Home » , » Σε φυγή έτρεψε τους νεοναζί βουλευτές ο Θ. Παφίλης (Βίντεο)

Σε φυγή έτρεψε τους νεοναζί βουλευτές ο Θ. Παφίλης (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 | 1:20 π.μ.

Σε μεγάλη ρέντα ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, στην σημερινή συνεδρίαση της βουλής που κράτησε σχεδόν μέχρι τις 2 το πρωί.
Δεν φτάνει  που αρχικά έκανε «λιώμα» τον Λοβέρδο που θέλησε να κάνει αναφορά σε «Σοβιετικό παρασύνταγμα» έκανε και τους βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος να αποχωρήσουν πανικόβλητοι από την αίθουσα της συνεδρίασης αφού δεν μπορούσαν να αντέξουν τα λεκτικά «χαστούκια» που δεχόταν από τον βουλευτή του ΚΚΕ.

Εναυσμα –απ’ ότι παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- η προσπάθεια του κοινοβουλευτικού ναζιστικού μορφώματος  να κάνει την αγιογραφία του δικτάτορα Μεταξά.
Με το που έλαβε τον λόγο ο Θ. Παφίλης ήταν καταπέλτης. Θύμισε ποιος πραγματικά ήταν ο δικτάτορας Μεταξάς, του «ρετσινόλαδου», ο εγκληματίας που παρέδωσε φυλακισμένους κομουνιστές στους Γερμανούς.

Ο βουλευτής όμως του ΚΚΕ δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό. Εκανε αναφορά και σε ένα άλλο «ίνδαλμα» των νεοναζιστών, το δικτάτορα Παπαδόπουλο, ο οποίος της εποχή της κατοχής ήταν αξιωματικός των ταγμάτων ασφαλείας υπεύθυνος να μαζεύει τις σοδιές των αγροτών στο νομό Αχαΐας για τα Γερμανικά στρατεύματα.
Σε αμηχανία οι βουλευτές της Χ.Α, μπροστά στο δριμύ κατηγορώ του βουλευτή του ΚΚΕ, αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδρίασης.

Από τα βέλη του Παφίλη δεν ξέφυγε και ο λαγός του συστήματος Λεβέντης (εδώ θεωρήσαμε καλύτερο να προσθέσουμε σχετικό βιντεάκι από την «Ελληνοφρένεια» ενώ σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις επανέλαβε πιο αναλυτικά όσα είχε πει στην αρχική ομιλία του.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

12 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:27 μ.μ.

Πολυ καλο βιντεο!!!Μπραβο στον συντροφο Παφιλη και στα συντροφια της Ελληνοφρενιας!!!

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:33 μ.μ.

Αυτό που δεν είπε ο Παφίλης είναι ότι το αίτημα των κομμουνιστών να πολεμήσουν τους εισβολείς, σήμερα θεωρείται λαθεμένο από τον ίδιο και τη λοιπή ηγεσία.

Μην ξεχνάμε ότι η αντίσταση ή όχι του Συριακού λαού θεωρείται ψευτοδίλημμα.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:57 μ.μ.

Γαμαει ο τυπος. Μεστός, απλός, άμεσος , καταπέλτης. Μπράβο στο ΚΚΕ.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:46 μ.μ.

@ 12 Φεβρουαρίου 2016 - 4:33 μ.μ.
Ληγμένα, χρυσαύγουλο ή και τα δύο? Η αντίσταση στον ιμπεριαλισμό ποτέ δεν ήταν ψευτοδίλημμα. Ούτε για το λαό της Συρίας, ούτε για το λαό της Λιθουανίας, ούτε για τον Ελληνικό λαό το 40 και αργότερα, ούτε για κανένα λαό. Ο προσανατολισμός όμως του κινήματος, ο εγκλωβισμός του και ο αυτοπεριορισμός του σε εθνικιστική/αστικοδημοκρατική κατεύθυνση είναι κρίσιμης σημασίας για το που θα καταλήξουν αυτά τα κινήματα/αντιστάσεις. Αντίσταση στον ιμπεριαλισμό δεν σημαίνει να διαλέξεις τον "καλύτερο" ιμπεριαλιστή. Η ιστορία το χει δείξει καθαρά και επανειλημμένα. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:01 μ.μ.

@4:33
Σ' έτσουξε ο Παφίλης Συριζάκο, ε;
Την άλλη φορά όμως τη λάσπη να την πετάς λίγο πιο έξυπνα, μπας και τσιμπήσει κανένας αφελής- κατανοητό το άγχος σου, σε κάνει όμως εμπαθή και καρφώνεσαι... καραγκιόζη...

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:24 μ.μ.

Οκ, απαντήστε τότε, ήταν σωστή η πρόταση των κομμουνιστών να αποφυλακιστούν και να ενταχτούν στις εθνικές ένοπλες δυνάμεις (τις κρατικές δηλαδή); Μήπως διάλεγαν καλύτερο ιμπεριαλιστή, δηλαδή την Αγγλία από τη Γερμανία; Και μάλιστα πριν γίνει η επίθεση στο εργατικό κράτος της Σ.Ε.;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:16 μ.μ.

"Σ' έτσουξε ο Παφίλης Συριζάκο, ε;
Την άλλη φορά όμως τη λάσπη να την πετάς λίγο πιο έξυπνα, μπας και τσιμπήσει κανένας αφελής- κατανοητό το άγχος σου, σε κάνει όμως εμπαθή και καρφώνεσαι... καραγκιόζη..."

Τι έγινε; Έχει ο Θανάσης fan club; Και πες πως έχει, γιατί τόσος οπαδισμός; Πρέζα σε μπουρμώσανε;

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:05 μ.μ.

Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος τι ακούγεται για την Δέσποινα Παπαδοπούλου και τον Λεβέντη

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:59 μ.μ.

7:16

Εαν μας αποδείξεις οτι η σημερινή ήγεσία του ΚΚΕ έχει χαρακτηρίσει λανθασμένο το αίτημα των Κομμουνιστων να πάνε στο μέτωπο τότε θα αντιληφθείς ποιος είναι πράγματι πρεζάκι και πορωμένος.Θα σου έλεγα τράβα διάβασε λίγη ιστορία, αλλά οταν ο αλλος είναι σε αντιΚΚΕ υπηρεσία δεν το βρίσκω πρακτικώ.Χρόνια τώρα είστε χρήστες και εξαρτημένοι στιν αντιΚΚΕ πρεζα.
Ως αλήτης που είσαι ως τέτοιο σε αντιμετωπίζουν.Το βρίσκω πολύ λογικό και φυσιολογικό.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναί γιατί εσυ ως κανονικό αληταρίο έχεις πρόβλημα με αυτό;

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:49 μ.μ.

"Εαν μας αποδείξεις οτι η σημερινή ήγεσία του ΚΚΕ έχει χαρακτηρίσει λανθασμένο το αίτημα των Κομμουνιστων να πάνε στο μέτωπο τότε θα αντιληφθείς ποιος είναι πράγματι πρεζάκι και πορωμένος.Θα σου έλεγα τράβα διάβασε λίγη ιστορία, αλλά οταν ο αλλος είναι σε αντιΚΚΕ υπηρεσία δεν το βρίσκω πρακτικώ"

Οκ, άρα φαντάζομαι τιμάμε τον αγώνα του ΚΚ στη Συρία και τη συνεπή μαρξιστική θέση του να πολεμήσει ενταγμένο στο στρατό του Άσαντ. Και έχουμε λυμένο ότι αν δεχόταν επίθεση η πατρίδα μας με στόχο την υποδούλωση και κατοχή, ο Κουτσούμπας, ακόμα και αν βρισκόταν στο κελί, θα ζήταγε να πολεμήσουν οι κομμουνιστές υπο τις διαταγές των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ανακαλώ τις κατηγορίες. Δεν ήμουν σωστά πληροφορημένος.

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:23 μ.μ.

7.49 Πρέπει να έχεις τρελαθεί τελείως σίγουρα. Δεν είναι καθόλου Μαρξιστική η Στάση του Κ.Κ σε Ιμπεριαλιστικό πόλεμο να εγκλωβίζει τον λαό στον Ρώσικο Ιμπεριαλισμό και να συμμετέχει σε Αστική Κυβέρνηση Ασαντ. Μαρξιστική θέση είναι οτι το Κ.Κ πρέπει να ηγηθεί του λαού ωστε να αντιμετωπίσει την Ντόπια και ξένη αστική τάξη σαν εισβολέα με Εξοδο απο τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο με νίκη της Εργατικής Λαικής Εξουσίας. Οτι έλεγε το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γινανε κουρελόχαρτο και έχασε ο λαός της εξουσία τον Οκτώβρη του 1944. Κοψε τα ληγμένα που θα πολεμήση ο λαός για το κάθε παράστο της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ανώνυμος
13 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:25 μ.μ.

7.49 Ολο αυτό το σκέφτηκες μόνος σου πριν το γράψεις η στο δώσανε έτοιμο. Και η πλάκα είναι οτι πας να το παρουσιάσεις και σαν συνεπή Μαρξιστική Στάση. Εφοπλιστής είσαι η Βιομήχανος...........

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:56 μ.μ.

@ 12 Φεβρουαρίου 2016 - 6:24 μ.μ. και 13 Φεβρουαρίου 2016 - 7:49 μ.μ

Που λέει το ΚΚΕ ότι το αίτημα αποφυλάκισης των κομουνιστών από τα κολαστήρια του Μεταξά ήταν λαθεμένο; Σπεκουλάρεις ασύστολα. Το ΚΚΕ, οι λαοί, ο καθένας που μελετά την ιστορία έχει διδαχθεί από την κρίσιμο χαρακτήρα που είχε, έχει και θα έχει η στόχευση και ο προσανατολισμός της (κοινωνικής) συμμαχίας στην οικοδόμηση λαϊκών ή και παλαϊκών μετώπων. Δεν είναι αντίθετο σε αυτά. Τα επιδιώκει. Αλλά δεν τα θεωρεί, προφανώς σωστά, πανάκια.

Από που προκύπτει, για παράδειγμα, ότι η συγκρότηση ενός εθνικού-απελευθερωτικού μετώπου (ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ λαϊκού μετώπου και πολιτικού μετώπου) δεν μπορεί να θέσει και το θέμα της εργατικής/λαϊκής εξουσίας; Από που προκύπτει ότι η επιτυχία του προϋποθέτει την συστράτευση με τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή, με τη μια ή την άλλη αστική τάξη ή ακόμη και διαφορετικών τάσεων εντός αυτών; Από πουθενά! Το αντίθετο μάλιστα, η υποταγή του ταξικού στο εθνικό οδηγεί σε τραγωδίες.

Παραθέτω από το πρόγραμμά του ΚΚΕ:
"Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό - λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο."

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:15 μ.μ.

""Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής - λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας...."

Επαναλαμβάνω, οι κομμουνιστές ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να οργανωθούν αυτοτελώς ή για να ενταχτούν στον ελληνικό στρατό; Εάν ζήτησαν το δεύτερο, ήταν σωστό ή λάθος;

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:48 μ.μ.

9.15 Ακόμα συνεχίζετε βλέπω ο πονοκέφαλος σου. ΟΙ Κομμουνιστές ζήτησανε να πολεμήσουνε για τον λαό σύμφωνα με τα γράμματα του σ.Ζαχαριάδη για την υπεράσπιση του λαού απο τον Ιμπεριαλιστικό και όχι για την Σωτηρία της Αστικής Τάξης Αγγλόφιλης και Γερμανόφιλης και ήτανε απόλυτα σωστό. Κόψε τα ληγμενα σε χαλάνε.

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:14 μ.μ.

@ 14 Φεβρουαρίου 2016 - 9:15 μ.μ
Είναι αστεία η επιμονή σου στο ερώτημα σωστό ή λάθος που "οι κομμουνιστές ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να οργανωθούν αυτοτελώς ή για να ενταχτούν στον ελληνικό στρατό". Είναι επίσης εντελώς προβλέψιμη η απάντησή σου και για την περίπτωση που διαλέξει κανείς, όπως επίμονα αναζητάς, είτε την κουρτίνα Α είτε την Β.

Η πλειοψηφία των κομουνιστών εκείνη την περίοδο ήταν στα κολαστήρια. Με ρετσινόλαδα κτλ, όπως τα περιγράφει ο Παφίλης. Ο Μεταξάς είχε σημαντικές "επιτυχίες" στη διάλυση του ΚΚΕ και στην εξόντωση ή τη μαζική φυλάκιση των κομμουνιστών. Οπότε ναι ήταν και παρά ήταν σωστό, σε αυτό ιστορικό πλαίσιο, το αίτημα των κομουνιστών να αποφυλακισθούν για να πολεμήσουν. Το ποιον και μαζί με ποιον πολέμησαν το έδειξε η ιστορία, η εποποιία του ΕΑΜ αρχικά και του ΔΣΕ στη συνέχεια, αλλά και η ήττα τους. Οι κομουνιστές διδάσκονται από την ιστορία. Εσύ;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:42 π.μ.

11.14 Τώρα κάτι τον ρώτησες. Τι να διδαχθεί. Εδω μας λεει οτι ο λαός πρέπει να πολεμήσει για το κάθε παράσιτο της Αστικής τάξης και για το πως θα μεγαλώσει την περιουσία του. Και όλο αυτό προσπαθεί να το ντύσει σαν Μαρξιστική θέση. Μιλάμε για χοντρό πονοκέφαλο.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:00 μ.μ.

11.14 Τι να διδαχτεί αυτός. Τσιράκι των καπιταλιστών είναι που έρχεται εδώ να μας πει οτι απο την ιστορία δεν πρέπει να βγαίνει κανένα συμπερασμα. Τι και αν με την λογική που κουβαλάει υπογραφτήκανε ΣΜΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ με αποτέλεσμα να μη πάρουμε την εξουσία τον Οκτώβρη του 1944. Αυτός το τυρί κουμπάρε.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 8:23 π.μ.

@ανώνυμο 15/2 9.15
Οι κομμουνιστές ζήτησαν να πολεμήσουν τους εισβολείς στο μέτωπο με τον ελληνικό στρατό. τον ελληνικό στρατό που επιστρατεύθηκαν οι εργάτες, οι αγρότες, τα παιδιά του ελληνικού λαού, που με τον στρατό αυτόν οι οπλισμένοι εργάτες και αγρότες, έφτιαξαν μετά την εποποιία της εθνικής αντίστασης, που έφτιαξαν το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, τον ΔΣΕ. Και ο στρατός αυτός δεν αποτελείτο από τα παιδιά των αστών, αυτά την κοπάνησαν για Μ Ανατολή ή συνεργάστηκαν με τους ναζί. Και επειδή και σήμερα σε περίπτωση πολέμου, πάλι μόνο τα παιδιά των εργατών και λαικών οικογενειών θα γίνουν κρέας για τα κανόνια των καπιταλιστών, πάλι οι κομμουνιστές μέσα από αυτό τον στρατό θα πολεμήσουν και τον εισβολέα και τον δικό σου εσωτερικό ταξικό εχθρό και έχοντας τα όπλα θα πάρει φαλάγγι και τους δύο, γιατί μόνο έτσι ανατρέποντας τους καπιταλιστές ντόπιους και ξένους, θα σταματήσει να γίνεται μια μάζα κρέας, είτε για τα κανόνια τους είτε για τα κέρδη τους. Αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι το 1940 σωστά κάναμε το πρώτο, δηλαδή πολεμήσαμε τον εισβολέα με τον ελληνικό στρατό, γιατί ξέρεις κανένας πόλεμος παγκόσμιος δεν γίνεται αν δεν ντυθεί φαντάρος ο λαός, αλλά αυτό που ΔΕΝ κάναμε σωστά ήταν ότι το πρώτο το αφήσαμε στη μέση και ενώ είχαμε τα όπλα δεν πήραμε φαλάγγι μαζί με τους ξένους εισβολείς και τους ντόπιους καπιταλιστές, δεν ανατρέψαμε τον καπιταλισμό. Μαρ.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:57 μ.μ.

8.23 Τι του εξηγείς τώρα. Ψιλά γράμματα. Αυτόν τον ενδιαφέρει πως θα υπάρχει πάντα καπιταλισμός και αυτό προσπαθεί να το ντύσει σαν Μαρξιστική θέση ωστε να δικαιολογήση Λίβανο καζέρτα Βάρκιζα στο σήμερα.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:10 π.μ.

Α,ρέ παφίλη,νά ήταν καί αλήθεια όσα βροντερά,στή βουλή,φωνάζεις.....
Οταν οι γερμανοί,μπήκαν στήν Ελλάδα,ο Μεταξάς είχε ήδη φαγωθεί,από τούς εγγλέζους,από επιπλοκή μιάς
δήθεν αμυγδαλίτιδας.
Εάν,όμως δεχθούμε ότι ό Μεταξάς ζούσε,τήν άνοιξη τού 1941,χρόνο εισόδου τών γερμανών,τότε ίσχυε
τό σύμφωνο μή επίθεσης μεταξύ γερμανίας καί Ρωσίας,δηλ. τό σύμφωνο ρίμπερντροπ-Μολότωφ καί οι
γερμανοί ήσαν φίλοι μέ τους κουμμουνιστές,οπότε ο Μεταξάς καί στό πιάτο νά έδινε τούς κουμμουνιστές,οι γερμανοί δέν θά τούς πείραζαν.
Βέβαια,μέ τήν επίθεση τού χίτλερ,στή Ρωσία,οι κουμμουνιστές έγιναν εχθροί μέ τούς γερμανούς.

Ανώνυμος
17 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:12 μ.μ.

@10.10
Ρε μεγάλε, θέλεις να κάνεις τον προβοκάτορα, διάβασε τουλάχιστον και λίγη ιστορία. Ο Ελληνικός λαός κήρυξε την αντίσταση σχεδόν ταυτόχρονα με την επίθεσης του Χίτλερ στην ΕΣΣΔ. Κι όχι μόνο ο ελληνικός λαός. Κάτι δικοί σου σύμμαχοι και πολιτικοί πρόγονοι τί έκανα και πού ήταν? Μήπως κάτι αγγλοαμερικάνοι γύρω στις 300.000 και 420.000 (περίπου) έλαβαν μέρος σε μάχες σε διάρκεια 4 χρόνων, το δε περιβόητο δεύτερο μέτωπο το άνοιξαν άκουσον-άκουσον, λίγο πριν τελειώσει ο πόλεμος το 1944? Οι δικοί σου (εννοώ οι πολιτικά δικοί σου) τί έκαναν άραγε όταν ο Χίτλερ πατούσε την Ελλάδα, πολέμησαν από Κάιρο, Λονδίνο ή από Νότια Γαλλία? Και μη μου πείς ότι πολέμησαν στην Ελλάδα, γιατί τότε δύο τινά συμβαίνουν. Ή πολέμησαν με τον ΕΛΑΣ, άρα και με τους κομμουνιστές, ή πολέμησαν με τους γερμανοτσολιάδες, τους μπουραντάδες, τους Τσαούς Αντών και ταγματασφαλίτες κ.λ.π. που ο όρκος τους ήταν "πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ". Την καλησπέρα μου.
Μαρ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger