Home » , » Οι δήμιοι αλλάζουν, αυτοί που αποφασίζουν τις εκτελέσεις παραμένουν

Οι δήμιοι αλλάζουν, αυτοί που αποφασίζουν τις εκτελέσεις παραμένουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 | 4:14 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Το 51,2% θεωρεί ότι πρέπει να γίνει μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό ακόμα και αν πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις!" Αυτό το ύπουλο ψέμα μας το σερβίρει το "Βλήμα".
Αυτοί που θεωρούσαν τις εκλογές "ντέρμπυ", αυτοί που έλεγαν ότι θα έβγαινε τάχα το "Ναι" στο δημοψήφισμα. Κείνοι που δεν έκαναν μια σωστή πρόβλεψη εδώ και 6 χρόνια που βασανιζόμαστε από το Μνημόνιο. Για κάντε δημοψήφισμα, αν τολμάτε. Να δούμε, αν η πλειοψηφία των εργαζόμενων θέλει να κοπούν οι δικές τους συντάξεις.
Γιατί δεν κόβετε τις συντάξεις των βουλευτών; Γιατί δεν ζητάτε τα δανεικά από τα κανάλια, τα κόμματα, τους πλούσιους; Γιατί δεν λέτε στους βιομήχανους και τα υπόλοιπα αφεντικά να πληρώνουν τις εισφορές και να μην έχουν ανασφάλιστους κι απλήρωτους εργαζόμενους;

Είναι ίδιοι. Τσίπρας, Μητσοτάκης, Σαμαράς, Παπανδρέου... οι δήμιοι αλλάζουν, αυτοί που αποφασίζουν τις εκτελέσεις παραμένουν.

Έκανε και συγκέντρωση ο Αλέξης. Να γιορτάσει τι; Τον ένα χρόνο τούμπες; Την πώληση των φιλέτων του Δημοσίου σε εξευτελιστική τιμή; Τα ψέματα; Το ότι στα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής προστέθηκαν και οι αθώοι στο Αιγαίο; "Παρέλαβα χάος από τους προηγούμενους" είπε. Πού το έχουμε ξανακούσει αυτό; Καμένη γη, τα συγκεκριμένα τραγούδια στις συγκεντρώσεις, αριστερά συνθήματα με δεξιά πολιτική, ρουσφέτια, σκάνδαλα... Αμάν! Περιστέρα, μην αφήσεις τον Ανδρέα... τον Αλέξη να ανέβει ξανά σε αεροπλάνο, προπάντων μακριά από αεροσυνοδούς! Μόνο "βυθίσατε το ΧΟΡΑ" δεν είπε. Τη χώρα όμως τη βύθισαν.

Αμ ο Μητσοτάκης; Τρις χειρότερος, θέλει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις, περισσότερες απολύσεις, του φαίνονται λίγοι οι πλειστηριασμοί και οι περικοπές. Θα με ρωτήσετε αφού είναι ίδιοι, γιατί δεν συνεργάζονται. Συνεργάζονται ανεπίσημα. Ο κυριότερος λόγος που δεν επισημοποιούν τη σχέση τους, είναι ότι δεν θέλουν οι ψηφοφόροι τους. Ο Κούλης σιγά αλλά σταθερά φτιάχνει το κόμμα όπως τον βολεύει. Ήδη άρχισε να διώχνει τους βολεμένους από τον Αντώνη, για να βολέψει τα βαφτιστήρια του μπαμπά. Αν όμως κάνει συγκυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ, οι νεοδημοκράτες θα φύγουν μαζικά. Είναι στο 16%, αν φύγουν κι άλλοι, που θα καταλήξει; Εκτός βουλής σαν τον Κουβέλη. Αλλά ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να σκέφτονται, πως θα αναγκαστούν να μοιραστούν την κουτάλα. Όπως πάνε, δεν ξαναβλέπουν διψήφιο σε εκλογές, οπότε ισχύει το "ό,τι φάμε ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο βουλευτής μας".

Έτσι ο Κούλης κάνει δήθεν "αντιπολίτευση". Στην πραγματικότητα είναι μοχλός των τοκογλύφων για ακόμη σκληρότερα μέτρα. Για την εφαρμογή κατά γράμμα της πιο άδικης πολιτικής. "Κόψε περισσότερο τις συντάξεις" αυτό του λέει. Αφού ψήφισε το Μνημόνιο του Τσίπρα. Μάλιστα υπερασπίστηκε με πάθος όλα τα προηγούμενα Μνημόνια. Στη Βουλή δεν ψήφισε Ναι; Στο δημοψήφισμα "Ναι" δεν είπε επίσης; Αν λοιπόν κάτσει σε καρέκλα πρωθυπουργού, θα συνεχίσει την καταστροφή με περισσότερο ζήλο. Όχι μόνο θα κάνει, όσα κάνει ο Τσίπρας, αλλά κι όλα όσα ονειρεύονται αυτά τα χρόνια οι πλούσιοι. Θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο. Θα κάτσει στην καρέκλα. Το αποφάσισαν τα SS. Ο κόσμος δεν θέλει ούτε να τον βλέπει, αλλά χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και τις εκλογές που έκανε για να ακυρώσει το δημοψήφισμα, υπάρχουν περισσότεροι πρόθυμοι από ποτέ στη Βουλή, ώστε να εξυπηρετήσουν όλα τα σχέδια που σκέφτηκαν τα όρνεα των αγορών.

Καθολικός αγώνας ας είναι η απάντηση. Ενάντια σε όλους τους εκφραστές αυτής της πολιτικής. Όχι μόνο οι αγρότες αλλά ΟΛΟΙ μας πρέπει να αρχίσουμε να ζητάμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν. Αγώνας για να αλλάξει η πολιτική, όχι τα πρόσωπα. Αγώνας για Λευτεριά, για να σπάσουν τα δεσμά που μας έχουν βάλει οι ανθρωποφάγοι καπιταλιστές. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2016 στις 5:31 μ.μ.

Πού το έχουμε ξανακούσει αυτό;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger