Home » , » Εκβιασμοί δημοσιογράφων, κρατική διαφήμιση και το "δημοσιογραφικό δαιμόνιο" του Τράγκα (4 Βίντεο)

Εκβιασμοί δημοσιογράφων, κρατική διαφήμιση και το "δημοσιογραφικό δαιμόνιο" του Τράγκα (4 Βίντεο)

Από giorgis , Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 | 10:54 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

«Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...».

Τα παραπάνω έγραφε πριν καμιά πάρα πολλά χρόνια μια παλιά καραβάνα της δημοσιογραφίας, τότε που παρουσιαζόταν «αντιεξουσιαστής» και αρθρογραφούσε στην «Ελευθεροτυπία». Ο Γιώργος Βότσης.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Αλλαξαν κυβερνήσεις, πρωθυπουργοί, ήρθαν τα πάνω κάτω σε όλο το πολιτικό σκηνικό. Κι όμως η διαπίστωση του Γ.Β εξακολουθεί να είναι και σήμερα απόλυτα επίκαιρη. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην τελευταία ιστορία που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με την σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων, Παναγιώτη Μουσά και Χρήστου Φράγκου στους οποίους έχουν αποδοθεί κατηγορίες για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και επίσης για δωροδοκία.

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η περίπτωση –που δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου- ήταν απ’ τα βασικά θέματα των τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων. (Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ από το Μέγκα, τον Αλφα, το «Ε» και τον Σκάι).

Επειδή όλο αυτό το θέμα θα έχει μεγάλη «ουρά», θα ασχοληθούμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησή μας. Τώρα κάνουμε μόνο μια επισήμανση που εστιάζεται το πώς μοιράζεται η κρατική διαφήμιση. 

Τα σχετικά ρεπορτάζ αναφέρουν ότι το κύκλωμα, στο οποίο ο 50χρονος Τάκης Μουσσάς φέρεται να κατέχει ηγετικό ρόλο, ζητούσε από   συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία το ποσό των 3.000 ευρώ τον μήνα σαν διαφήμιση για καθεμία από τις δεκάδες ιστοσελίδες που διατηρούσε.
Φαίνεται πως το έκαναν για πολύ καιρό και έπαιρναν εκβιαστικά χρήματα ως διαφήμιση στα ΜΜΕ τους από οργανισμούς του Δημοσίου, συμπληρώνουν τα δημοσιεύματα. Μάλιστα.

Το συγκεκριμένο κύκλωμα εκβίαζε και έπαιρνε κρατικές διαφημίσεις.  Κάτι απαράδεκτο για έναν σωστό εκδότη όπως π.χ ο Γιώργος Τράγκας. Αυτός χρησιμοποιούσε μόνο το «δημοσιογραφικό του δαιμόνιο» και έτσι «Το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2008, οι εφημερίδες του Τράγκα Χώρα και Χώρα της Κυριακής έλαβαν 1.823.463 ευρώ (άλλες πηγές μιλούν για 2,5 εκατ. ευρώ συνολικά), δηλαδή το 6% της συνολικής δαπάνης για κρατική διαφήμιση, όταν η κυκλοφορία τους αντιπροσώπευε μόλις το 0,3% - δεν πουλούσαν περισσότερα από 1.000 φύλλα!», όπως έχει δημοσιευθεί.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

24 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:11 π.μ.

, Παναγιώτη ΜουΣσά και......

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:59 μ.μ.

Ο Μουσσας γράφει κ στην έγκριτη αστική εφημερίδα ''Αξία".Εκεί να δεις τι παιζει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger