Home » , » Νέα ντοκουμέντα αποδεικνύουν συνεργασία της Αγκυρας με τους ισλαμοφασίστες του ISIS (Βίντεο)

Νέα ντοκουμέντα αποδεικνύουν συνεργασία της Αγκυρας με τους ισλαμοφασίστες του ISIS (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 | 10:45 μ.μ.

Επιτέλους μας ήρθε μια καλή είδηση από την Τουρκία. Όπως μας πληροφορεί το βίντεο που παραθέτουμε μετά από 92 μέρες προφυλάκισης στις φυλακές Σιλιβρί της Κωνσταντινούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι, -με απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας-,  χωρίς όμως να παύσει η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον τους, ο διευθυντής της Cumhuriyet Τζαν Ντιουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ.

Τα δυο αυτά θύματα, κρατικής λογοκρισίας –απ’ τα δεκάδες  που υπάρχουν στην γειτονική χώρα- είχαν προφυλακιστεί τον περασμένο Νοέμβρη, όταν τους είχε ασκήθηκε δίωξη για «κατασκοπεία» και «αποκάλυψη κρατικών απορρήτων». Ο λόγος ήταν ότι είχαν δημοσιοποιήσει βίντεο που έδειχνε φορτηγά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) να μεταφέρουν όπλα με αποδέκτες ισλαμιστές αντάρτες της Συρίας τον Ιανουάριο του 2014.

Την ίδια ώρα άλλο ένα ντοκουμέντο έρχεται στην δημοσιότητα που αποδεικνύει την αγαστή συνεργασία του καθεστώτος της Αγκυρας με τους ισλαμοφασίστες του Isis. Τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ ηγετικού στελέχους του Χαλιφάτου και αξιωματούχου του τουρκικού στρατού που δείχνουν ιδιαίτερη οικειότητα και συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών.

>
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger