Home » , » Μια ευτυχισμένη οικογένεια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μια ευτυχισμένη οικογένεια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από giorgis , Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 | 11:31 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Όταν ο φερόμενος επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, (ΣΕΚ), Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε προσωπική προεκλογική εκστρατεία στέλνοντας ομαδικά γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα και φωτογραφιζόμενος πλαισιωμένος από πικέτες και πανό που διαφήμιζαν την υποψηφιότητα του, τα οποία κρατούσαν μετανάστες, η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε «γαργάρα».

Το «χουνέρι» όμως που τους έκανε στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας, όπου το ΣΕΚ βρέθηκε με το μπλοκ της ΓΣΕΕ και όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπόρεσαν να το «καταπιούν.

Αντιγράφουμε λοιπόν από την σελίδα 14 του σημερινού «Πριν», με υπογραμμίσεις δικές μας.

Με τα πρωτοβάθμια και όχι με την ΓΣΕΕ

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προκάλεσε στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστερός και του ταξικού εργατικού κινήματος η επιλογή του ΣΕΚ, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, να πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Πατησίων και γρήγορα να μετακινηθεί προς τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Κλαυθμώνος. Ακόμα πιο αρνητικό ήταν το γεγονός πως σήκωσε πανό στην Κλαυθμώνος με υπογραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πάρει απόφαση (κι αυτό έπραξε!) να στηρίξει τη συγκέντρωση και την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από το Μουσείο-Πολυτεχνείο προς τη βουλή. 

Η απόφαση αυτή της ΚΣΕ είχε μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση που έλεγε: «Όλοι στην απεργία 4/2. Με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Στηρίζουμε την ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση των σωματείων, ώρα 10.30 π.μ., στο Μουσείο και πορεία προς τη βουλή». 

Προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την επιλογή των συντρόφων του ΣΕΚ: Στις Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 3η συνδιάσκεψη τονίζεται πως «η ΓΣΕΕ στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων», «την περίοδο του δημοψηφίσματος συντάχθηκε με το ελληνικό κεφάλαιο» και πως «πρόκειται για μια γραφειοκρατία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εργοδοτών μέσα στην εργατική τάξη». Ταυτόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασίσει να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στον αυθεντικό συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και στη δημιουργία κέντρου αγώνα για νικηφόρα μάχη. Πως συνάδουν όλα αυτά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, με παράλληλη υπονόμευση της προσπάθειας συγκρότησης κέντρου πραγματικού αγώνα;


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήκει στους αγωνιστές της

Κι ακόμα, πως μπορεί να εμφανίζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμμετέχει κάπου ενώ έχει αποφασίσει διαφορετικά; Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ένα «πουκάμισο αδειανό», ούτε μια περιφερόμενη ταμπέλα. Είναι (και πολύ περισσότερο θέλουμε να γίνει) ενιαίος, δημοκρατικά οργανωμένος, μετωπικός πολιτικός φορέας, με όργανα και επιτροπές, που πρέπει να είναι στα χέρια των χιλιάδων αγωνιστών και των συνελεύσεών τους. Το πολιτικό της μήνυμα είναι ανατρεπτικό, αντικαπιταλιστικό και επαναστατικό. Δεν μπορεί να θολώνει και να δυσφημείται από επιλογές παρουσίας στον υποταγμένο συνδικαλισμό των YES ΕΕ (πρώην ΓΣΕΕ)...

Μια ευτυχισμένη οικογένεια στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 21 σχόλια

Ανώνυμος
7 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:58 μ.μ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν μερικές ημέρες καλούσαν άλλα κόμματα σε κοινά μέτωπα ενάντια στην αντιασφαλιστική λαίλαπα. Και ας μη μπορούν να κάνουν μέτωπο μέσα στο "χώρο" τους. Για κλάματα...

8 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:19 π.μ.

Πώς συνάδουν όλα αυτά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ,.....

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:10 π.μ.

Υπό διάλυση το μόρφωμα της "επαναστατικης αριστερας". Σας άλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κύριοι. Κάντε τώρα εκκλήσεις για μέτωπα....

ΔΙΟΝΥΣΗΣ
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:28 π.μ.

ΑΡΑΝ-ΑΡΑΣ ξέκοψαν νωρίς για ΣΥΡΙΖΑ μεριά, ο δημοτικός σύμβουλος Π. Κωνσταντίνου κάνει προσωπική προεκλογική εκστρατεία με το ΣΕΚ έχοντας φόντο τους μετανάστες,
τρεις κι ο κούκος είναι και "στραβώνουν" κιόλας όταν στο ΚΚΕ τους ασκούν κριτική και μιλάνε για αριστερούς οπορτουνιστές που δεν τα βρίσκουν ούτε μεταξύ τους και είναι αριβίστες, επικίνδυνοι, καιροσκόποι και τυχοδιώκτες.
Όπως συμβαίνει και με τους δεξιούς οπορτουνιστές του ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ τους οποίους ενώνει αποκλειστικά και μόνο το φαγοπότι (ή προοπτική φαγοποτιού) της εξουσίας, διαφορετικά θα είχαν ήδη γίνει 300 κομμάτια. θα γίνουν 300 κομμάτια μόλις χάσουν την διακυβέρνηση. Εκεί να δείτε αλληλεγγύη στους "συντρόφους".

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:06 μ.μ.

Αυτά περί "αλώσεως απο τον ΤΣΙΡΙΖΑ" είναι παπαριές.\

α. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αυξήθηκε και σε απόλυτο αριθμό ψήφων και σε ποσοστό στις τελευταίες εκλογές (παραμένοντας βέβαια, σε πολύ χαμηλά επίπεδα). 46.000 ψήφοι και 0,87%. ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ απλά για να τονίσω ότι είναι παπαριές αυτά τα περί αλώσεως από τον ΤΣΙΡΙΖΑ που λένε διάφοροι χαζοί ΚΚΕδες ή φιλοΚΚΕδες. Για τπτ άλλο.

β. Πάμε στην ουσία: Το ΣΕΚ κάνει αυτό΄που κάνει χρόνια. Γράφει στα παπάρια του την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον κόσμο της, τις αποφάσεις της. ΑΥΤΟ θα σταματήσει γιατί συνιστά: α. προσβολή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τα μέλη της, ΠΡΟΣΒΟΛΉ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, γ. Γραφειοκρατική και αντιδημοκρατική νοοτροπία και αντίληψη.

Όποια οργάνωση/συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαφωνεί με τις αποφάσεις της, έχει κάθε δικαίωμα να εφαρμόζει την διαφωνία της στην ζωή ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ και ΟΧΙ με τα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:49 μ.μ.

5.06 Καταλαβαίνεις ελπίζω οτι μιλάς για ένα Οπορτουνιστικό μπάχαλο. Σε ευχαριστώ για την περιγραφή Δικαιώνεις 100% το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:06 μ.μ.

Το 12 έφυγαν επίσημα ομάδες στελεχών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΣΥΡΙΖΑ και το Σεπτέμβρη του 15 προς την ΛΑΕ.Ενα διαρκές μπάχαλο.Ανεμομαζέματα διαολοσκορπίσματα ήταν και θα είναι αυτά τα οπορτουνιστικά μορφώματα.Ο μοναδικός σκοπός την ύπαρξής τους είναι να βάζουν εμπόδια στο οργανωμένο εργατικό λαικό κίνημα και να παίζουν τον ρόλο του αναχώματος προς το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:10 μ.μ.

7.49 Το καταλαβαίνει αλλα τι να κάνει.Επαγγελματικό τρολ είναι οτι του είπανε λεει.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:58 μ.μ.

@5:06
ΑΝΤΑΡΣΥΕ, το ότι σας έχει αλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός τετελεσμένο από τότε που αυτός πάλευε να αναδειχτεί στην αστική εξουσία:
Από τότε που ήσασταν νεροκουβαλητές του, προπαγανδίζοντας την επερχόμενη κυβέρνηση της αριστεράς κι από την εκλογική εξαέρωση του '12 που χάσατε 3 στους 4 ψηφοφόρους σας, γινόμενοι οικειοθελώς δωρητές σώματος στον Τσίπρα...
Από πέρσι τέτοιο καιρό που πανηγυρίζατε την ανάδειξή του στην κυβέρνηση...
Από τη στήριξή σας στις κυβερνητικές διαδηλώσεις που οργάνωνε τους πρώτους μήνες ο Τσίπρας, για "να πιεστούν οι δανειστές"...
Από τη λούμπα του ψευτοΟΧΙ (που σήμαινε ΝΑΙ στο συριζέικο Μνημόνιο) και για την οποία δουλέψατε συνειδητά στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ...
Από τις σχέσεις αίματος (που δε λέει να γίνει νερό) με το ΣΥΡΙΖΑ στους ψευτοσυντονισμούς "πρωτοβάθμιων σωματείων"...

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:07 μ.μ.

Ας αποδειξετε λοιπόν εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ πόσο θέλετε να ξεκαθαρισουν τα πράγματα κ μην μας τα ζαλιζετε κάθε φορά. Όλο λέτε όμως κ όταν έρχεται η στιγμή κάνετε γρήγορα τα γεγονότα κ μετα ο καθένας σας κλαίει σαν την απατημενη σύζυγο.

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:16 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΕ, το ΣΕΚ πάντα έτσι έκανε και το ξέρατε όταν κάνατε οι υπόλοιποι κολλεγιές μαζί του. Το θέμα λοιπόν δεν είναι τι ξεφτιλίκια κάνανε μια ζωή οι ΣΕΚίτες (ήδη από την εποχή της ΟΣΕ, που ψηφίζανε στεγνά ΠΑΣΟΚ- για να μαθαίνουν κι οι νεότεροι...) αλλά το ότι για τους υπόλοιπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προπαντός για το ΝΑΡ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! Τόσο "σοβαροί" και "επαναστάτες" μια ζωή... Ρόμπες...

Ανώνυμος
8 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:57 μ.μ.

Εγώ με την σειρά μου λυπάμαι που δραστήρια μέλη του κινήματος λόγω ηγετικών αποφάσεων και κολιγιών κάτω από το τραπέζι οδηγούνται σε ΛΑΕ(άντε πάλι), ΓΣΕΕ(μπρρρ), ΣΥΡΙΖΑ(ωχ παναγία μου) και στο σπίτι τους.
Ελπίζω να συνεχίσω να βρίσκομαι μαζί τους στα πεζοδρόμια και στους δρόμους κι ας τσακωνόμαστε μεταξύ μας:΅Απεργία διαρκείας αυτοί(όλοι τώρα πια;), "με πορδές αυγά δεν βάφονται" εμείς, ας ξεκουνίσουμε πρώτα το εργατικό κίνημα από τον καναπέ του....
Πικετοφορία αυτοί, χαρτί από χέρι σε χέρι εμείς.

Μετά την απάντηση του ΚΚΕ στο κάλεσμα της Ανταρσύας θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε τους συντρόφους να έρχονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ "έτσι όπως είναι" που θα έλεγε ένα φάντασμα σήμερα.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 2:34 μ.μ.

Noμίζω οτι το ΣΕΚ θολώνει και το αντιμπεριαλιστικό στίγμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με την άποψη οτι οι διάφορες γιλονατοικές ένοπλες ομάδες που αιματοκύλισαν την Συρία ,αποτελούν δημοκρατική αντιπολίτευση Του Ασαντ.

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:10 μ.μ.

Τολμάνε και μιλάνε τα "Κ"ΚΕδικα τρολ! Ποιοί; Αυτοί που έφτασαν στο ανώτατο επίπεδο οπορτουνισμού, συνεργαζόμενοι με το βρυκόλακα Μητσοτάκη, τον "απατεώνα" Ανδρέα Παπανδρέου και τον αναθεωρητἠ Κύρκο και συμμετείχαν σε καπιταλιστικές κυβερνήσεις με πολύ ευγενή σκοπό να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση!! Τώρα βέβαια τα σταλινικά αγόρια μας δεν είναι οπορτούνες. Προφανώς όχι. Τώρα τα αγόρια μας πήγαν στο αντίθετο άκρο που είναι και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος: Από το ανώτατο επίπεδο οπορτουνισμού πήγαν στο ανώτατο επίπεδο σταλινικού τύπου σεχταρισμού. Τα σταλινικά παιδιά μας προφανώς δεν συμμετέχουν πια σε καπιταλιστικές κυβερνήσεις, αλλά και γενικά δεν συνεργάζονται απολύτως με κανέναν, πλην του εαυτού τους βεβαίως βεβαίως. Όλος ο κόσμος εκτός από αυτούς είναι οπορτουνιστικά σκουλήκια, εχθροί, πράκτορες και αναχώματα του καπιταλισμού, βρωμεροί σοσιαλδημοκράτες, οπαδοί του ανθρώπινου καπιταλισμού. Ποιοί; Αυτοί που λένε ότι αν βγούμε από το ευρώ, και πιο γενικά και από την ΕΕ, θα έρθει η καταστροφή, όπως ακριβώς η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο Λεβέντης, η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ!!! Αιδώς Αργείοι!!

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 5:25 μ.μ.

Συμπλήρωμα στο σχόλιό μου (9 Φεβρουαρίου 2016 - 5:10 μ.μ.):
Όλος ο κόσμος εκτός από αυτούς είναι οπορτουνιστικά σκουλήκια, εχθροί, πράκτορες και αναχώματα του καπιταλισμού, βρωμεροί σοσιαλδημοκράτες, οπαδοί του ανθρώπινου καπιταλισμού, αλλά και... αντικομμουνιστές!!!

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:04 μ.μ.

@5:10
Γραφικούλη, άμα στ' αλήθεια θες να δεις "με ποιούς συνεργάζονται" οι κομμουνιστές και τι εννοούν όταν λένε ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, δες τα μπλοκ του ΠΑΜΕ στην τελευταία απεργία, και δες και το ερχόμενο Σάββατο την πανελλαδική συγκέντρωση αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ στο Σύνταγμα, που ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ Η ΑΘΗΝΑ και θα καταλάβεις... Άιντε ψωνάρες, που θα την πείτε κιόλας στους κομμουνιστές για σεχταρισμό, που είστε μια χούφτα οπορτούνες κι ο καθένας σας τραβάει το μπαϊράκι του, ρεζίλια...

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:54 μ.μ.

9 Φεβρουαρίου 2016 - 6:04 μ.μ
Αγαπητέ, δεν κατάλαβες κάτι: εγώ είμαι κομμουνιστής, είμαι κομμουνιστής από την άποψη του κομμουνισμού του Μαρξ, του Ένγκελς και του Λένιν. Εσύ είσαι "κομμουνιστής" από την άποψη του "κομμουνισμού" του Στάλιν, δηλαδή είσαι σκέτος σταλινικός και υπερσεχταριστής αλλά όχι κομμουνιστής. Και να σταματήσει πια αυτή η μ@λ@κί@ ότι όποιος είναι εκτός "Κ"ΚΕ ή ΠΑΜΕ είναι ανάχωμα, πράκτορας, βρωμερός σοσιαλδημοκράτης, οπορτουνιστής και... αντικομμουνιστής. Τ'ακούς σταλίνι μου; Είστε σταλινικοί και όχι κομμουνιστές. Εμείς είμαστε κομμουνιστές.
Και ναι, εμείς συνεργαζόμαστε με το ΣΕΚ. Εσεις κανονικά δεν πρέπει να βγάζετε τσιμουδιά, γιατί έχετε συνεργαστεί με τους αρχιερείς του ευρωκομμουνισμού αλλά και της ευρωλαγνείας (Κύρκος) και τους ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και του θατσερισμού (Μητσοτάκης). Γι' αυτά δε λες τίποτα λαλίστατε σταλινικέ μου!!

Ανώνυμος
9 Φεβρουαρίου 2016 στις 10:18 μ.μ.

https://www.youtube.com/watch?v=ds-NYIxksLg

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:29 π.μ.

9.54 Εγω λεω να αφήσεις τους Μάρξ Εγκελς και Λένιν στην άκρη και να μας πεις για την συνομωσία στον Κόκκινο Στρατό απο τους Ζηνόβιεφ Μπουχάριν Τρότσκι σε συνεργασία με τον Χίτλερ για την ανατροπή των Μπολσεβίκων.Που θα πεις τους Προδότες κομμουνιστές.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:43 π.μ.

9.54 Ρε βλήμα η δεν είσαι καλά η είσαι βαλτός προβοκάτορας.Απο τον Εργατικό Αγώνα είμαι ρε άθλιε.Τι κάθεσαι και λες τους κκεδες Σταλινικούς. Τροτσκιστές είναι ρε μπουλμέ.Αν δεν ξέρεις βγαλε επιτέλους τον σκασμό Αθλιε.

Ανώνυμος
10 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:58 π.μ.

9.54 Αδέλφια δίδυμα είσαστε με τον Κύρκο. Η ΊΔΙΑ ΜΗΤΡΑ ΣΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ.Οποιος είναι Κομμουνιστής δεν είναι ορντινάτζα των καπιταλιστών ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger