Home » » Το νομοσχέδιο Καμμένου - Βίτσα για την θητεία πρέπει να μπλοκαριστεί

Το νομοσχέδιο Καμμένου - Βίτσα για την θητεία πρέπει να μπλοκαριστεί

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 | 4:51 μ.μ.


Μας υποσχέθηκαν ένα δικαιότερο σύστημα μεταθέσεων αλλά θεσμοθετούν το βύσμα καθώς το Υπουργικό Γραφείο θα ελέγχει τελικά τις μεταθέσεις, ενώ το 2% των στρατεύσιμων μένει εκτός συστήματος, δηλαδή 700-800 βύσματα! Επίσης, το νομοσχέδιο κρύβει μια άγρια ταξική επίθεση. Αν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εξαφάνισαν  εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει την εργατική τάξη, να στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού εργατικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας ατομισμό, ανταγωνισμό, απίστευτους σε ποσότητα και βαρβαρότητα εμφυλίους στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.

Αυτό το επιτυγχάνει με την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών. Με αιχμή την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία σε Στρατό-Κράτος-ΟΤΑ, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν εργασία, υλοποιώντας π.χ. τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου και πρόσφατα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών από φαντάρους με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ!

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι οι δωρεάν εργαζόμενοι στρατιώτες όχι μόνο να καλύπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως «δούρειος ίππος» για τον κατακερματισμό και την έξαρση του ανταγωνισμού μεταξύ μας για μια θέση εργασίας! Φανταστείτε 35000-40000 απολυμένους φαντάρους που θα έχουν «Εργαστεί-Μοριοδοτηθεί-Πιστοποιηθεί-Αξιολογηθεί» ως Εκπαιδευτικοί-οικοδόμοι-μηχανικοί-λογιστές-οδηγοί-υπάλληλοι γραφείου-εργαζόμενοι σε Λέσχες και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-κοινωνικοί επιστήμονες-ιατρικό προσωπικό κλπ.   και οι οποίοι θα διεκδικούν εργασία ή θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς Πρόσληψης  στο Δημόσιο, τι πίεση θα ασκούν στους υπόλοιπους ανέργους για να εξασφαλίσουν και αυτοί μόρια μέσω των διαφόρων μορφών ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ! Ή πιέζοντας τις γυναίκες να πάνε στον στρατό για να τα πάρουν.

Αντί λοιπόν να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τα κοινά μας συμφέροντα θα πολεμάμε μεταξύ μας διεκδικώντας όλο και περισσότερα μόρια μήπως και μας πάρουν για δουλειά. Για κανένα πεντάμηνο δηλαδή και μετά φτου και από την αρχή. Ενώ εξοντώνουν με τα πρόστιμα των 6000 ευρώ κάθε αντιμιλιταριστική φωνή και τους νέους μετανάστες, θέλουν να προχωρήσουν την εφαρμογή της Εναλλακτικής θητείας που σημαίνει προσφοράς εργασίας για 15 μήνες! Επίσης, αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών.

Η παροχή δυνατότητας  στους δικηγόρους άσκησης της πρακτικής τους χωρίς αμοιβή κατά τη διάρκεια της θητείας θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Το καθεστώς δουλικής εργασίας των φαντάρων, θα γενικευτεί για το σύνολο της νεολαίας και των εργαζομένων. Ο διοικητής της μονάδας θα μοιάζει περισσότερο με επιστάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι όχι μόνο απογειώνουν την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων και διατηρούν την αθλιότητα του μισθού των 8,7 ευρώ, αλλά επιπλέον εντείνουν τον αυταρχισμό καθώς θέλουν οι ποινές στην παραμεθόριο να γίνουν στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις! Με τον εκβιασμό του κόστους μιας μετάθεσης σε απόμακρη μονάδα απαιτούν την συμμόρφωση μας στα στρατόπεδα εργασιακά κάτεργα και στους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς.

Εμείς πιστεύουμε ότι τα κοινά μας δικαιώματα μπορούν και πρέπει να μας ενώσουν σε κοινούς αγώνες: μισθός στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού, καθιέρωση ασφάλισης-ένσημα-αναγνώριση προϋπηρεσία για όλους  τους στρατευμένους, ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας των απολυόμενων στρατιωτών και χορήγησης επιδόματος ανεργίας, καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από φαντάρους. Το κράτος να αναλάβει το κόστος της θητείας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ    

Τηλ. Επικ. 6932955437 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger