Home » , » Στο σκαμνί το Ελληνικό κράτος για την παράδοση Οτσαλάν

Στο σκαμνί το Ελληνικό κράτος για την παράδοση Οτσαλάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 | 6:39 μ.μ.

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη στις 9 το πρωί θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας (Λουίζης Ριανκούρ 85) η αγωγή που έχει κατατεθεί από το 2008, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του ελληνικού κράτους για την παράδοση του στις Τουρκικές αρχές στις 15 Φλεβάρη 1999.

Η δίκη είναι διοικητικού χαρακτήρα και θα εξετασθεί  εάν έχει υπαιτιότητα το ελληνικό κράτος για την παράδοσή του, αφού σύμφωνα με τους συνηγόρους του Κούρδου ηγέτη, όταν έγινε αντιληπτή η είσοδος του Οτσαλάν στην χώρα μας «η Ελλάδα όφειλε να τον δικάσει για την παράνομη είσοδο στη χώρα και όχι να τον κρύψει και να τον παραδώσει». Με την εξέλιξη που υπήρξε εκτός των άλλων η Ελλάδα «παραβίασε τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και την υποχρέωση της μη επαναπροώθησής τους στους διώκτες τους».

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν απευθύνει κάλεσμα στους Ελληνες πολίτες να παρευρεθούν στην δίκη και να υποστηρίξουν το αίτημα της απελευθέρωσης του Κούρδου ηγέτη και να καταδικάσουν τη διεθνή συνωμοσία εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και του Κουρδικού λαού.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger