμισης στην Realnews (κοστίζουν 25.000 ευρώ η κάθε μια στον αιματηρά φορολογούμενο ελληνικό λαό)  και στον ρ/σ του Χατζηνικολάου;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger