Home » , » Ανατρεπτικά (1)

Ανατρεπτικά (1)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 | 11:29 μ.μ.

Γράφει ο Παναγιώτης Γαβάνας

► Από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου φέτος γίνεται η ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων μεγαλοκαρχαριών του αυτοαποκαλούμενου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

► Το Φόρουμ αυτό χρηματοδοτείται από 1000 περίπου μεγάλα κοντσέρν. Κατά μέσο όρο καθένα από αυτά έχει έναν τζίρο που ξεπερνά τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

► Σ΄ αυτό συμμετέχει φέτος και ο Τσίπρας. Πήγε να τους πείσει ώστε να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. «Επενδύσεις» στη γλώσσα των κεφαλαιοκρατών σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ή ό,τι έχει μείνει απ΄ αυτήν, φορολογική ασυλία, φοροδιαφυγή, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, μισθοί πείνας, καταστροφή του περιβάλλοντος…

► Όπως μάς πληροφορούν τα «τσακάλια» του Left.gr, έχει πάρει λέει μαζί του μεγάλες «αποσκευές».

► Μια από αυτές, όπως γράφουν, είναι τα μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα. Μάλιστα, όπως τονίζουν, φέτος θα υπάρξει και πλεόνασμα. Αυτό που δεν αναφέρουν είναι ότι τα εκατομμύρια αυτά προέρχονται από τον ιδρώτα των εργαζομένων.

► Γίνεται πολύς ντόρος για εισροές κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ. Καλά βρε λεβέντες, δε γνωρίζετε ότι και η Ελλάδα συνεισφέρει στα ταμεία της ΕΕ; Ότι αυτά είναι χρήματα του ελληνικού λαού;

► Αναφέρουν ακόμη ότι μέσα στο 2016 θα διοχετευθούν 8 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία. Μόνο; Για τα δεκάδες δισεκατομμύρια που διοχετεύθηκαν στις ιδιωτικές τράπεζες δεν θα μας πουν τίποτα;

Η φουφού του Θανάση Καρτερού δουλεύει στο φουλ. (βλ. «Αυγή», 20/01/2016).

Οι άλλοι λέει, και εννοεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έφαγαν πολλά, αλλά εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ τρώμε πιο λίγα. Τα δικά μας είναι πταίσματα μπροστά στα δικά τους.

Κάτι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, έχουν μετοχές σε τράπεζες και περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνάν το ένα εκατ. ευρώ έκαστος. Σιγά τώρα, ψιλά πράγματα. Οι άνθρωποι έχυσαν ιδρώτα, δούλεψαν βρε αδερφέ, πως το λένε. Αν τώρα πολλά από αυτά είναι και αδήλωτα, ε, δε πειράζει. Αφού και η γιαγιά που πουλάει ζαρζαβατικά «φοροδιαφεύγει», γιατί να μην το κάνουν και οι υπουργοί;

Βέβαια εδώ δεν πρόκειται άμεσα για χρήμα. Όχι, αλλά «μόνο» για «ζεστές θεσούλες» στα υπουργεία που φέρνουν χρήμα, και ασφαλώς δημόσιες σχέσεις με μέλλον.

Διότι ο Ιάσονας, κατάγεται από μεγάλη οικογένεια «ηρώων» ή αγωνιστών (αυτό είναι προς απόδειξη), που τώρα ζητούν ανταμοιβή για τα κατορθώματά τους. Και ο Ιάσωνας την δίνει απλόχερα (να βολέψουμε τους δικούς μας).

Δεν είπε κανείς σ΄ αυτό το παιδί ότι οι ιδέες δεν εξαργυρώνονται;

Δεν έμαθε ότι ο άνθρωπος δεν κρίνεται μόνο από το παρελθόν, αλλά κάθε μέρα κάθε στιγμή;

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι αυτά εκστομίζονται από το γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και το ακόμη μεγαλύτερο, ότι ο γίγαντας της σκέψης Καρτερός, προσπαθεί κάθε φορά σε όλα τα ζητήματα να θολώσει τα νερά γύρω από την ουσία της υπόθεσης.

Επί του προκειμένου: «Να προσέχουν χίλιες φορές τους διορισμούς, τους ορισμούς, και τους κομπασμούς οι αρμόδιοι. Σωστά. Αλλά να προσέχουμε κι εμείς όχι μόνο τι λένε, αλλά και γιατί το λένε, όσοι έκαναν καθεστώς τα μεγάλα δεξιά τζάκια, και τώρα αγανακτούν με τις μικρές αριστερές φουφούδες…».

Απ΄ τη μια «καυτηριάζει» τους δικούς του, διότι ο άνθρωπος αισθάνεται αριστερός. Απ΄ την άλλη η σύγκρισή του δεν έχει σχέση με την αριστερά και την ιδεολογία της, αλλά με «τα μεγάλα δεξιά τζάκια».

Πρόκειται περί διχασμένης προσωπικότητας; Σ΄ αυτό δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για συριζαίικες κουτοπονηριές, που κατορθώνουν να κρατάν εγκλωβισμένο πολύ κόσμο σ΄ ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Ως πότε;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger