Home » , » Προβλήματα δεξιού αποφοίτου της "ανδρικής σχολής"

Προβλήματα δεξιού αποφοίτου της "ανδρικής σχολής"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 | 8:27 μ.μ.

Του Γ. Γ 

Πιθανόν να θυμάστε την αποστροφή του λόγου του Α. Σαμαρά όταν υπερασπιζόταν από το βήμα της βουλής τον φίλο και συνεργάτη του Παπασταύρου. «Αυτός είναι της ανδρικής σχολής», είχε πει o πρώην πρωθυπουργός ευχόμενος «η Ελλάδα να είχε δέκα Παπασταύρους».

Τέτοιους αποφοίτους της «ανδρικής σχολής» η συντηρητική παράταξη έχει πολλούς.  Τυχαίνει όμως καμιά φορά όταν οι πολιτικοί «προστάτες» τους βρεθούν στα αζήτητα τότε τα «πτυχία» τους να είναι άχρηστα.

Φυσικά είχε τότε τους λόγους του ο Σαμαράς να προσπαθεί να ξελασπώσει τον τότε συνεργάτη του. Όπως έγραψε τότε η εφημερίδα La Stampa σε άρθρο της με τον τίτλο «Το δεξί χέρι του Σαμαρά και η θαμμένη φοροδιαφυγή» «μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, ο Παπασταύρου ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλάδας» και ότι «είναι σαφές ότι ένα σκάνδαλο με τον ίδιο στο επίκεντρο, θα είχε σημαντικές συνέπειες για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και για τη Νέα Δημοκρατία».

Από τότε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι. Αυτά που είχαν προκύψει από την διεθνή δημοσιογραφική έρευνα ότι δηλαδή ο Παπασταύρου είναι ο beneficiarie owner, ο δικαιούχος δηλαδή της υπεράκτιας εταιρείας Stabri, έγιναν δεκτά σήμερα και από τους ελεγκτές που έκαναν νέο φορολογικό έλεγχο.

Να θυμίσουμε ότι αυτή η εταιρεία έχει σαν έδρα τον φορολογικό παράδεισο Virgin Islands  και στον λογαριασμό της  διαθέτει 5.397.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους ελεγκτές τα χρήματα αυτά ανήκουν στον Παπασταύρου  και δεν ήταν λεφτά που απλώς τα διαχειριζόταν για λογαριασμό κάποιου επιχειρηματία   όπως ισχυριζόταν το δεξί χέρι του Σαμαρά.

Το αποτέλεσμα είναι να επιβληθεί στον απόφοιτο της «ανδρικής σχολής» και πρώην στενό συνεργάτη του Σαμαρά πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ.

 Η τελική κρίση πάντως των ελεγκτών θα οριστικοποιηθεί αρχές Φλεβάρη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Ιανουαρίου 2016 στις 1:33 π.μ.

Ναι. Και Αααααμα τα δειτε γραφτε μου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger