Pages

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Πρόκειται για τρέλα. Για εμάς θανατηφόρα, για εκείνους κερδοφόρα.

Πηγή: Στάθης - realnews

Και μετά την κρίση, τι; Η επόμενη κρίση!

Και δεν αναφέρομαι στο μνημόνιο και το επόμενο μνημόνιο. Ούτε στη διαιώνιση της παρούσης κρίσης. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι «το κεφάλαιο δημιουργεί συνεχώς κρίσεις. Τις οποίες αξιοποιεί προς όφελός του».

Αν η Ελλάδα φθάσει ποτέ να βγει απ' αυτήν την κρίση, μια άλλη, νέα κρίση, είτε στην Ευρώπη, είτε στις Η ΠΑ, είτε στον κόσμο, είτε στη χώρα, θα της ξαναπάρει το κεφάλι. Αν και η κρίση που διερχόμαστε προβλέπεται μακρά (και μάλιστα με προγραμματισμένες παροξύνσεις), άλλες κρίσεις στο εγγύς μέλλον (κι άλλες στο απώτερο) θα προσθέτουν το βάρος τους στους πιο αδύναμους αφαιρώντας πλούτο απ' τους φτωχούς και προσθέτοντας πλούτο στους δυνατούς. Διότι ο καπιταλισμός είναι οι κρίσεις του. Λειτουργεί διά των κρίσεων. Απόδειξη; η... πραγματικότης.

Οπως διαπιστώνει το «Global Wealth Reports», αυτήν τη στιγμή το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (οι εκατομμυριούχοι) κατέχει το 45,2% του παγκόσμιου πλούτου!

Στη συνέχεια, το 7,3% του παγκόσμιου πληθυσμού (οι εύποροι) κατέχουν το 40% του παγκόσμιου πλούτου, αφήνοντας το υπόλοιπο 15,4% του πλούτου να το μοιράζεται το 92% (!) του παγκόσμιου πληθυσμού (εκ του οποίου 92% η πλειοψηφία -το 71 %- κατέχει μόνον το 3% του πλούτου).

Πρόκειται περί τρέλας. Η οποία συνεχίζεται ατάραχη (στον απολύτως διαταραγμένο κόσμο μας). Διότι κατά τα έτη 2010-2015 η περιουσία των εκατομμυριούχων (του 0,7%) αυξήθηκε κατά 60%, ενώ η περιουσία των φτωχών (του 92%) μειώθηκε κατά 10%. Τρέλα!

Τρέλα που οδηγεί ασφαλώς σε πόλεμο. Μεγάλο πόλεμο στρατηγικών διαστάσεων. Πιασμένη στη μέγγενη αυτής της τρέλας η Ελλάδα βλέπει τη μια ημέρα να απειλείται η οικονομική της υπόσταση (Crexit) και την άλλη τα σύνορά της (έξοδος απ' τη Σένγκεν, τουρκική απειλή και άλλα).

Με εργαλείο το χρέος, η Ελλάδα μετατρέπεται σε προτεκτοράτο από χώρες που τα δικά τους χρέη είναι αστρονομικά (με πρώτες και καλύτερες τις ΗΠΑ και τη Γερμανία).

Πρόκειται για τρέλα. Για εμάς θανατηφόρα, για εκείνους κερδοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου