Home » , » Ζωίτσα – leals

Ζωίτσα – leals

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 | 1:32 π.μ.

Πηγή: Μαριάννα Τζιαντζή«Πριν»

Μπορεί να μη συμφωνούν όλοι με τα όσα λέει (και με τον τρόπο που τα λέει) η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όμως αερολογίες δεν θα τα πεις τα όσα λέει. Τα όσα γράφει στην προσωπική της ιστοσελίδα είναι μεν σε πρώτο πρόσωπο, όμως ξεπερνούν το «προσωπικό». Είναι μαρτυρίες ή εκτιμήσεις για μια καυτή περίοδο της ελληνικής ιστορίας, πολύτιμο υλικό όχι μόνο για τον ιστορικό του μέλλοντος αλλά και για τους πολίτες του σήμερα. Φωτίζουν το τι είναι η Ζωή, αλλά και το τι είναι οι «άλλοι» ή, έστω, το πώς βλέπει η ίδια τους άλλους, εκείνους με τους οποίους συμπορεύτηκε.

Μπορεί να μην εκλέχτηκε βουλευτής το Σεπτέμβριο, όμως η Ζωή αποδεικνύεται «πολύ σκληρή για να πεθάνει» (πολιτικά εννοείται). Πολύς κόσμος αγαπά και καμαρώνει τη Ζωή, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να πούμε για πολλά σημερινά κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. I love Flambouraris;I love Voutsis; Άσε καλύτερα... Βέβαια, πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι που όχι απλώς την απεχθάνονται, αλλά και της έχουν επιτεθεί με τον χειρότερο τρόπο.

Στη διάρκεια της θητείας της ως προέδρου της Βουλής, η Ζωή έθεσε κορυφαία θέματα και αγωνίστηκε γι’ αυτά (λογιστικός έλεγχος του δημόσιο χρέους, γερμανικές αποζημιώσεις κ.ά.) Ίσως όλα αυτά να μη συνιστούν «επαναστατική πολιτική», όμως δεν είναι και θέματα που πρέπει να προσπερνάμε εμείς οι επαναστάτες.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ότι κινείται στο πλαίσιο της αστικής πολιτικής. Σύμφωνοι, δεν είναι η Πασιονάρια της σύγχρονης εργατικής τάξης. Όμως ο προσωπικός της αγώνας δείχνει πόσο σαθρή, γερασμένη και ύπουλη είναι η αστική πολιτική την οποία ασκούν οι χθεσινοί της σύντροφοι και σημερινοί υβριστές της.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 16 σχόλια

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:39 π.μ.

"Σχήμα λόγου" είναι τα παραπάνω; Γιατί μόνο ως τέτοια θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά...
ΕΜΧ

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:08 π.μ.

Εδω έφτασε η ζωήτσα να μας πει σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΙ οτι το σχήσιμο των μνημονίων σε ενα νόμο και σε ενα άρθρο ήταν σχήμα λόγου.Επι 7 μήνες έκανε πλάτη στην Κυβέρνηση Σύριζα και έθαβε ως πρόεδρος της Βουλής τις προτάσεις του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων όπως έθαψε και την πρόταση πάλι του ΚΚΕ να συμπεριληφθούν στο ερώτημα του ψηφοδέλτιου εκτός των προτάσεων Γιούνκερ αλλά και η πρόταση Τσίπρα και η θέση του ΚΚΕ.Στην πρόταση Τσίπρα των 47 σελλίδων που απέστηλε στην Κομισίον η κυβέρνηση, η Ζωή όπως και ολη η αριστερή πλατφόρμα στην ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας ψήφισε λευκό.Θυμήθηκε να φύγει μονάχα οταν την ενημέρωσε ο Τσίπρας οτι δεν θα βρίσκεται μέσα στις λίστες του ψηφοδελτίου των Εκλογων του Σεπτεμβρίου.

ηλίας Τζ.
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:32 π.μ.

Να λιβανίζει την κυρία "τι είπατε;"!
Τέτοια ξευτίλα από μια μόνιμη αρθρογράφο του "ΠΡΙΝ".....

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:25 π.μ.

Αν λαβει κανεις υπ οψιν του απο ποιο πολιτικο χωρο προερχεται η Κωνσταντοπουλου
και τι καθαρματα εχει εκθρεψει αυτος ο ιδιος χωρος καλη ειναι η δε προσφορα της
το χρονο που καταφερε να παραμεινει εκει σαν προεδρος της Βουλης ηταν σημαντικη
Ειδικα στο θεμα της δημιουργιας και λειτουργιας της επιτροπης αληθειας του δημοσιου χρεους ηταν αθλος αν λαβει κανεις υπ οψιν του τον πολεμο λασπης και
συκοφαντιας που ειχαν εξαπολυσει εναντιον της τα φασιστoειδη συντροφια της
Εμεις πραγματι δεν πρεπει να προσπερναμε και να μην αξιολογουμε τετοιες επι
τυχιες στον ανισο αγωνα που εδωσε η Ζωη Της χρωσταμε πολλα μην ειμαστε αχαριστοι και σε καμια περιπτωση μηδενιστες οπως καποιοι αλλοι melito

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:26 π.μ.

Ζωιτσα... η υπερασπιστρια των δικαιωμάτων των χρυσαυγιτων. Αξέχαστη αλήθεια! !! Δεν μας παρατάτε ρε παιδιά με τα απολειφαδια; Έχουμε σοβαρούς αγώνες μπροστά μας.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:05 π.μ.

ΣΩστος ο αρθρογραφος.Τι να πρωτοθυμηθει κανεις ή να ξεχασει.Τον αγωνα της μεσ στην κυβερνηση να μη καταργηθουν τα 2 μνημονια,την μη καταργηση του ενφια,τον αγωνα της να φερει τους ναζι στη βουλη για την ευρυθμη λειτουργεια της.Ξεχνιουνται αυτα?

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:46 π.μ.

Καλά ρε συ ανώνυμε 14 Φεβρουαρίου 2016 - 1:39 π.μ γιατί άραγε είναι "Σχήμα λόγου" είναι τα παραπάνω;

14 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:24 μ.μ.

ηλίας Τζ. 14 Φεβρουαρίου 2016 - 3:32 π.μ.
Να λιβανίζει την κυρία "τι είπατε;"!
Τέτοια ξεΦτίλα από μια μόνιμη αρθρογράφο του "ΠΡΙΝ".....

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:24 μ.μ.

7.25
και το κκε εχει εκθρεψει πολιτικα καθαρματα κνιτακο! θες να στα απαριθμησω;

ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΣ
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:22 π.μ.

10:24
Εάν δεν πετύχετε να δημιουργήσετε γρήγορα το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα μισθός δεν πρόκειται να πέσει.
Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ότι ο χρόνος είναι πολύ κοντινός και δεν γίνεται να ξεχαστεί ποιά ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα ρετάλια της ΛΑΕ,
οι οποίοι έχουν πάρει σβάρνα κάθε αγωνιστική κινητοποίηση (επιστημόνων, αγροτών κτλ) και κατεβαίνουν με τις σημαίες του κόμματος, δηλ της ΛΑΕ, προς άγραν ψήφων!!! Τα άλογα όμως είναι "κουτσά" διότι όσο κοντή μνήμη και να έχει ο Έλληνας δεν μπορεί να ξεχάσει όσα λένε οι @2:08 και @8:26, δεν μπορεί επίσης να ξεχάσει ότι ο Λαφαζάνης έλεγε όσο ήταν υπουργός "δεν ψηφίζω 3ο μνημόνιο αλλά στηρίζω την κυβέρνηση", ούτε ότι πριν έκανε "αντάρτικο" και δεν πήγαινε στον Πρετεντέρη ενώ τώρα έχει πάρει σβάρνα όλες τις εκπομπές των καναλαρχών και ιδίως του MEGA ακόμη και τα σκουπίδια επειδή ασκεί κριτική (μαϊμού) στον Τσίπρα.
Δεν ξεχνάει επίσης ούτε ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αλαβάνο που συνεργάστηκαν μεταξύ τους τον Γενάρη του 2015, δεν συνεργάστηκαν τον Σεπτέμβρη, ήταν και οι δύο όμως αβανταδόροι της πρώτης φοράς αριστεράς, συνεργάτες της σε σωματεία και σε Δήμους καθώς και απολογητές της στο μαϊμού δημοψήφισμα, και σήμερα συνεργάζονται με το ΛΑΕ για να στήσουν το νέο οπορτουνιστικό ανάχωμα. Γι' αυτό σου λεω κουκουλοφόρε μη φας έχουμε γλαρόσουπα.
Όσο αργά και να στρίβει το καράβι, όσο αργά και εάν συνειδητοποιεί ο λαός το ταξικό του δίκιο και την δύναμή του, αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει η συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας είναι η συντριβή του οπορτουνισμού, αριστερού και δεξιού. Δεν θα κάνουμε το λάθος να αδιαφορήσουμε και να σας θεωρήσουμε αμελητέους ώστε να πετύχετε το διαβρωτικό και διασπαστικό σας έργο, θα σας καταγγέλλουμε και θα σας απομονώνουμε όπως τους χρυσαυγίτες κοπρόσκυλα όπου σας πετυχαίνουμε. Θα σας αλλάξουμε τα φώτα παντού, με όποια προβιά και εάν εμφανιστείτε, ακριβώς επειδή είστε τσιράκια των αφεντικών όπως και οι άλλοι αλλά έρχεστε με μάσκα φίλου και δήθεν συναγωνιστή.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:17 μ.μ.

10.22
κνιτακο εχεις πλακα! τι λες ακριβως:"ο Λαφαζάνης έλεγε όσο ήταν υπουργός δεν ψηφίζω 3ο μνημόνιο αλλά στηρίζω την κυβέρνηση" χαχα!
ο γοντικας και ο μαίλης και η παπαρηγα που στηριζανε με νυχια και με δοντια τις συγκυβερνησεις της ξεφτιλας του κκε και του Συν το 89 και 90 με δεξια και πασοκ ήταν καλυτεροι κολαουζοι; πηγαινε να ρωτησεις την παπαρηγα και ξαναελα! εκτος και αν τα ανθρωπακια του περισσου νομιζαν οτι σωζουν την εργατικη ταξη!! ουστ ρε

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:30 π.μ.

10:17

Και ο πιλάφ όταν ήταν στο ΚΚΕ στήριξε με νύχια και με πόδια τις συγκυβερνήσεις τις ξεφτίλας με Δεξια και Πασοκ.Μόνο εκει που οι άλλοι σταματούν (διάσπαση) ο πιλάφ συνεχίζει (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) ξεκινόντας απο την ψήφιση του Μάαστριχ και έφτασε μέχρι την συμφωνία της 20ης Φεβρουάριο του 15 με την παράταση των Μνημονίων.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:09 μ.μ.

12.30
χαιρομαι που παραδεχεσαι οτι σημερινα στελεχη του κκε συμμετειχαν στην παγκοσμια ξεφτιλα του κκε το 89-90!

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:50 μ.μ.

Μόνο που αυτήν την ξεφτίλα την συνέχισε ο πιλάφ με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ξεκινόντας απο την ψήφιση του Μάαστριχ και έφτασε μέχρι την συμφωνία της 20ης Φεβρουάριο του 15 (εδώ ξεκινάει και η ξεφτίλα της ζωήτσας) με την παράταση των Μνημονίων.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:32 μ.μ.

2.50
ποτε θα στειλετε στον αγυριστο στελεχη σαν τον μαιλη, παπαρηγα που συνεργαστηκαν με τη δεξια; γιατι τους λυπαστε; στειλτε τους για δουλεια σε εργοστασιο!! κοροιδο!

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:47 π.μ.

6:32
Μην ανησυχείς για το πρόγραμμα και τα στελέχη του ΚΚΕ πασοκοσυριζαίε, αυτό είναι δουλειά άλλων. Κοίταξε εσύ να βρεις κανέναν Φίλη
ή Μπαλάφα να σε διορίσουν ως μετακλητό στο Δημόσιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger