Home » , » Εκδήλωση για την παράδοση Οτσαλάν

Εκδήλωση για την παράδοση Οτσαλάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 | 1:59 μ.μ.

 Πηγή: lefterianews

Χθες βράδυ στήν ΕΣΗΕΑ σε εκδήλωση του πολιτιστικού κέντρου του Κουρδιστάν αναφορικά με την υπόθεση Οτσαλάν και την προσφυγή του στα ελληνικά δικαστήρια για την απαγωγή και την παράδοση του στους Τούρκους ακούστηκαν αρκετές αλήθειες που μέχρι σήμερα δεν είχε τολμήσει κανείς δημόσια να εκφράσει.

Η δικηγόρος Μάργκαρετ Οουεν έκανε λόγο για μια διεθνή συνωμοσία Τουρκίας, Ισραήλ προκειμένου να παραδοθεί ο Οτσαλάν στην Τουρκία, οι λόγοι…..εκτός από πολιτικά συμφέροντα εμπόριο όπλων, πετρέλαιο!

Η Εμπρού Γκιουνάι δικηγόρος του Οτσαλάν έκανε λόγο για φίλους που πρόδωσαν τον Οτσαλαν, Τους εμπιστεύτηκε και τον παρέδωσαν στην Τουρκία, υπογράμμισε.  Ο τουρκικός εθνικισμός σε αυτό το σημείο νίκησε, σημείωσε ενώ η ίδια έκανε λόγο για  διεθνή συνωμοσία κατά του Οτσαλάν.

Την εκδήλωση έκλεισε η ομιλία του Σαλαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος μεταξύ των άλλων μίλησε για τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν, Για όσους δεν γνωρίζουν οι φυλακές του Ιμραλί θεωρούνται το Γκουαντάναμο της Τουρκίας

Ο ίδιος κρατείται σε ένα κελί 12 τετραγωνικών δίχως να του επιτρέπεται καμία απολύτως επαφή με τους δικούς του, δίχως να μπορεί να ενημερωθεί από τον τύπο καθημερινά, Μία φορά το μήνα του δίνουν κάποιες εφημερίδες

Του επιτρέπουν μόνο 3 βιβλία να έχει στο κελί του.

Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει και στην "Εφημερίδα των Συντακτών"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger