Home » , » Από τον Βαρουφάκη στην Ζωή (Βίντεο)

Από τον Βαρουφάκη στην Ζωή (Βίντεο)

Από giorgis , Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 | 8:31 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν θα λέγαμε ότι έχουμε καμιά ιδιαίτερη εκτίμηση του πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη. Και πιθανόν δεν θα άξιζε καν αναφορά το  φραστικό επεισόδιο που είχε –και το οποίο παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε- με τον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο, Παντελή Βαλασόπουλο, χτες το βράδυ όταν ο πρώην υπουργός οικονομικών παρουσίασε το κίνημα του DiEM 25.

Αξίζει όπως να γίνουν κάποιες επισημάνσεις. Ο σιτιζόμενος και από το Mega δημοσιογράφος παίρνει ξεκάθαρα την θέση της τρόικας ότι για την επιβολή των capital control ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνική κυβέρνηση. Δεύτερον η παραδοχή του Βαρουφάκη ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι απέτυχα» και ότι η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε «παραδόθηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και στο οποίο δεν πιστεύει κανένας, ούτε ο Σόιμπλε». Σύμφωνα με τον ίδιο «το 1967 ανέτρεψαν την ελληνική δημοκρατία με τανκς, τον Ιούλιο του 2015 το έκαναν με τις τράπεζες».

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε περισσότερο με τον Βαρουφάκη ένα άτομο που «πουλάει» αερολογίες και έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα.  (Ποτέ άλλωστε δεν είχε κάτι τέτοιο. Ο Βαρουφάκης είναι γιος του πρώην προέδρου της Χαλυβουργικής ενώ η γυναίκα του είναι κόρη μεγαλοβιομηχάνου).
Χάσιμο χρόνου θα ήταν, επίσης να αναφερθούμε σ’ αυτόν τον τύπο που παραδέχεται δημόσια ότι φτιάχνει κίνημα που επιδιώκει τη σταθεροποίηση του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ενώ έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην εποχή μας έχει «τελειώσει η πάλη των τάξεων».

Καταλήγοντας αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι μου φαίνεται αδιανόητο  να ισχύουν έστω και τα μισά από αυτά που αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το σκεπτικό με το οποίο ο Τσίπρας επέλεξε τα άτομα για να στελεχώσει την κυβέρνησή του.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

10 Φεβρουαρίου 2016 στις 9:01 μ.μ.

Ρε γραψτε κατι για τη λαικη συμαχια, αγροτια εργατια, που ασχολειστε
με τα τσιρακια της βρωμερης σοσιαλδημοκρατιας.

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2016 στις 3:42 π.μ.

Αντώνη (10 Φεβρουαρίου 2016 - 9:01 μ.μ) , έχεις σαλτάρει τελείως...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger