Home » , » Αποκαλύψεις (;) για δημοσιοκάφρους σφουγγοκωλάριους της εξουσίας;

Αποκαλύψεις (;) για δημοσιοκάφρους σφουγγοκωλάριους της εξουσίας;

Από giorgis , Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 | 1:02 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Ακούγοντας τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στην σημερινή του ραδιοφωνική εκπομπή, να ασπάζεται το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η Kontranews, -πιθανόν να γνωρίζει κάτι περισσότερο από μας-είπαμε να μην προσπεράσουμε ασχολίαστο το δημοσίευμα της φυλλάδας του Κουρή.

Συγκεκριμένα η Kontranews με ξύλινα γράμματα γράφει ότι πιάστηκε γνωστή τηλεπαρουσιάστρια με 2,5 εκ. ευρώ στην Ελβετία, ποσό που προήλθε από μίζες και … «μεταγραφές». Στο ρεπορτάζ της συμπληρώνει ότι αυτό το τεράστιο ποσό εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς στην ελβετική τράπεζα UBS και από έρευνα που έκαναν στις φορολογικές δηλώσεις της τηλεπαρουσιάστριας αυτό το ποσό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Επικαλούμενο δημοσιογραφικές πληροφορίες το κείμενο κάνει αναφορά ότι «η κατάθεση των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ της γνωστής τηλεπερσόνας προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από μαύρο πολιτικό χρήμα». Αν δεν πληρώσει τους φόρους που αναλογούν, η τηλεπαρουσιάστρια, κινδυνεύει με δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, υπογραμμίζει το δημοσίευμα, καταλήγοντας ότι υπάρχουν και άλλοι μεγαλοδημοσιογράφοι στην λίστα.

Από την πλευρά του, ο Ν. Χατζηνικολάου, χωρίς να διατυπώσει καμιά ένσταση για την βασιμότητα του δημοσιεύματος, ζητάει από την κυβέρνηση αυτοί οι δημοσιογράφοι που έβγαλαν το «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό να «κληθούν και να πληρώσουν».

Προσπερνάμε, τώρα, το γεγονός ότι όπως έχουν κάνει τους νόμους τους έχει τα περιθώρια ένα γατόνι να παίρνει μίζες, να κάνει λαμογιές, κι αν «σπάσει ο διάολος το πόδι του» και τον κάνουν τσακωτό -ή τον "καρφώσουν" καπιταλιστές ανταγωνιστές του- πληρώνει ένα πρόστιμο και καθαρίζει. (Ετσι δεν έκανε και ο Παπασταύρου «της ανδρικής σχολής;»).

Δεν θα μπούμε και στον πειρασμό να αναφέρουμε αστυνομικά σενάρια, ότι δηλαδή αυτή η αποκάλυψη –αν ισχύει- έχει να κάνει και με τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό και το δημοσίευμα της Kontranews πιθανόν φωτογραφίζει την Ολγα Τρέμη. (Το δημοσίευμα μιλάει για «μίζες» και αν δεν κάνουμε λάθος η Ολγα Τρέμη είναι η μοναδική τηλεπαρουσιάστρια που συμμετέχει σε εταιρίες προώθησης οπλικών συστημάτων).

Στεκόμαστε μόνο στην ουσία της υπόθεσης και στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα οποία μας προδιαθέτουν για το ποια θα είναι η κατάληξη και αυτής της αποκάλυψης. (αν ισχύει επαναλαμβάνουμε).

Πριν καιρό ο Αλέξης Μητρόπουλος αντιμετωπίζοντας δικαστικές περιπέτειες που του στέρησαν την δυνατότητα να είναι στα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ανοίξει μέτωπο με τον δημοσιογράφο του ΔΟΛ Γιώργο Παπαχρήστο. Βγαίνει, λοιπόν, με ανακοίνωσή του ο δικηγόρος και μας γνωστοποιεί ότι το όνομα του δημοσιογράφου των «Νέων» περιλαμβάνεται στη «λίστα» Νικολούδη και ελέγχεται για έμβασμα που έχει βγάλει στο εξωτερικό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Είδατε να έχει καμιά κατάληξη αυτή η ιστορία; Φυσικά και όχι. Την έφαγε το σκοτάδι. (Θυμηθείτε αυτές τις δυο μας αναρτήσεις, εδώ και εδώ)

Και μιας και αναφερθήκαμε στον γυρολόγο βουλευτή Α. Μητρόπουλο, ας θυμηθούμε κάποιες άλλες συγκλονιστικές καταγγελίες που έκανε –και αυτές πέρασαν στο ντούκου- επαναφέροντας μια περασμένη ανάρτησή μας.

Ακούς τις βαρύγδουπες καταγγελίες που κάνει στον ρ/σ «105,5 στο Κόκκινο» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος και αυθόρμητα σου έρχεται στο μυαλό η λαϊκή ρήση: «πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα». Πώς αλλιώς να χαρακτηρίζεις τα λεγόμενα του Συριζαίου βουλευτή ο οποίος παρουσιάζεται να γνωρίζει τα πρόσωπα και τα ποσά που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, αλλά επί της ουσίας να μην λέει απολύτως τίποτα και να περιορίζεται σε υπονοούμενα;

Κι ενώ κάνει λόγο για πολιτικούς και δημοσιογράφους «που δεν μπορεί να φανταστούμε ούτε ποιοι είναι ούτε για τι ποσά μιλάμε», αφού διαπιστώνει ότι πρόκειται για «μαύρο» χρήμα αφού «Αυτά που είδα εγώ, από καμία νόμιμη, συμβατή, καθώς πρέπει, ιεραρχική, κανονική εξέλιξη επαγγελματική , δεν μπορεί να προήλθαν, είτε για πολιτικούς, είτε για κριτές του δημοσίου λόγου, δημοσιογράφους», καταλήγει σε ένα δεκάρικo λογύδριο περί «ώρας κάθαρσης της πολιτικής ζωής», θυμίζοντας μας τον αξέχαστο Αυλωνίτη  που παρίστανε τον πρόεδρο του Συλλόγου «Πνεύμα και Ηθική», στην καταπληκτική κωμωδία του Τσιφόρου «Η Ωραία των Αθηνών».

Και στην τελική δεν είναι αποκλειστικά θέμα του Μητρόπουλου, αυτό. Αν οι κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι πολιτικοί –με το αζημίωτο- και ποιοι δημοσιοκάφροι, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία. αποτέλεσαν την δύναμη κρούσης για να παραδοθεί η χώρα και ο λαός της στην εγκληματική ταξική-μνημονική εποχή για να θησαυρίσουν μια χούφτα ντόπια και ξένα κοινωνικά παράσιτα γιατί δεν δίνει τα ονόματα τους στην δημοσιότητα; 

Δεν θέλουμε να υποθέσουμε ότι το κάνει για να τους εκβιάζει και να τους καταστήσει ιμάντες μεταβίβασης της κυβερνητικής προπαγάνδας. 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Σεχτάρ ο Τρομερός
2 Φεβρουαρίου 2016 στις 4:13 μ.μ.

Βρώμα-μπόχα!
Και κλωτσιές κάτω από το τραπέζι.
Για τις συχνότητες, μόνο, η είναι κι άλλα;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger