Home » , » Σαν σήμερα το 1999 ξεκίνησε το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στην Γιουγκοσλαβία (Ηχητικό από 'Ελληνοφρένεια")

Σαν σήμερα το 1999 ξεκίνησε το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα στην Γιουγκοσλαβία (Ηχητικό από 'Ελληνοφρένεια")

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 | 2:48 μ.μ.

 «Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να εξαλειφθεί».

Νόαμ Τσόμσκι

Ένα απ’ τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του ΝΑΤΟ έγινε σαν σήμερα, το 1999 –με την συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης- και θύμα τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Το ηχητικό που παραθέτουμε από την σημερινή ραδιοφωνική «Ελληνοφρένεια» που μας θυμίζει αυτό το έγκλημα είναι χαρακτηριστικό.

Στις 78 μέρες που κράτησαν οι βομβαρδισμοί πάνω από 5.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν σύμφωνα με το Βελιγράδι –το ΝΑΤΟ δεν έδωσε στοιχεία- ενώ τα αεροσκάφη 19 χωρών, που συμμετείχαν στην επιχείρηση "Ευσπλαχνικός άγγελος", (ονόματα που βρίσκουν για τα εγκλήματα τους!) ", έριξαν συνολικά 70.000 τόνους πολεμικό υλικό! Ισοπέδωσαν εργοστάσια, γέφυρες, σχολεία νοσοκομεία, ιστορικά μνημεία, κάθε υποδομή του Γιουγκοσλαβικού κράτους.

Ομάδα Σέρβων οικονομολόγων εκτίμησε πως οι ζημιές από τους βομβαρδισμούς ανέρχονται σε 29,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την ιστοσελίδα 902 αντιγράφουμε:
Λίγο πριν τις 9 το βράδυ οι σειρήνες ήχησαν στην Πρίστινα, στο Βελιγράδι, στην Ποντγκόριτσα, στο Νόβισαντ. Το έγκλημα άρχιζε. Η επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας κράτησε 78 μέρες.
Στις 78 αυτές μέρες της «ανθρωπιστικής» τους δράσης τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 35.788 μαχητικές αποστολές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Πενταγώνου, η μία στις πέντε βόμβες που έπληξαν τη Γιουγκοσλαβία, δηλαδή περίπου 500.000 βόμβες, περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο. 
Επίσης, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, οι επιδρομείς εξαπέλυσαν κατά της Γιουγκοσλαβίας 35.450 δέσμες από τις βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες.
Η επίθεση του ΝΑΤΟ έγινε με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Η αλήθεια είναι ότι όταν το 1999 αναπτύχθηκαν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις στην περιοχή, καταγράφτηκαν 547 δολοφονίες και 932 απαγωγές Σέρβων, ενώ έως το 2009 και με σταθερή τη ΝΑΤΟική παρουσία στο Κόσσοβο, οι αριθμοί ήταν: 1.192 δολοφονίες, 1.303 απαγωγές και 1.305 τραυματισμοί Σέρβων.
Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, είχαν την αμέριστη συνεργασία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που ενώ τα ΝΑΤΟικά τανκς περνούσαν από την ελληνική επικράτεια για το Κόσσοβο, εκείνη ισχυριζόταν ότι «δε συμμετείχε» (!) στον πόλεμο...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

24 Μαρτίου 2016 στις 3:51 μ.μ.

Απεμπλουτισμένο ουράνιο-depleted uranium-uranium appauvri
.
βόμβες διασποράς-cluster bombs

24 Μαρτίου 2016 στις 4:12 μ.μ.

Μαλί

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger