Home » , » Ερντογάν: Ενας μικρός Χίτλερ

Ερντογάν: Ενας μικρός Χίτλερ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 | 5:10 μ.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Υπήρχαν πολλές περιπτώσεις μουρλών, οι οποίοι ονειρεύονταν αυτοκρατορίες. Ο Μουσολίνι λχ, ήθελε να αναβιώσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 2Οο αιώνα. Στο τέλος τον κρέμασαν ανάποδα. Βέβαια πριν τον σταματήσουν, είχε προλάβει να πάρει στο λαιμό του εκατομμύρια.

Η Τουρκία χθες, άνανδρα, ύπουλα, χτύπησε με πυροβολικό τους ηρωικούς Κούρδους μαχητές, που απελευθέρωσαν πόλεις της Συρίας από τους φανατικούς μισθοφόρους. Ο μισότρελος σουλτάνος της γειτονικής χώρας παρέδωσε μάλιστα και τελεσίγραφο, το οποίο φυσικά απορρίφθηκε.
Τούρκοι στρατιώτες σε όλο το μήκος των συνόρων είναι έτοιμοι να πεθάνουν για ένα καπρίτσιο, υπερασπίζοντας τους δολοφόνους του ISIS. Γιατί για καπρίτσιο πρόκειται, για όνειρο περί ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που θα γίνει όμως ο εφιάλτης των Τούρκων.

Χάριν συντομίας δεν θα αναφερθώ σε όλους όσους βρίσκονται μπλεγμένοι στον πόλεμο της Συρίας, αν και τα πάντα συνδέονται μεταξύ τους. Θα πω μόνο ότι οι Κούρδοι δεν είναι μόνοι, ότι οι Ρώσοι δεν θα κάνουν πίσω, γιατί υπάρχουν τεράστια συμφέροντα, και οι ΗΠΑ δε θα καταστρέψουν τη χώρα τους μαζί με την Τουρκία.

Θα αφήσω όμως όλους τους άλλους παράγοντες. Το απάνθρωπο κτήνος που λέγεται Recep Tayyip Erdoğan πιστεύει, ότι βρίσκεται στο μεσαίωνα. Τα σήριαλ του έβλαψαν το μυαλό. Νομίζει, όπως κάτι άλλοι ηλίθιοι Σεΐχηδες, ότι ο σκοταδισμός έχει πιθανότητα να ξανααπλωθεί στον κόσμο. Ότι θα επιστρέψουν μοναρχίες, χαλιφάτα και φεουδάρχες. Αγνοεί τελείως τη δύναμη της επιστήμης.

Όταν οι πιστοί πέθαιναν στο όνομα κάποιου Θεού, ο κόσμος πίστευε ότι τις ασθένειες τις στέλνει ο ίδιος ο Θεός, για να τους τιμωρήσει για τις αμαρτίες! Οι περισσότεροι ήταν αγράμματοι, δεν ήξεραν ούτε να διαβάζουν. Αν κάποιος πχ είχε μαύρη γάτα θεωρούνταν "οπαδός του σατανά" και καίγονταν! Σήμερα η δεισιδαιμονία, η άγνοια, έχει υποχωρήσει.

Πάντοτε όμως υπήρχαν άνθρωποι που μάχονταν για Ελευθερία. Σήμερα οι Κούρδοι δεν μάχονται μόνο για Ελευθερία, αλλά και μια Δίκαιη, Ισότιμη κοινωνία. Αυτό τους κάνει άριστους μαχητές. Τους γεμίζει υπομονή και επιμονή. Έχουν σκοπό και θυσιάζονται γι' αυτόν, αν χρειαστεί. Οι εξοπλισμοί είναι ένας μόνο παράγοντας στον πόλεμο. Ποτέ όμως δεν ήταν αρκετοί από μόνοι τους να κερδίσουν μάχες, ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, όπως δίδαξε το Βιετνάμ. Άλλωστε οι Κούρδοι δεν είναι τελείως άοπλοι, ούτε άπειροι στις συγκρούσεις.

Αν μάλιστα πολεμήσει τους Τούρκους κι η Ρωσία, που αυτό θα κάνει σε περίπτωση εισβολής, για δικούς της λόγους φυσικά, βλέπω τον Erdoğan να κρύβεται σαν το γελοίο Γεωργιανό πολιτικό, που προκάλεσε τον πόλεμο το 2008. Κι εκεί γενοκτονία ήθελαν για χάρη του εθνικισμού. Οι δε Αμερικάνοι, αφού τους έβαλαν, γέλαγαν έπειτα με τα "κορόιδα", καθώς οι εταιρίες τους έπαιρναν τα φιλέτα και τα έργα ανοικοδόμησης. Η δε Τουρκία έχει προηγούμενο στον απαγχονισμό πρωθυπουργών. Tayyip σφίξε τη γραβάτα σου, να συνηθίζεις την ιδέα.

Το πρόβλημα της Τουρκίας δεν είναι οι Κούρδοι. Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι Κούρδοι στη Συρία, οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι αποφασισμένοι να απελευθερωθούν. Και θα το πετύχουν, όσο κι αν προσπαθήσουν να τους τρομοκρατήσουν και να τους καταστρέψουν οι ιμπεριαλιστές. Γιατί είναι η πολιτική του φασισμού, του εθνικισμού, η αβάσταχτη σκλαβιά, η εκμετάλλευση, που κάνει τον άλλο να ξεσηκωθεί.

Η Τουρκία, αν απαλλασσόταν από το φασισμό, θα είχε συμμάχους τους Κούρδους. Αν έδινε δικαιώματα, αντί να τα στερεί, αν μοίραζε τρόφιμα, αντί για βόμβες. Αλλά που μυαλό; Δημιουργεί μίσος κι απέχθεια όχι μόνο στους Κούρδους, αλλά σε όλους, που βλέπουν ένα μικρό Χίτλερ στο πρόσωπο του σουλτάνου. Το τέλος των Χίτλερ όμως είναι γνωστό. .
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

14 Φεβρουαρίου 2016 στις 7:46 μ.μ.

Adnan Menderes or Ali Adnan Ertekin Menderes (1899–17 September 1961)
Ο Αλί Αντνάν Ερτεκί Μεντερές (1899- Θάνατος 17 Σεπτεμβρίου 1961 Ιμραλί, Τουρκία)

Ανώνυμος
14 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:12 μ.μ.

Ευχαριστώ για τη συμπλήρωση και τις παρατηρήσεις σας. Κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger