Home » , , » Συνειδητός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης

Συνειδητός ψεύτης και πολιτικός απατεώνας ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης

Από giorgis , Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 | 1:35 μ.μ.

Του Γ. Γ.

 Είναι για να απορείς με την δυνατότητα που έχουν οι υπουργοί αυτής της άθλιας συγκυβέρνησης να λένε τα ποιο καραμπινάτα ψέματα και αυτά μάλιστα να γίνονται τίτλοι σε συνεντεύξεις τους. Και καλά, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θέλουν να καλλιεργήσουν το προφίλ τους και έχουν την εντύπωση ότι οι αναγνώστες των λεγομένων τους είναι άσχετοι και δεν θα αμφισβητήσουν .. τις παπαριές τους. Ο δημοσιογράφος όμως που παίρνει την συνέντευξη –στην προκειμένη περίπτωση ο Βασίλης Σκουρής της Realnews- δικαιολογείται να καταπίνει αμάσητους τους ισχυρισμούς του υπουργού;

Απαντάει σε σχετική ερώτηση και λέει στην συνέντευξη του που δημοσιεύεται σήμερα: «Μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αναλόγως και της πορείας των δημοσιονομικών, σχεδιάζει από φέτος να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που σε βάθος τριετίας θα φθάσουν τους 20.000».

Τώρα τι να σχολιάσεις. Θα μπορούσες να πεις ότι όσο αληθινό είναι το γεγονός που απεικονίζεται στην φωτογραφία, άλλο τόσα αληθεύουν και οι ισχυρισμοί του υπουργού Παιδείας. Κι αυτό γιατί και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι μόλις στις 30 του περασμένου Δεκέμβρη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που παρατείνει για ένα χρόνο ακόμα την «αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα» με το αιτιολογικό «την ανάγκη περιστολής, λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των δαπανών στο Δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα». Και δεν πρέπει να αμφιβάλλει κανένας ότι λόγω της μνημονικής - ταξικής πολιτικής αυτό θα επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια.

Μας λέει δηλαδή συνειδητά ψέματα ο Ν. Φίλης γιατί έχει την αίσθηση ότι απευθύνεται σε χαχόλους. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger